På helt rätt läge i Steninge!

Strannabacksvägen 2-4, Steninge

UTGÅNGSPRIS5 900 000 kr
FASTIGHETHalmstad Hulabäck 3:117
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK1 641,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla med souterrängdel samt friliggande Lillstuga
BYGGÅR2001
ANTAL RUM6 rok varav 3 sovrum
Bo-& biarea216,0 + 18,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Steninge
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Högt & tyst belägen villa med härliga ytor och en välkomnande, vinterbonad Lillstuga!

Havsnära 6-rumsvilla plus vinterbonad lillstuga i attraktiva gamla Steninge. I ett plan ligger entréhall, 5 rum o kök samt uterum (18 kvm biyta) och stor altan mot havet i väst. Ett extra sovrum ligger souterräng. Lillstugan på 30 kvm, byggd för självhushåll, har sovrum, allrum med köksdel, duschrum/WC och altan i väst. Villan och lillstugan – ligger på en sluttningstomt med uppvuxen trädgård och härlig utsikt. Nuvarande ägare har gjort Strannabacksvägen 2-4 till en vacker och fridfull oas, ett underbart boende av det slag som sällan kommer ut på marknaden. Välkomna att boka tid och förälska er i detta unika ställe!

Havsnära sexrumsvilla med ca 180 kvm boytor på entréplan plus en rejäl vinterbonad lillstuga i attraktiva gamla Steninge! På ett och samma plan finner vi entréhall, 5 rum o kök samt uterum (en 18 kvm stor biyta) och en stor altan mot havet i väst. Ett extra sovrum ligger souterräng. Lillstugan på 30 kvm är byggd för självhushåll, har sovrum, allrum med köksdel, duschrum/WC och altan i väst. Villan och lillstugan ligger på en sluttningstomt med uppvuxen, välanlagd trädgård därifrån vi avnjuter en härlig utsikt över trädgård och hav. Här förälskar vi oss i Steninges vackra natur och läge, med gångavstånd till restaurang, bad från strand och klippor, milslånga promenader i naturreservat och längs åkermark, skog och hav! Välkommen till en vacker och fridfull oas, ett underbart boende av det slag vi sällan får se på marknaden!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDBetongplatta / Torpargrund / Krypgrund
STOMMETrä
BJÄLKLAGTrä
FASADTrä
TAKBEKLÄDNADPlåt
FöNSTER3-glasfönster isoler
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGBergvärmepump samt elektrisk golvvärme i badrum, klädkammare, Lillstuga samt öppen spis
ENERGIKLASSC
ENERGIPRESTANDA77 kWh/kvm år
PANTBREV10 st, 2 058 210 kr
TAXERINGSVÄRDE3 242 000 kr
VÄRDEÅR1965
DRIFTSKOSTNAD30 324 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 10 535 kWh,
elkostnad 19 400 kr,
vatten/avlopp 3 200 kr,
renhållning 2 424 kr,
försäkring 4 500 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

På Strannabacksvägen infinner sig trivseln omedelbart

Rymlig, möblerbar entréhall möter oss innanför tröskeln, redan här får man en hemtrevnadskänsla och ljusinsläppet här är, som genomgående i hela villan, generöst!

Två dörrar har vi i entréhallen, en leder oss in till större klädvårdsrum och den andra till ett helkaklat, kombinerat badrum & tvättstuga. Badrumskommod i ek med runt handfat, spegelskåp, högskåp, handdukstork, wc och duschhörna och förutom detta finner vi tvättmaskin och torktumlare under arbetsbänk och överskåp.

Vi går in i inre hall och på vänster hand har vi ett sovrum/kontor och på höger hand husets andra badrum som erbjuder duschhörna, wc, badrumskommod i vitt utförande med runt handfat, spegelskåp och även här högskåp för praktisk förvaring. Mörkgrå våtrumsmatta på golv och kakel på vägg.

Vägg i vägg ligger köket som verkligen har gott om förvarings- och arbetsytor! De två fönsterpartierna ovanför de mörka arbetsbänkarna ger ett fint ljusinsläpp och utsikt ut mot den lugna Strannabacksvägen. Ett vackert tegelgolv ger en ombonad känsla och matchar mycket väl med köksinredningen och de rostfria kapitalvarorna. Spishäll, spisfläkt, diskmaskin, hel kyl & frys, inbyggd mikorugn samt varmluftsugn och till sist en rostfri ho.

Matplatsen gör verkligen skäl för namnet och kanske matsal hade passat bättre in - här kan ni bjuda in alla nära och kära och utsikten från burspråket gör att de lär sitta kvar en längre stund! Här finner vi även ett mindre förrådsrum i nordvästra gaveln samt trapphus ned till souterrängplan. Härifrån når vi även tv-rum och det ombonade uterummet.

Tv-rum/allrum med öppen spis är genomgångsrum till vardagsrum med platsbyggda garderober. I tv-rummet / allrummet sätter man sig gärna ner i en skön fåtölj och njuter av värmen från öppna spisen och från vardagsrum har man utgång till uteplats i rakt västerläge.

Till sist på detta plan når vi master bedroom med garderober utmed kortvägg.

Souterrängplan:
Hall med trapphus och ett sovrum om ca 25 kvm som snabbt lär bli gästernas eller tonårsbarnens favoritrum, eller varför ej som ett rum för hemmabion? Rummet har målade väggar i svagt grå ton, svart klinkergolv och likt matplatsen ovanför, ett burspråk.

Trädgård, uteplatser, Lillstuga & garage...

Tomtbeskrivning

Sluttande trädgårdstomt bildar en skön, avslappnande oas mitt i villakvarteret. Omgärdad av grönska med genomtänkt placering av träd och land, här kan man gå och påta i "sin trädgård" och njuta av lugnet. Automower sköter gräsmattan.

Uteplats

I rakt västerläge och med fin utsikt över Stora Skär, badviken i Steninge, finner vi en tilltagen uteplats om ca 40 kvm, hit adderar vi även ett inglasat uterum om 18 kvm som förlänger säsongen. Även härifrån har man fin utsikt över Kattegatt.
Utanför rummet i souterrängplan hittar vi även en uteplats, vilket man når från uteplatsen ovanför via trappa alternativt via gång från entrésida.

Övriga byggnader

Lillstuga:
En fin, fristående lillstuga med pentry, matplats, duschrum och sovrum bildar det perfekta rummet för litet "självhushåll" för tonårsbarn eller den givna platsen för gäster. Vi kan garantera att besöken blir återkommande då trivselfaktorn är hög och takhöjden likaså! Fina uthyrningsmöjligheter medges också. Lillhuset har dessutom en "privat" uteplats.

Fristående friggebod placerad på den nedre delen av tomten.

Under entréplan finner vi förutom garage även två förrådsutrymmen och ett pannrum. Ni förstår - på denna adress saknar man icke förvaringsutrymmen i sin vardag.

Parkering

Uppfart med plats för 2-3 bilar samt ett enbilsgarage.

Övrig matnyttig information

Renoveringar

Nuvarande ägare förvärvade huset 1986 som då bestod av ett 70 kvm´s boende, man har därefter i omgångar varav den första skedde 1990-1992 med tillbyggnader åt väster och söder, 2001 utfördes en ytterligare tillbyggnad åt öster samt att man lät bygga uterum.

1987 byttes all el ut i huset
1988 lät man byta tak, från tegelpannor till plåt
1996-1998 uppfördes Lillhuset
2010 lät man byta uppvärmningssystem, från direktverkande el till ett vattenburet system, bergvärme.
2013 renoverades rummet i souterrängplan
2015 samt 2018 byttes fönster och skjutdörrar i uterummet ut till 2-glas

Besiktningen som utförts av Anticimex påvisar att huset är i gott skick.


TV & Internet

Fiber via Halmstads Stadsnät, avtal övertas av köparen.

Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Hulabäck Ga:3. Akt.nr 130163391
Planer och bestämmelser: Steninge,steninge Och Harplinge, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19901115). Akt.nr 1380k-p651
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning (Registreringsdatum: 20061105). Akt.nr 1498:0007:0001


I boarean om 216 kvm är 186 kvm enligt fastighetsutdraget för huset och 30 kvm är area gällande Lillstuga.

Dokument

Beskrivning link
Ta del av den digitala beskrivningen här!

Om Steninge

Steninge är en pittoresk by som varsamt vuxit fram ur en bruksort, där den gamla glasbruksmuren från 1874 minner oss om en tid som varit då vi slår oss ner i utflyktsmålet Göstas Café och Restaurangs trädgård för en lunch efter badet en sommardag. Kvällstid kan den som önskar istället välja att äta en bit mat på Skepparstugan som lockar med visaftnar, räkfrossa och abonnerade tillställningar under sommaren. Off-season har Göstas ibland öppet om helgerna. 

Steninge ligger längs med kusten mellan Halmstad och Falkenberg och inhyser ca 770 invånare på de lummiga fastigheterna. Här dominerar naturen över det byggda och det finns gröna stråk med smitvägar mellan tomterna. Den stora variationen på hus gör att man alltid hittar något nytt när man vandrar de kuperade vägarna fram. Här och var leder små stigar in i lummig skog och längs hela kuststräckan avlöser naturreservaten varandra – Enet, Steninge, Skipås och Stensjöstrand. Åretruntvillorna i Steninge blandas med sommarbostäder och husen går ofta i arv, så det är inte många försäljningar här. Ett säkert tecken på trivsel i området.

Bruksorten blev badort i och med badhotellet på 1930-talet. Idag rymmer byggnaden ett vandrarhem, som ett av tre i området. Hit tittar du in på frukostbuffé eller fika när det inte är fullbelagt av boende. 2015 blev vandrarhemmet utsett till årets nykomling av STF-Vandrarhem - en halländsk pärla med lyster av omsorgsfullt handlag och hantverk, motiverade de! 

För badgästerna har fortsatt komma till den lilla stranden i Steninge, med möjlighet till bad från sandstrand, badbrygga och blankslipade klipphällar på Storaskär. Längs piren sitter barnen med krabbmeten sommartid och inte sällan ses människor i badrock på väg till sina morgon- eller kvällsdopp i samhället. Resten av året möter du dem på promenader i omväxlande natur och mark, med otaliga varianter av promenadvägar att välja på.

Naturreservatet Skipås, eller Guds gröna ängar som området kallas i folkmun, erbjuder böljande betesmarker, högrest bokskog, ett trolskt alkärr och en rik vårblomning bland annat med hav av blåsippor. Spår från tiden då gnejs bröts till gatsten här är många men små. Ett av de vattenfyllda små brotten fungerar idag som lekplats för större vattensalamander. Utöver stenbrytning präglas reservatet av 1800-talets lerbrytning till Stensjö Tegelbruk, vilket gav upphov till dammar med olika karaktär. Idag är detta en tilltalande miljö med rikt småfågelliv. 

Klippe Kulle erbjuder en vacker utsikt över kusten och det finns markerade leder i naturreservatet som är enkla att gå.

Nedanför Skipås möts naturreservaten Stensjöstrand och Steninge, med omväxlande vacker natur. Här ser du betade strandängar, hällar, sandstränder och kusthed. Möjligheterna till bad gör kuststräckan till ett omtyckt besöksmål och den charmiga småbåthamnen i Stensjö är ett populärt stopp på vägen för vandrare och cyklister. Glassvik nedanför Skipås till exempel har en liten men vacker sandstrand i denna sträckning.

I närområdet finner du också lokalproducerade produkter, presentbodar, konstnärsateljéer och hud- och hårvårdföretagare mm. Här odlar bönderna sina grödor på åkrarna, flertalet gårdar har större stall och trots den lantliga atmosfären når du centrala Halmstad på bara 20 minuter längs den vackra kustvägen som fått tre stjärnor i Guide Michelin.

Tänk att få bo i ett semesterparadis hela året om!


Några stenkast norr om Steninge ligger Skipås där de boende är anslutna till en samfällighet med en trevlig fritidsanläggning. Här finner du pool, bastu och tennisbana. Där finns även en gemensam festlokal och en aktiv förening med ett rikt utbud på aktiviteter för alla åldrar. I Skipås finns även förskola.

Läs mer om Skipås på samfällighetens egen hemsida: www.skipas.se


Förskolor & Skolor

Skipås förskola/Solen (1-3 år) Grönstensvägen 6
Steninge förskola (3-5 år) Strannabyvägen
Bergatrollets förskola (6-årsverksamhet och fritids) Gråbergsvägen 16
Wekalyckan i Haverdal (1-5 år)

Steningeskolan (år F-3) (För tillfället har Steningeskolan sin undervisning på Plönningeområdet (Plönninge, 305 61 Harplinge) i väntan på en ny skola. Skolan är under byggnation och beräknas stå färdig 2020.)
Haverdals Byskola (år F-5)
Getingeskolan (år F-9)
  

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här