Vallås

Tre kilometer öster om centrala Halmstad hittar du det omtyckta bostadsområdet Vallås, en egen stadsdel med blandad bebyggelse, som låga flerbostadshus, villor och radhus. Området byggdes på jordbruksmark under 70-talet. Här finns stora grönområden med bland annat Ekolekplatsen och Våtmarken, fina promenadstråk, en motionsslinga och gott om bollplaner och lekplatser.

Vallås har ett eget litet centrum, med bland annat kemtvätt, Ica Supermarket, folktandvård, apotek, bibliotek, vårdcentral, skola, frisör, pizzeria och distriktskyrka. Du behöver med andra ord varken ta dig in till stan eller till Hallarna och Stenalyckan, som båda annars ligger på en cykelvägs avstånd! På Vallås Torg har byggnationen startat för ett nytt levande centrum i tre kvarter och 139 hyresrätter som beräknas vara inflyttningsklara under 2018.

På Vallås finner du också Halmstadtravet där du kan avnjuta en middag till en stunds underhållning i travsportens namn, och närheten till Arenahallen gör det enkelt att bl a besöka olika evenemang, utställningar, idrottsmatcher, Halmstads skejtpark och äventyrsbad. Här finns också gym och ishall och bensin- mackar. Tvärs över vägen från Arenan sett ligger Busfabriken, ett paradis för barnen.

PRO Snöstorp-Vallås är aktiva i området och det finns även ett äldreboende här.

I Vallåshallen spelas bland annat innebandy genom Halmstad Innebandyklubb, fotboll, gymnastik mm.

Boendet på Vallås passar såväl för det äldre paret som för barnfamiljen. Här väljer du det lättskötta boendet i bostadsrättslägenhet eller radhus, det flexibla boendet i villorna eller de barnvänliga gruppvillorna.


Förskolor & skolor

Rännebackens förskola, Ålderstigen 6 
Växthusets förskola och fritidshem, Älesvägen 7
Vallgårdens förskola, Mantelvägen 1 
Ängsgårds förskola, Ängsgårdsvägen 157
Strandvallens förskola, Nyvången 25

Solrosens öppna förskola, Tynavägen 14 är en populär samlingspunkt för områdets mammor som är hemma med barn!

Vallåsskolan (Åk F-9)