Trend att köpa sin lokal

Att köpa sin lokal i bostadsrättsform är ett alternativ som blir allt mer populärt bland småföretagare. 
”Vi är övertygade om att Halmstad är redo för detta nu”, säger Peter Lundh på Uniträ Bygg och Projekt AB som har totalentreprenaden för projektet, och syftar på liknande framgångsrika projekt runt om i landet.Att köpa sin lokal i bostadsrättsform kan vara ett alternativ till hyra.


Projektet Brf Ängen 7 står i startgroparna för börja bygga anläggningen på Flygstaden i Halmstad. Läget är perfekt och timingen god tror man.
”Vi räknar med att företagen kan börja flytta in tidig vår”, säger Peter Lundh, ”men det beror ju lite på vädrets makter, vi vill inte ha en tidig, kall och långdragen vinter i år!” 

Projektet består av 18 lokaler om vardera 180 kvm i två plan, eller tre om man vill. Det finns möjlighet till ett entresolplan då bottenplanet har en så pass hög takhöjd.  
”Det är ett spännande projekt!” säger Ante Nilsson, fastighetsmäklare på Bostad&Co. ”Vi ser att det är en lösning som passar de allra flesta småföretagare. Investeringen är rimlig och vi räknar med en god avkastning på kapitalet, oavsett om du köper för egen del eller hyr ut hela eller delar av lokalen.” För andrahandsuthyrning är tillåten och skapar goda chanser till månadsintäkter uppemot 135-150.000 kr/år. Månadsavgiften ligger på 4435 kr i kallhyra. Mäklarföretaget räknar också med ett bra andrahandsvärde på lokalerna som kostar från 1 350 000 kr vid säljstarten nu i slutet av september. 
”Eftersom du äger din lokal finns också incitament för att sköta den och göra investeringar i den”, säger Ante Nilsson. ”Vi ser också tydliga fördelar med att kvadratmeterkostnaden blir låg i förhållande till marknadsmässiga lokalhyror.”

Den här typen av bostadsrättslokaler finns sedan tidigare på ett flertal orter runt om i landet, bland annat i Göteborg, Varberg och Jönköping. Sett till köparna i de projekten kan man se en mix av olika företagare. Det är bygg- och VVS-firmor, hantverkare, verkstäder, transportföretag, tryckeriverksamhet, webbhandlare, callcenter och företag som behöver lite extra lagerytor. I detta projekt där enheterna fungerar som isolerade brandceller finns möjlighet att vi får se t ex hantverkare på botten och kontorsverksamhet på övre plan. Man kan också köpa intilliggande lokaler och slå ihop dem. Flexibiliteten är stor!
”I teorin får upp till 36 företag får plats med sin verksamhet om alla enheter skulle hyras ut, och det ska bli spännande att se vilka konstellationer det blir i slutändan”, säger Ante Nilsson. 


För frågor om projektet, ring Ante Nilsson på 0731 499 501 eller Henric Johansson på 0731 499 502.
Om du vill ha andra bilder än de på vår hemsida går det bra att kontakta jessika@bostadco.se