TRÖNNINGE

Trönninge är kyrkbyn i Trönninge Socken som ingick i Tönnersjö härad fram till 1974 då det blev en del av Halmstad Kommun. Kyrkan som tronar här har ett medeltida ursprung och har byggts om vid några tillfällen, senast i nygotisk stil under sent 1800-tal av arkitekten Sven Gratz. Platsen, som ligger i höjd med Laholmsbukten, 8 km sydost om Halmstad Centrum, har lämningar redan från stenåldern och består av bördig slättbygd.

Orten har de senaste åren ökat i popularitet bland framförallt barnfamiljer. Närservicen är utbyggd i Trönninge, med bl a pizzeria, Rolles gatukök & spelbutik, postservice, bibliotek, förskola samt låg, mellan- och högstadieskola. För utökat serviceutbud finns Hallarnas köpcentrum och Stenalyckans handelscentrum 5 min bilväg bort.

Trönninge IF håller till på Tuvasvallen och är en aktiv fotbollsklubb som håller igång många barn och ungdomar och årligen arrangerar de Trönningedagen med aktiviteter och underhållning. 

Omgivningarna i Trönninge är flacka och vackra. Med bara ca 2 km till stranden i Laxvik är det nära till sköna bad om sommaren, men också till härliga promenader vid havet året om. Trönninge ängar är ett fågelskyddsområde med stor artrikedom i våtmarkerna mellan Trönninge och E6. Här finns både torn och gömsle för fågelskådare. 

Bussförbindelserna med Halmstad är bra och det finns även en cykelled som tar dig hela vägen till centrum. 


Förskola & skola

I Trönninge verksamhetsområde finner man 4 förskolor, 4 dagbarnvårdare samt två skolor där Eldsbergaskolan är en F-5 skola och Trönningeskolan en F-9 skola.

Tuvans förskola, Konvaljvägen 1
Trönninge förskola (tre avdelningar i två byggnader – Seglet, Bryggan och Masten), Laxviksvägen
Trönningeskolan (Åk F-9), Laxviksvägen 30