Kvibille

Ungefär en mil norr om Halmstad ligger Kvibille, en ort som kanske är mest känd för sitt mejeri och sin Gästgivargård. Här bor i dag ungefär 1200 personer fördelade på ungefär 500 hushåll.

Till Kvibille tar man sig snabbast via E6:an och det finns även bra bussförbindelser mellan Halmstad-Kvibille och Kvibille-Falkenberg - linje 351. 

Kvibille mejeri startades 1916 och är idag ett av landets äldsta mejerier som fortfarande är i drift. Mejeriet är den enda tillverkaren av ädelost och cheddar i Sverige. Du har säkerligen inte missat deras breda utbud av kärleksfullt framtagna ostar, men om du gjort det har du något att se fram emot, produkterna har vunnit många utmärkelser och priser genom åren!

I Kvibilles centrum finner du ICA Centrumhallen som är ombud för post, apotek, Svenska Spel samt Hallandstrafiken. Det finns även en pizzeria, en bensinmack samt anrika Kvibille Gästgivargård med anor från 1600 talet.

Skolan finns placerad mitt i byn där Gula huset från 1905 utgör den ursprungliga skolbyggnaden. Gula huset inrymmer sedan några år numera förskola. Skolan har elever från förskoleklass till åk 5.

Lekplatsen vid Holkastensgränd är delvis tillgänglighetsanpassad. Här finns en liten bollplan med mål, en pulkabacke och en liten skog att leka i. Ta med picknickkorgen och låna grillplatsen för en lekande lunch! 

Det finns ett rikt utbud av fritidsaktiviteter i och omkring samhället. Kvibille Bollklubb och Kvibille Ridklubb är de två klubbar som engagerar flest barn och ungdomar på orten. För vuxna finns t ex boule- och bridgeföreningar. Skytteklubben har aktivitet i stort sett året om och här är både barn och vuxna välkomna. Susegårdens skjutskola erbjuder utbildning i lerduveskytte på Sveriges största skytteanläggning. Gymnastikföreningen är aktiv och håller till i Kvibilleskolans gymnastiksal med aktiviteter för alla åldrar flera gånger i veckan.

Biskopstorps Naturreservat ligger i de lövskogsbeklädda bergen i öster och här finns några av Hallands äldsta och mest värdefulla gammelskogar av bok och ek. Vi kan varmt rekommendera ett besök. Det finns grillplatser och vandringsleder att ta del av på plats. Alldeles intill ligger ett annat naturreservat, Vapnö mosse. 


Förskolor & skolor

Gula husets förskola, Göteborgsvägen 24
Lundsgårds förskola, Lundsgårdsvägen 2

Kvibilleskolan, Göteborgsvägen 24

Läs mer om skolorna här: www.utb.halmstad.se