Öster - Högskolan

Öster är ett omtyckt blandområde med flertalet flerbostadshus, villor och parvillor, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Eurostop vid E6:an. Om det så är frukostfrallor, inredning eller vård du behöver så finner du det nära! 

Med närhet till högskolan och det centrala Halmstad är läget perfekt för den som vill leva i händelsernas centrum! Här finner du det mesta på en promenads avstånd och cyklar du når du snart en strand att lapa sol på eller motionera längs med. Motionerar vintertid gör du annars i närbeläget gym eller badhus och pizzan eller sushin köper du på nära håll. Kommunikationerna är bra och önskar man resa utanför Halmstad ligger nya regionsbussterminalen på gångavstånd, från vilken man även lätt når centralstationen och stadsbussarnas nya hållplatser som stod klara december 2017. Nya resecentrum förväntas stå helt klart åren efter 2020 då sista etappen med utbyggnad av järnvägen förhoppningsvis skall påbörjas, om detta är beslut ännu inte taget. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli en knytpunkt för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten.

Du cyklar till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! Gröningen på Östra Stranden är en populär badplats i Halmstad, särskilt för de boende på Öster. Under sommaren är det många som vill utnyttja denna lugna plats nära centrum för grillning och bad. Invid Gröningen på Östra stranden sträcker sig en 30 meter långa badbryggan ut från land och 2009 invigdes här Halmstads andra tillgänglighetsanpassade bad. Förutom hjälpmedel för bad i havet erbjuds ett omklädningshus med anpassad toalett och dusch. Utanför huset finns det picknickbänkar. 
På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad andra aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing. 


Senior

PRO Halmstad Öster aktiverar ca 300 medlemmar med bland annat canasta och minigolf!


Förskolor & skolor

Granitens förskola (1-5 år), Granatvägen 8 A 
Klackerups förskola (1-5 år), Blomstervägen 8 
Klotets förskola, Malcusgatan 26 
Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24 
Fiskens förskola (privat), Mårtenhusgatan 10 
Teknikförskolan (1-5 år). Mårtenhusgatan 10
Österängs förskola (1-6 år), Österängsg 52
Östra Lyckans förskola, Carl Kuylenstjernas väg 1

Furulundsskolan (åk F-9), Karl Ifvarssons gata 23
Linehedsskolan (åk F-3), Linehedsvägen 20
Nyhemsskolan, (åk F-5), Stålgatan 10 
Östergårdsskolan (åk 4-9) Carl Kuylenstiernas Väg 1