NYATORP

Nyatorp är lummigt, inbäddat och uppvuxet. Charmen är påtaglig bland bostäderna i detta omtyckta område, där villagatorna blandas med flerbostadshus och där järnvägen utgör en tydlig gräns av området åt väster, öster om Nissastrand och stan. Här ligger också bevaransvärda Lundgrens gjuteri, nedlagt 2009 och nu i ett läge där man gärna ser bostäder i de gamla kulturhistoriskt intressanta byggnaderna av tegel och med sågtandstak. 

I området ligger den relativt nyanlagda Linnéparken med klätterställningar som utmanar på höjden, streetbasketplan med mera, en lekplats tänkt främst för barn i åldrarna 5-12 år. 

I områdets sydvästra del som gränsar mot järnvägen,  finner vi en rad verksamheter som t ex gym, galleri, butiker, matställen med mera. Till Nissastrand är det bara ett stenkast och promenaderna eller joggingrundorna längs Nissan lockar naturligtvis den som vill röra på sig i en vacker miljö. Även på Nissastrand sprudlar det av företagsamhet av allehanda slag.  

På ett kort gång/cykelavstånd norrut (på Sannarp) ligger Halmstads välutbyggda stolthet och idrottshjärta och tronar med sina fina anläggningar. Här erbjuds simhall med äventyrsbad, ishall, skejtpark, fotbollsplaner, gym etc. Halmstad Arena erbjuder också stora evenemang av skiftande 
karaktär. I dess närhet finns också Busfabriken, ett omåttligt populärt lekland för barn. Nyatorp ligger i ett nav med allt nära helt enkelt!


Förskolor & Skolor

Furets förskola, Videvägen 38
Sömntutans förskola 14, Rhedinsgatan 14
Nissans förskola, Sven Jonsons gata 12
Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24 
Rödhaken förskola, privat, Engelbrektsgatan 22
Lyckans förskola samt Teknikförskolan, Mårtenhusgatan 10 
Malmqvistska Fritidshem, privat

Furulundsskolan (år F-9), Karl Ifvarssons gata 25
Nyhemsskolan (år F-5), Stålgatan 10 
Östergårdsskolan (år 4-9)
Engelska Skolan (år 4-9)