Nybyggnation i centrala Harplinge...

Vågvägen 3, Harplinge

UTGÅNGSPRIS2 895 000 kr
FASTIGHETLyngåkra 4:272
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK360,0 kvm
BOSTADSTYP1 plan
BYGGÅR2019
ANTAL RUM3 rok varav 2 sovrum
Boarea86,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Harplinge
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Möjlighet att bygga ett eller två planshus...

Under hösten börjar det byggas för fullt i Harplinges nya bostadsområde, nu finns möjligheten att förvärva sista tomten på den första etappen av totalt fyra. Nybyggnation i Harplinge! De 16 tomterna har ett fint läge med angränsning mot grönområde och här finns stor valfrihet att kunna påverka ert framtida drömboende mitt i centrala Harplinge! Här erbjuds bland annat denna enplansvilla om ca 86 kvm. med lättskött tomt om ca 400 m² som ufförs genom HalmstadHus. Harplinge ligger 15 kilometer norr om Halmstad och är ett område på stark frammarsch. Boende tilltalas främst av områdets charmiga, lugna läge med närhet till både kust och natur. Harplinge är barnvänligt med både kommunens och kyrkans öppna förskola, BVC, förskolor, skola samt fritidsgård i området. Fritiden när flera framgångsrika lag i olika idrotter. Här finner du också bland annat närbutik, pizzeria, konditori, bibliotek, frisör, Harplinge Lantmän och bibliotek. Harplinge är aktivt och lagom nära det mesta.
Gällande närområdet cyklar du snabbt till Vilshärads strand och dess golfbana som passar hela familjen, där klubben bland annat erbjuder en omtyckt after beach under sommaren! Även stränderna i Haverdal, Särdal och Steninge ligger på cykelavstånd, liksom vackra naturreservat, lantliga butiker och charmiga caféer och restauranger dit man gärna tar en utflykt. Flygstaden med ett stort utbud av butiker nås på knappt 10 minuter med bil. Centrum ligger 15 minuter bort och bussförbindelserna både norrut och in till Halmstad trafikeras med jämna tidsmellanrum. Det finns även en bra förbindelse till E6 vilket underlättar vid längre resor. Varmt välkomna att höra av er!

Lite mer information

   
GRUNDPlatta på mark
STOMMETrä
BJÄLKLAGBetong
FASADTräfasad
TAKBEKLÄDNADTakpannor
FöNSTER3-glasfönster isoler
VENTILATIONMekanisk frånluft med återvinning
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGFrånluftsvärmepump - vattenburen värme
DRIFTSKOSTNAD17 900 kr/år,
vatten/avlopp 3 000 kr,
renhållning 2 400 kr,
försäkring 2 500 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Karl-Johan Svensson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 503
Mail: kalle@bostadco.se

Välplanerade planlösningar med öppna ytor...

Nu finns det möjlighet att köpa sista huset i etapp ett av totalt fyra etapper. Enplanshuset är otroligt välplanerat där varje kvadratmeter används på ett effektivt sätt. Vi välkomnas in genom en rymlig entré med ett praktiskt, lättstädat klinkergolv. Huset erbjuder två sovrum, ett mindre till höger om entrén som även med fördel kan användas som kontor samt ett större i husets ena del. Det större sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och ljusinsläpp sker i form av fönster samt altandörr. Huset erbjuder även större helkaklat badrum med duschhörna, handfat med kommod och spegelskåp från Svedbergs, handdukstork samt WC-stol. I anslutning till badrummet finns separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. I tvättstugan finns även groventré och utanför ytterdörren finner vi biluppställningsplats i form av carport samt rymligt förråd. I husets centrala del finner vi köket, den naturliga mötesplatsen. Köket från Vedum är modernt utformat med högkvalitativa vitvaror från Siemens i form av diskmaskin, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, kylskåp och frys. Köket samspelar med vardagsrum i vinkel. Husets vinkel ger ett fint ljusinsläpp och används förslagsvis som tv-rum med gott om plats för soffa och fåtöljer. En härlig detalj är de stora tvådelade fönstren där den övre delen är öppningsbar på två fönster. I vinkeln finns även utgång genom altandörr som leder vidare till framtida trädäck och trädgård.

Lättskötta tomter som är grovplanerade...

Tomtbeskrivning

Tomtarea är preliminär innan exakt avstyckning är gjord. Tomternas area varierar från 335-524 m².
Tomterna kommer vara grovplanerade vid överlämnandet.

Uteplats

Uteplats färdigställs av köpare

Övriga byggnader

Förråd ihop med carport, förrådsstorlek 8,1m²

Parkering

Uppställningsplats för bil i form av carport finns vid varje fastighet.

TV & Internet

Möjlighet till anslutning av fiber finns.SÅ HÄR SÄGER HALMSTADHUS SJÄLVA OM SIN UNIKA HUSKÖPARGARANTI

Totalentreprenad:
Du skriver ett kontrakt för husköpet. Inget ”krångel” med hantverkare och entreprenörer. Vår byggledare sköter alla kontakter och står för samordningen under byggnationen. Vi hjälper givetvis även till med att söka bygglov och alla myndighetskontakter som behövs.

Fast pris:
Innan vi skriver kontrakt för husköpet är vi överens om fast pris på ert nya boende. Ni och banker vet vad huset kommer att kosta när det är färdigt.

Räntesäkrade lån:
Redan när ni skriver kontrakt på ert nya hus finns möjlighet att låsa räntorna. På så sätt slipper man oroa sig för eventuella räntehöjningar under tiden vi färdigställer huset och tills ni flyttar in.

Garanterad inflyttningsdag:
Senast 6 månader före inflyttning får ni en garanterad inflyttningsdag.

Om Harplinge

Det vackert belägna Harplinge är en tätort i Halmstad kommun och kyrkbyn i Harplinge socken. Kyrkan här är idag ungdomlig och aktiv, med exempelvis trädgårdsförening, kör, förskola etc. Här har man bott sedan forntiden, på det visar de många förhistoriska gravfälten kring kyrkan.

Samhället ligger lagom lantligt, lagom nära Halmstad, lagom nära havet. Det har även en vacker förbindelse med E6 som snabbt tar dig vidare på resa. Här finner du bland annat närbutik, pizzeria, anrikt konditori med stenugnsbageri, bibliotek, frisör, gym, Harplinge Lantmän och bibliotek. Här finns både kommunens och kyrkans öppna förskola, BVC & vårdcentral, förskolor, skola samt fritidsgård.  

SPF Kvarnen är en aktiv seniorförening som arrangerar utfärder, studiebesök, teaterbesök och diverse aktiviteter. PRO Harplinge/Gullbrandstorp har ungefär samma utbud och aktiviteter som SPF. 

Ridskolan och idrottsplatsen vittnar om ett aktivt friluftsliv och så gör även hembygdsgården där äldre bygd och kultur bevaras i en härlig miljö på höjden vid skogens rand. I backen åker barnen pulka snörika vintrar och om sommaren anordnas aktiviteter som t ex valborgsfirande och allsång. Det finns även motionsslingor och strövområden här som nyttjas flitigt året om. 

Du cyklar lätt de 5 kilometrarna till stränderna i Haverdal, Särdal och Steninge på bara 10-15 min, till golfbanan i Haverdal likaså.  Vilshärads Golfklubb lockar hela familjen och har kompletterat sitt utbud med tre padelbanor samt en populär After Beach under sommaren! I det vackra landskapet kring Harplinge och längs kusten finner vi vackra naturreservat, lantliga butiker, charmiga caféer och restauranger dit man gärna tar en utflykt. 
Centrala Halmstad ligger bara 15 minuter bort med bil och bussförbindelsen in till Halmstad trafikeras med jämna tidsmellanrum. Det finns även en bra förbindelse till E6 vilket underlättar vid längre resor.

Den gamla väderkvarnen mitt i Harplinge står som symbol för jordbruksbygden och har renoverats flera gånger. Kvarnen byggdes redan 1895 av Fjälldalens godsägare Gustaf von Segebaden och är en s.k Holländare, vilket innebär att hättan vrids med vinden. Den är en av Nordeuropas största, fullt fungerande. Ännu kan den mala mjöl när fälten böljar utanför bebyggelsen, men konstnären Mikael Ericsson låter den istället mala ljud sedan 2012, i fräck kombination med en stor orgel, i sitt Harp Art Lab - ett konstlaboratorium med flera projektrum, ateljéer och gästrum.  

Harplinge som bygd är på stark frammarsch då allt fler ser dess fördelar. Kanske är eller blir det så även för dig som traktens gamla band sjunger:

Om du en vanlig dag, Befinner dig vid kusten
Och livet verkar tveksamt, En liten doft av blues
Börja då vid torget, Ta bilen lagom norrut
Nu är det krokigt hela vägen, Se upp för kor och hästar
Där kommer en blå Volvo, Med människor som vinkar
Och ser du det gula skimret, Gyllene och heligt
Då har du nått ditt mål
Och lever evigt liv

(Del ur låten Harplinge Lyrics med Gyllene Tider)


Förskolor & Skolor

Lyngåkra förskola, 1-3 år, Ekebergsvägen 2
Skeppets förskola, 3-5 år, Lyngåkravägen 1
Enelyckans förskola (1-3 år), Haverdalsvägen 71 
Haverdals förskola (3-5 år), Wekalyckan 3 
Kyrkbackens förskola, privat, Församlingsgården

Lyngåkra skola och fritidshem (år F-5), Tranevallsv. 2
Haverdals Byskola (år F-5)
Gullbrandstorpsskolan (år F-9)
Getingeskolan (F-9)

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här