Albinsro

Vid foten av grönområdet Trollberget, på Albinsro, bor du med landsbygden i ryggen och på cykelavstånd till det mesta. Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Konstmuseum Mjellby ligger också i krokarna liksom en hel del lantligt belägna butiker. 

Handelscentrum Flygstaden ligger på behörigt avstånd med stormarknader, Systembolag och diverse butiker av skiftande karaktär. Åt Söndrum till finner du bibliotek, närbutik, restauranger, apotek med mera. Här ligger också populära Äventyrslandet. Än närmre har du till Bäckagård med vårdcentral, apotek och hembygdsgård. Till Halmstad centrum är det bara 6 km och en kvart med bussen som kommer ofta. 

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar vid vidsträckta åkrar och fält samt längs havet en bit bort. Söndrumshallen erbjuder tennis, padel  och badminton och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. I närområdet finns också flertalet golfbanor av toppklass. 

Flertalet skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

Med ovan nämnt förstår vi lätt varför Albinsro snabbt har blivit så populärt. Det är ett lummigt kvarter med radhus, kedjehus, flerbostadshus och friliggande villor samt naturliga mötesplatser för ökad trivsel i området. Vi är övertygade om att även du kommer att trivas här! 

Senior

SPF Söndrumsvännerna - En aktiv seniorförening med gediget program.
PRO Söndrum - Sveriges största pensionärsorganisation


Förskolor & skolor 

Bäckagårds förskola med avdelningarna Sparven, Svalan och Duvan, Söndrums Kyrkoväg 1

Kaninens förskola (privat montessori-inspirerad förskola), Bäckagårdsvägen 32 
Bergsgårds förskola med avdelningarna 1:an, 2:an och 3:an (1-5 år), Bergsgårdsvägen 46
Montessoriförskolan Villa Eken (privat förskola) (1,5-6 år) 
Eketånga Montessoriskola med förskolan Tallen (privat förskola), Bäckagårdsvägen 19 
Ekbackens Montessoriförskola (pers.koop) (2-6 år), Sandslättsvägen 11 
Trollbergets förskola med avdelningarna Trollet, Älvan och Draken (1-5 år), Spelmansvägen 9
Vitsippans förskola med fyra avdelningar (1-5 år), Hallägravägen 7 

Bäckagårdsskolan (åk F-5) 
Hovgårdsskolan (åk F-5) 
Jutarumsskolan (åk F-5)

Eketånga Montessoriskola (privat, åk F-9) 
Söndrumskolan (åk 6-9) 


Öppen förskola

Öppen förskola i Söndrum, vid biblioteket, Eketångavägen 39
Öppna förskolan, Pålsbogård (klicka för att se hemsida för öppettider)


Temalekplats

Närmaste temalekplats finns i området. Den är ny men bär på en gammal historia! Då det påträffats många arkeologiska fynd i området har man låtit bronsåldern sätta prägel på lekplatsen. Det finns många hällristningar att upptäcka och informationsskylten berättar om livet på bronsåldern. Marken är delvis utformad av stötdämpande fallskyddsgummi. En hinderbana i naturmaterial och flera sittplatser finns på den belysta lekplatsen.