SÖNDRUMSGÅRDEN

Söndrumsgården är ett av de nyare områdena i Söndrum och stod klart 2008. Området är barnvänligt och har ett utmärkt läge med cykelavstånd till centrala Halmstad och Söndrums Centrum där du finner livsmedelsaffär, restauranger, kemtvätt, frisör, optiker, bibliotek och apotek.
Ännu närmare har du till Handelscentrum Flygstaden som ligger på behörigt avstånd med stormarknader, Systembolag och diverse butiker av skiftande karaktär. Affärsutbudet är ständigt växande. På cykelavstånd ligger också barnens paradis, det populära Äventyrslandet. 
Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta After Beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Konstmuseum Mjellby ligger också i krokarna liksom en hel del lantligt belägna butiker.
Eketånga naturreservat utgörs av ett kustnära flygsandsområde om ca 19 ha. Björk och tall planterades här under mitten av 1800-talet och trivs på de mjukt kuperade dynerna. Naturvårdsmålet är att låta skogen nå sitt slutstadium av maximalålder. 
Möllegårds naturreservat är ett annat välbesökt friluftsområde och erbjuder flera lättvandrade stigar. Bord, bänkar och eldstäder finns på flera ställen utmed stigarna och stanna gärna till och hör Nyrebäcken sakta porla fram. Prins Bertils stig börjar eller slutar här, beroende på hur man ser det, och vid reservatet ligger det populära glasscaféet Riccardos som serveras egengjord italiensk glass.
För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar vid vidsträckta åkrar och fält samt längs havet en bit bort. Söndrumshallen erbjuder tennis, padeltennis och badminton och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. I närområdet finns också flertalet golfbanor av toppklass. Skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.
I Eketånga finner du också Simstadion och Brottet, en välkänd träffpunkt på sommaren, både som badplats och konsertarena. Här bröt man sten från 1830-talet till början av förra seklet och så småningom vattenfylldes dessa, till glädje för simmare sedan 1920.
Senior

SPF Söndrumsvännerna - En aktiv seniorförening med gediget program.
PRO Söndrum - Sveriges största pensionärsorganisation

Förskolor & skolor
Trollbergetsförskola med Reggio Emilia- inriktning, Spelmansvägen 
Klockargårdsförskola, Tenorvägen 
Bergsgårdsförskola (1-5) Bergsgårdsvägen 
Kaninens Montessori förskola (personalkooperativ) Bäckagårdsvägen 32 
Bäckargårdsförskola (1-5) Söndrums kyrkoväg 1 
Eketånga Montessori förskola (privat förskola), Bäckagårdsvägen19 
Lillteknis (personalkooperativ) (1-6 år), Steglitsvägen 4 
Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Hovgårdsskolan (åk F-5) 
Söndrumsskolan (åk 6-9)
Eketånga Montessori (privat), (åk F-9)