Karlstorp

I Karlstorp bor du nära affärer, skolor, vårdcentral, apotek, servicehem samt kommunikationer. Här har man promenadavstånd till hav och fantastiska ströv- och motionsområden, bland annat i Eketånga naturreservat och längs Prins Bertils stig. Leden som är 18 km lång bjuder på en härlig upplevelse av natur och kultur från starten vid Halmstads slott och dess slut i naturreservatet Möllegård. Stigen är avsedd för unga och gamla, för vandrare och joggare, för rullstolsburna, barnvagnar och hundar och det har lagts stor vikt vid framkomlighet för rörelsehindrade. 

En mysig utflykt är även att ta cykeln ner till Grötviks hamn för att bada och fiska krabbor eller bara för att ta en fika med hela familjen i marin miljö. Sommartid njuter man av närheten till den långa kustremsans alla stränder och för golfälskare är en av Sveriges finaste golfanläggningar bara ett stenkast bort. Möllegårds naturreservat är väl värt ett besök och om inte för natursköna promenader så för den populära italienska glassen som serveras på Riccardos glassbar.

Soliga sommardagar lockar kanske Tylösand som bland annat är välkänt för sin fantastiska strand med finkornig sand, uppdelad i partybeach, soldyrkarparadis och barnfamiljstrand. Vilken del av stranden du än föredrar svajar en hissad Blå Flagg i vinden och du har nära till kiosk och livräddarnas vakande öga. 

Sanddynerna kring Tylöhus fungerar också som picknicktillhåll för musikintresserade konsertsnyltare och hela stranden besöks av naturnjutare på promenad eller löprunda, året om. Nattlivet sommartid börjar gärna med Hotel Tylösands välbesökta After Beach där det är fullsatt långt innan coverbanden intar scenen på eftermiddagarna.

Du cyklar enkelt på fina cykelbanor till centrala Halmstad, Flygstaden eller Tylösand och bussförbindelserna är goda.

Karlstorp är ett perfekt bostadsområde för dig som gärna vill kombinera närheten till hav och salta bad med att bo i ett barnvänligt område. 


Förskolor & skolor

Bäckagårds förskola, Söndrums Kyrkoväg 1
Kaninens förskola (privat montessori-inspirerad förskola), Bäckagårdsvägen 32
Bergsgårds förskola (1-5 år), Bergsgårdsvägen
Montessoriförskolan Villa Eken (privat förskola) (2,5-6 år) 
Eketånga Montessoriskola med förskolan Tallen (privat 
förskola), Bäckagårdsvägen 19
Ekbackens Montessoriförskola (pers.koop) (2-6 år), 
Sandslättsvägen 11
Lillteknis (personalkooperativ) (1-6 år), Steglitsvägen 4
Montessoriförskolan Äpplet, Steglitsvägen 4
Trollbergets förskola (1-5 år), Spelmansgatan Kyrkbyn
Vitsippans förskola med fem avdelningar (1-5 år), 
Hallägravägen 7

Öppen förskola i Söndrum, vid biblioteket, Eketångavägen 39

Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Jutarumsskolan (åk F-5)
Hovgårdsskolan(åk F-5)

Eketånga Montessoriskola (privat, åk F-9)
Söndrumsskolan (åk 6-9)