nyhem

Nyhem är som en egen liten stadsdel och ligger på stadens östra sida utmed Laholmsvägen. 
Här bor du med absolut närhet till centrum, grön park att andas eller leka i, frisör att klippa håret hos och en stad som väntar på shoppingtur eller helkväll! På Nyhem bor du nära det lilla och stora i Halmstad.

Nyhem var tidigare Nyhems municipalsamhälle i Snöstorps socken tills det efter 20 års kamp, den 1 januari 1928, införlivades med Halmstad. Området började bebyggas sekelskiftet 1900 och av den tidiga bebyggelsen är Nyhemsskolan och ett fåtal stenhus från 1930-talet de enda som står kvar, då det på 60-talet revs för att bygga nytt. Fyra stora höghus med köpcentrum på bottenvåningen ersatte kåkarna på 60-talet och idag finns här matkedjan Willys, gym, lampaffär och restaurang m.m. Alldeles i närheten ligger Nyhems Torg som är ett välbesökt mindre affärscentrum där man finner mataffär, butiker och café. I närheten finns skolor, gymnasium, vårdcentral, fotbollsplan, och naturligtvis, på gångavstånd, allt centrala Halmstad kan erbjuda!

Redan på 1950-talet färdigställdes Klackerupsområdet som är en del av Nyhem och som består av trevånings hyreshus med en park i mitten. I parken finns numera en förskola. Den halvrunda Konsumbutiken på området är nerlagd, men rymmer numera pizzeria och asiatisk restaurang. Utmed Klackerupsområdet gick Bolmenjärnvägen, som efter nerläggning 1966 nu blivit en bussgata. 

Under 1990-talet revs det återigen gamla egnahemsvillor i södra delen av Nyhem för att få plats med studentlägenheter till den ständigt växande högskolan som ligger ett stenkast bort. Martin Luthers kyrka med sin uppmärksammade plåtfasad ligger också här.


Förskolor & skolor:

Granitens förskola, Granatvägen 8 A 
Klackerups förskola, Blomstervägen 8 
Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24 
Rödhaken förskola, privat, Engelbrektsgatan 22
Lyckans förskola samt Teknikförskolan, Mårtenhusgatan 10 
Malmqvistska Fritidshem, privat

Nyhemsskolan, (åk F-5), Stålgatan 10