FURET

På Furet, ett par kilometer nordost om Halmstad centrum, lever du nära naturen på vackert promenadavstånd från stan. Här flyter Nissan med sitt laxrika vatten och går du längs Nissan passerar du fina Nissastrand, kanske över till Norre Katts Park innan du når stan. Det är också populärt att gå eller springa en runda längs Nissan och genom Frennarpsskogen, på ett spår som leder runt hela området. Det är en artrik blandskog, framförallt rik på fågelliv. Hem kan du springa via Slottsmöllan och passera Örjans Vall, kanske med en avstickare till Galgberget där många tycker om att träna. Missa inte trapporna här - vi lovar att det suger i benen att rusa uppför dem!

På Furet finner du närbutik, restaurang, skolor och förskolor. Bebyggelsen är till mestadels äldre och området är väldigt omtyckt. Här ligger även den gamla Folkparken med ett anrikt kulturhus som erbjuder bland annat scener, salar för dans och studios för olika projekt.

Längs promenadstråket runt Nissan tar man gärna svängen över de två broarna. Slottsmöllan på andra sidan bron lite högre upp vid Frennarp har en historia som tegelbruk sedan 1800-talet, där det vackra röda teglet sålts över hela landet utöver att det också använts till att bebygga hela området. Idag huserar över 100 hyresgäster inom Slottsmöllans företagarcentrums vackra gamla industrilokalerna, t ex inom friskvård och konst. Också skolorna har hittat hit (se förteckning intill).

Rakt över Nissan ligger annars anrika Örjans Vall och sitter du på altanen en sommarkväll då vinden ligger rätt kan du ibland höra när HBK gör mål i en hemmamatch där!

Sedan 1989 håller PRO-Furet till i området och de träffas en gång i månaden samt har en hel del aktiviteter att erbjuda. 

Ps. Visste du att Per Gessle inte bara skapar låthits utan också framgångsrika viner? Med Per Gessles Selection har han tagit fram ett vinsortiment med Allegrini, ledande vinproducent i Valpollicella-området i Italien. De första vinerna heter Kurt & Lisa, efter Gessles föräldrar, samt Furet, efter området där han växte upp! Just det område som du är intresserad av! Kul att veta va?


Förskolor & skolor

Duvans förskola (privat), Rullvägen 25
Frennarps förskola med tre avdelningar (1-3 + 1-5), Frennarpsvägen 125A
Lilla Spinnrockens förskola (1-5), Frennarpsvägen 135
Talldungens förskola (1-5), Frennarpsvägen 125B
Kattens Montessoriförskola (föräldrakooperativ) Sperlingholmsvägen 
Furulundsskolan (1-9) Carl Ivarssonsgatan 25 
Laxöns förskola med sju avdelningar

Frennarps Byskola (Åk F-3), Frennarpsvägen 135
Furulundsskolan (Åk F-9), Karl Ifvarssons Gata 25

Wallbergsskolan (Åk F-9) montessori friskola, Sperlingholmsvägen
Engelska Skolan (Åk 4-9)