ROTORP

Väster sträcker sig från Västra Stranden och Aleskogen bort till Galgberget vid sjukhuset. Stadsdelen utgörs till större delen av ett villaområde som anlades i början av 1900-talet och där Rotorp hör till de västrare delarna. Högt beläget bjuder området på härliga vyer mot Laholmsbukten. Det kommunala bostadsbolaget HFAB byggde här i egen regi upp bostadsområdet Vårhem som dominerar stadsdelen. I övrigt ligger här charmiga äldre villor blandade med nybyggda hus. I den blandade bebyggelsen finner man idag också låga bostadsrättshus och radhus. 

Eftertraktade Rotorp bjuder på lugn och ro i omedelbar närhet till centrala Halmstads puls. Det som kännetecknar området är de gröna omgivningarna, den låga bebyggelsen och placeringen mellan centrum och Flygstaden.

Flygstadens köpcentrum ligger sedan 2002 invid flygplatsen och här erbjuds ca 25 butiker med inriktning främst mot hus och hem, sport och fritid. Cykel- och gångvägar leder dig hit. 

Cykelvägen längs med Karlsrovägen leder dig bland annat förbi Mickedala som ligger i början av den gamla kustvägen mot Falkenberg och Göteborg. Området ligger i närheten av Galgberget och Länssjukhuset i Halmstad. Här finns Halmstads ridhus och den stora Västra Kyrkogården med kapellen St Katarina och St Anna. 

Vill du vara aktiv har du hittat alldeles rätt! På gångavstånd når du boulehall, träningsanläggningar, fotbollsplaner, golfbana, ridhus och inte minst Galgberget bakom Halmstad sjukhus med sin fina natur och slingrande promenadvägar och löpspår. Här är Galgbergstrapporna kända för att ge löpare en extra utmaning och man är mer än nöjd på toppen vid Utsiktstornet när man sprungit några vändor. Här kan du få möjlighet att gå in i tornet för en fantastisk utblick över Halmstad! Simmar gör du i havet på Västra Stranden efter en kort cykeltur.

På Galgberget finner du också den fina och populära lekplatsen Sagoängen, inbäddad i bokskogen som planterades här på 1860-talet. 

En fin hundrastgård är anlagd i Rotorps naturpark. 1700 kvm stor omgärdas den av ett nätstaket med ingång från dammen, och är försedd med belysning, bänkar och en agilitybana. Naturparken är 14 hektar stor och ligger mellan golfbanan och Västra Kyrkogården. Här finns fina öppna gräsängsytor, planteringar och ett litet våtmarkssystem samt en kulle där barnen gärna åker pulka om vintern! 


Förskolor & skolor

Västanvindens förskola med tre avdelningar (1-5 år), Skånegatan 13 
Karlsro förskola med tre avdelningar (1-5 år) Väderögatan 4
Kimbogårdens förskola med tre avdelningar (1-6 år) , Fågelvägen 45 
Höjdens förskola
Guldfiskens förskola med specialinriktning på allergier och  infektionskänsliga barn, Bohusg 2 A 
Sömntutans förskola öppen dygnet runt, året om (1-12 år), Rhedinsgatan 14
Dragonens förskola, Apelstamsgatan 2A
Musans förskola (privat, 1-5 år) 

Slottsjordsskolan (år F-5) Skånegatan 25
Brunnsåkersskolan (år 6-9) Flygaregatan 2 
Internationella Engelska Skolan (år 4-9)
Vittra (år F-9)

Läs mer om skolorna här: www.utb.halmstad.se