Permanent- eller fritidshus, valet är ditt!

Särdals Trekant 4, Särdal

UTGÅNGSPRIS4 625 000 kr
FASTIGHETHalmstad Särdal 5:92
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK981,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla med utsiktsrum
BYGGÅR1975
ANTAL RUM4 rok varav 3 sovrum
Bo-& biarea103,0 + 20,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Särdal
VISNING 15 september Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Karaktäristiskt boende med fin havsutsikt!

Varmt välkommen till Särdal, en i stort sett oexploaterad oas utmed den Halländska kusten. Läget strax norr om Haverdals ängar och hamn, söder om pärlan Steninge lockar med sin fridfulla natur. Vi söker oss hit för de långgrunda stränderna, den kite-älskande vinden, de fantastiska promenadstråken och triften som blommar. 225 lätta steg från stranden ligger ostörda Särdals Trekant 4. Den omhändertagna villan passar likväl som permanentbostad som fritidshus. En genomtänkt planlösning och fönstersättning har givit huset väldisponerade ytor som känns tilltagna och välkomnande. Välkomna känner sig även släkt och vänner som ryms i de två gästhusen på tomten! Från trädgård och entréplan erbjuds fin utsikt över hav och nejder och från utsiktsrummet och balkongen på övre plan, fastnar ögat gärna i en härligt vidsträckt utsikt! Här slår man sig gärna ner med en kopp kaffe och en bok för en längre stund! Söker ni ett karaktäristiskt, havsnära boende så är ni varmt välkomna på våra visningar!

Lite mer information

   
GRUNDKrypgrund
STOMMETrä
BJÄLKLAGTrä
FASADTräfasad
TAKBEKLÄDNADBetongpannor
FöNSTER3-glasfönster isoler
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGDirektverkande el
PANTBREV3 st, 1 522 000 kr
TAXERINGSVÄRDE2 408 000 kr
VÄRDEÅR1986
DRIFTSKOSTNAD23 238 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 9 406 kWh,
elkostnad 12 600 kr,
vatten/avlopp 2 274 kr,
renhållning 1 831 kr,
försäkring 4 608 kr,
samfällighet 1 925 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

På Särdals Trekant 4 är mervärdena flertalet...

Lugnet råder redan när man lämnar kustvägen och tar sig ned mot havet på den 800 meter långa raksträckan ned mot hav och strand, och lugnet det blir än mer påtagligt omedelbart innanför huvudentrén, där vi möts vi av ett härligt ljus och en känsla av att vara hemma! Här liksom i vardagsrum och kök ligger parkettgolv på golv och väggarna är ljust målade och så även träpanelen i tak.

Direkt på höger hand finner vi ett nyrenoverat badrum med badrumskommod i träslaget ek, handfat, spegelskåp, wc, duschhörna med takdusch, högskåp samt tvättmaskin. Färgskalan på kakel och klinker är neutral och golvvärme står för uppvärmningen.

Vägg i vägg ligger husets första sovrum med våningssäng och därefter finner vi ett master bedroom som tidigare var två sovrum, idag ett rymligt master bedroom med garderobsvägg.

Husets disposition är smakfull med sällskapsytor och kök om ca 50 kvm med flertalet fönsterpartier i tre väderstreck samt skjutparti ut till uteplats i sydvästläge, här har man tänkt på fönstersättningen för att få ljus och utsikt från och i, helrätt läge. Köket som levererats av Lundins Kök i Småland går i allmogestil är i blå kulör och har matplats för 6-8 personer som avdelas med en mindre köksö. Spishäll/ugn, spisfläkt, hel kyl & frys, inbyggd microugn och diskmaskin samt över- och underskåp och arbetsbänkar av oljad ek samt granit. Vardagsrummet är uppdelat i två avdelningar och rymmer två soffgrupper utan att ytan känns trång.

Vi tar den svängda trappan upp till utsiktsrummet som har härlig rymd tack vare ryggåstak utsikten här lär man ej tröttna på, här avnjuter man såväl hav som åkrar!

Trädgårdstomt, uteplatser, gästhus...

Tomtbeskrivning

Plan trädgårdstomt med stora ytor med gräsmatta, tomtgränserna avgränsas av buskage, en vacker stenmur samt staket och vi finner även några fruktträd här.

Uteplats

Stensatt uteplats i österläge med morgonsol och en i västerläge med kvällssol samt en uteplats i sydvästläge där terrassmarkisen kan låta dig få skugga under de varmaste timmarna och undgå fukten under kvällstid.
Balkong med vidsträckt havsutsikt.

Övriga byggnader

Två fristående, vinterisolerade gästhus varav vi i den ena har 3 sängplatser och den andra 3-4 sängplatser.

Parkering

Uppfart med plats för flertalet bilar.

Övrig matnyttig information

Renoveringar

Huset har varit i nuvarande familj ägo sedan 1975 och man har genom åren bl a låtit utföra nedanstående om- och tillbyggnader samt förbättringar:

Tomten köptes fri från tidigare markägare 1998
Tillbyggnad och renovering av befintlig huskropp 2005
Renovering av duschrum 2018
Hus, staket och gästhus målades exteriört 2018
Installation av fiber 2018


TV & Internet

Fiber via Halmstads Stadsnät, avtal övertas av köparen.

Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Särdal Ga:2. Akt.nr 130157830
Planer och bestämmelser: Särdal 5:57 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19710312). Akt.nr 1380k-har76
Rättigheter last: Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning. Akt.nr 13-im1-83/10514.1
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Särdal Ga:5. Akt.nr 130176601
Samfällighet: HALMSTAD SÄRDAL S:4. Akt.nr
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Särdal Ga:4. Akt.nr 130176599
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Kraftledning. Akt.nr 83/10514

Dokument

Beskrivning link
Ta del av den digitala broschyren här!

Om Särdal

Slå dig till ro i natursköna Särdal, en pärla mellan Haverdal och Steninge! Ett boende i härlig havsnära miljö nära ko- och hästhagar, stränder och bedårande utflyktsplatser med vacker utsikt.

I söder finner du Haverdal, bara 1,5 mil från Halmstad. Vid hamnen, alldeles intill Särdal, finner du vackra Skallen som erbjuder bland annat en omtyckt utsiktsplats med vyer mot Skånska Kullen i söder och Falkenberg i norr och naturligtvis det öppna havet däremellan. Ta med en picknickkorg och njut av solnedgången här! Annies Gård är också ett säkert kort. Här möts tradition, kultur, rekreation och gemenskap i vacker miljö. Barngrupperna från Haverdals byskola ses ofta här, en skola som certifierats som ”En skola för hållbar utveckling”. I byn finns också plantskola, bensintapp, en fyrstjärnig familjecamping med stor lekplats och äventyrsminigolf samt en affär som erbjuder manuell chark samt catering.

Öster om Särdal ligger utflyktsmålet Särdals Kvarn med café, gårdsbutik och konstnärsgalleri. Här ligger också gårdarna spridda med sina tillhörande fält, hagar och åkrar, blandade med skogsremsor och rekreationsstråk där områdets boende går promenader, springer en runda eller rider sina hästar. Följ stigarna upp längs åsen och belönas av utsikten av vidsträckt hav och solnedgång vid grillplatsen i skogsgläntan, eller ta ett dopp i naturreservatet Enets klippbad. Särdals stränder är annars omtyckta och välbesökta av bland annat vindsurfare och kitesurfare.

Steninge är en pittoresk by som varsamt vuxit fram ur en bruksort, där den gamla glasbruksmuren från 1874 minner oss om en tid som varit då vi slår oss ner i Göstas Restaurang och Cafés trädgård för en lunch efter badet om sommaren. Denna restaurang konkurrerar med Skepparstugan om matgästernas gunst sommartid och de lockar med visaftnar, räkfrossa och abonnerade tillställningar. Bruksorten blev badort i och med badhotellet på 1930-talet. Idag rymmer byggnaden ett vandrarhem, som ett av tre i området. För badgästerna har fortsatt komma till den lilla stranden i Steninge, med möjlighet till bad från sandstrand, badbrygga och blankslipade klipphällar på Storaskär. Längs piren sitter barnen med krabbmeten sommartid och inte sällan möter man människor i badrock på väg till sina morgon- eller kvällsdopp i samhället. Resten av året möter man dem på sina promenader i omväxlande natur och mark, med otaliga varianter av promenadvägar att välja på. Minigolfbana sätts upp i en privat trädgård varje år och erbjuder en stunds nöje för stora och små.

I närområdet finner du också lokalproducerade produkter, presentbodar, konstnärsateljér och hud- och hårvårdföretagare mm. Här handlar du honungen hos biodlaren runt kröken, potatis från gården vid Hulabäcksvägen eller frukt och must på Carlslunds Trädgård nära Steninge Kyrkby. Och här odlar bönderna sina grödor på åkrarna, flertalet gårdar har större stall och trots den lantliga atmosfären når du centrala Halmstad på bara 20 minuter längs den vackra kustvägen som fått tre stjärnor i Guide Michelin.


Förskolor & Skolor

Skipås förskola/Solen (1-3 år) Grönstensvägen 6
Steninge förskola (3-5 år) Strannabyvägen
Bergatrollets förskola (6-årsverksamhet och fritids)
Gråbergsvägen 16
Wekalyckans förskola, Haverdal

Steningeskolan (år F-3)
Getingeskolan (år F-9)
Haverdals Byskola (år F-5)

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här