Modern och stilfull villa där ledorden är rumsligt och spatiöst! 

Rådjursvägen 32, Tylösand

UTGÅNGSPRIS35 000 000 kr
FASTIGHETHalmstad Tylösand 1:7
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK2 346,0 kvm
BOSTADSTYP1 1/2-plansvilla med soutterängdel
BYGGÅR2004
ANTAL RUM8 rok varav 4 sovrum
Bo-& biarea486,0 + 210,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Tylösand
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Privat villa där stor hänsyn tagits till detaljer

Vacker och varm villa med ett luxuöst exteriört uttryck, där stor hänsyn tagits till en privat atmosfär. Här bor du bredvid golfbanan och med en storslagen havsutsikt. Den väl genomtänkta boendemiljön har spatiösa ytor som samspelar på ett ytterst trivsamt vis såsom få villor av denna storlek klarar av. Här har man skapat ett generöst hem med känsla av en överdådighet som aldrig blir skrytsam. Utemiljöerna består flertalet uteplatser som både låter dig söka solen som undgå den. Varje rum är sin egen sfär och söker du ”privacy” har du kommit rätt. Denna villa är som byggt för det, samtidigt som den bjuder in till sällskapliga stunder i de gemensamma rummen. Rymden är påtaglig och fönstersättningen gör bostaden luftig där takvinklarna ger den själ. Sätt på ett valfritt soundtrack i ljudsystemet som når villans sällskapsrum - och njut.
Varmt välkomna hem till Rådjursvägen 32!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDBetongplatta
BJÄLKLAGBetong
FASADTrä
TAKBEKLÄDNADEnkupiga tegelpannor
FöNSTER2-glasfönster isoler
VENTILATIONMekanisk frånluft
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGBergvärmepump, 2 djupborrade hål om 170 m
ENERGIKLASSD
ENERGIPRESTANDA56 kWh/kvm år
PANTBREV4 st, 1 550 000 kr
TAXERINGSVÄRDE7 984 000 kr
VÄRDEÅR2004
DRIFTSKOSTNAD154 664 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 53 648 kWh,
elkostnad 89 844 kr,
vatten/avlopp 21 550 kr,
renhållning 9 709 kr,
försäkring 33 561 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

Välkomnande och varmt hem med spatiösa ytor

Entrén är värdig detta hus och sätter tonen för helheten. Vi upplever en magnifik rymd tack vare husets takhöjd och generösa ytor, höga dörrar och fönster. Fönstersättning och ljussättning harmonierar och lämnar inga dunkla vrår, det finns inga trånga hörn, det finns heller inte några onödiga utrymmen. Allt fyller sin funktion.

Ekgolvet är av hög kvalitet och upplevs skarvlöst. En enkel fries ramar in rummen. I hallen bildar den ett vackert mönster i marmorgolvet.

Takvinklarna skapar i alla rum en spännande arkitektur och interiör. De olika takhöjderna och fönstersättningarna har optimerats för varje del av huset och är noga övervägda. Genomtänkta passager ger ett fint flöde genom huset och känns naturliga. Hajompartierna i rummen öppnar upp för kringliggande trädgård och uteplatser och gör det enkelt att vandra fritt mellan de olika miljöerna.

Sällskapsrummet invid entrén tar emot gästerna och är ett ytterst trivsamt rum för samvaro, tevetittande och avkoppling.

Vardagsrummet går i vinkel med matsalen och pryds av en 200 år gammal öppen spis som monterades ner i London för att sedan muras upp här på Rådjursvägen. Den konverterades då till en gasspis.

I det vackra köket från Kvänum ryms alla dina skålar, köksmaskiner och porslin till vardags och fest. Det minner i stilen om ett gammaldags bondkök med plats för storbak och hjärtliga stunder kring grytorna, fyllt av dagens moderna bekvämligheter.

Köket har utrustats med följande maskiner;
Från Miele - induktionhäll, två st kyl och frys kombiskåp, ugn, micro, mat- och porslinsvärmare som är det idealiska komplementet för servering av varm mat.
Från Norcool - vinkyl. Dagens temperatur är inställd på 9 grader och kyler det vita vinet ytterligare då du tar upp det från vinkällarens 14 gradiga lagringstemperatur.

Intill köket finner vi en välutrustad tvättstuga och klädvårdsrum, innehållande dubbla tvättmaskiner och torktumlare, torkskåp och mangel.

SOVRUM ENTRÉPLAN

Alla husets sovrum har ett förmak med garderober till sovrum och badrum en suite, vilket gör varje sovavdelning ytterst privat. De spatiösa badrummen är utsökt inredda, vart och ett i egen stil som matchar respektive sovrum. Golv och dusch är klädda i marmor, badkaren nedsänkta i en hel matchande marmorskiva som skurits ur för ändamålet, liksom så gjorts i tvättstället vars vackert formade möbler specialtillverkats av Östras Snickeri. Blandare och duschväggar är i klassisk stil och från England. (Avvikelser noteras i rumsbeskrivningen.)

Sea room - ett rum mot havet i afrikanska mönster. Rummet har en privat balkong med magnifik havsutsikt och möjlighet att njuta av solnedgången i väster.
Som alla sovrum har även detta ett förmak med garderober och ett spatiöst och utsökt badrum en suite.

Golf room - ett rum mot golfbanan som går i modern klassisk stil, med skjutpartier mot trädgården i sydöst.

Day room - ett vackert rum mot trädgårdens framsida och med privat balkong i västerläge.
Badrummet i detta rum skiljer sig mot de andra i huset då det är rullstolsanpassat, helkaklat, nås från sovrummet och saknar badkar (anslutning finns om man vill sätta in ett).

Ett sovrum i klassisk inredning som med sitt yttre norrläge har utsikt mot både golfbanan och havet. Här finner vi garderoberna i det rymliga sovrummet och inte i förmaket.

PRIVAT

En trappa upp finner vi det privata planet. Rummet här lämpar sig exempelvis som salong, arbetsrum eller bibliotek, är öppet till nedre plan och vetter mot havet med fin utsikt.
En heltäckande matta pryder golvet på hela ovanvåningen och fönstren är försedda med eldrivna markiser.

Master Bedroom är generöst och innefattar en rogivande öppen spis från England som konverterats till gas. I detta rum finns en air conditioner installerad.

Den eleganta klädkammaren är skräddarsydd i ett ljust träslag och har byggts av Östra Snickeri. De stora öppningsbara takfönstren ger ljus och luft.
Ovanvåningen har ett eget elskåp placerat här.

Separat wc.

Badrummet en suite är inrett för två och badkaret har en bedårande havsutsikt.

NEDRE PLAN

Nedre plan rymmer garage, golfrum, gym, en bastuavdelning, vinkällare och övriga utrymmen såsom förråd och två teknikrum.

Vinkällaren är klädd i tegel och inredning i sjödränkt ek. Kylfläktar håller rummet på konstant temperatur.

Gymmet är inrett med stora spegelväggar och ett plastgolv. Dörren i rummet når trädgården och gör att du enkelt kompletterar träningen med en löprunda.

Efter träningen ligger bastuavdelningen nära till hands. Denna består av en omklädningsdel, dusch och wc samt en rymlig bastu i blont träslag som utrustats med system för ånga, aromaterapi och valfri färg på belysning.

Det uppdaterade teknikrummet rymmer två bergvärmepumpar för de dubbla bergvärmehålen om vardera 170 meter, poolfilter etc.

Från det andra teknikrummet styrs ljud- och ljusanläggning, wifi och tv-anslutningar. Tekniken är kopplad till nätverk och uttag finns att tillgå i husets rum.

Huset har en avancerad larm- och bevakningsutrustning och håller därmed hög nivå på säkerheten. Alla sovrum är därtill utrustade med kassaskåp.

Golfrummet har platsbyggd förvaring för golfbagar, kläder etc. Här finns torkskåp och tvättställ för att kunna vårda och förvara utrustningen på bästa sätt.

Unik och privat fastighet med vackert anlagd trädgård

Tomtbeskrivning

Huset är beläget på en insynsskyddad fastighet i form av en tårtbit där baksidan angränsar till anrika Tylösands Golfklubbs 17e golfhål. I tårtbitens spets inåt Rådjursvägen finns ej fler byggbara fastigheter och totalt rymmer vägen 10 fastigheter på en lugn återvändsgata, varav två vetter mot golfbanan.

Fastigheten är unik på flera sätt där den privata belägenheten är en. Man kan inte från vägen se in på tomten och insynen i huset är totalt ogenerad.

I den lummigt inramade trädgården finns vackra planteringar och en berså som lämpar sig för en lunch i det gröna. Storleken på fastigheten och dess utformning gör att det enkelt går att anlägga en poolmiljö för den som önskar.

Uteplats

Huset har flera utemiljöer i form av terrasser och balkonger, alla stensatta med en vacker sandsten från Frankrike. Baksidan ligger med österläge och förmiddagssol och ackompanjeras av en vattenspegel och en fjärrstyrd markis. Framsidans uteplats rymmer både loungegrupp och matplats och är pampig i sin utformning. Ett par privata balkonger från ett par sovrum finns också att tillgå. Solnedgångarna är magiska att se från detta sydvästläge!

Parkering

Uppfarten till huset är kullerstenslagd och infart sker genom elektriska grindar. Garaget har plats för två bilar parkerade efter varandra, en cykelparkering och en golfbil. Väggar och tak av träpanel. Garaget har direktaccess till husets nedre plan.

I nyskick

Renoveringar

Huset är kontinuerligt och noggrant underhållet och uppdaterat i varje del.

2018 målades hela huset om utvändigt av Celanders Måleri.

Fullständigt besiktningsprotokoll finns att få från mäklaren.


Planer och bestämmelser
Planer och bestämmelser: Tylösand, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19531208). Akt.nr 1380k-sön10
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Tylösand Ga:3 - VÄG. Akt.nr 130163396

Övrigt

Vattenspegeln som möter entrén har en ram av marmor och en grund, gjuten bassäng.

Huset är arkitektritat ner på detaljnivå och har rullstolsanpassats med breda dörrpartier och rundade trösklar. En hiss tar dig från entréplan till nedre plan. Schaktet är förberett för att ansluta ovanvåningen, men hissen är inte anpassad för detta utan måste då bytas ut.

Rökgasfläkten ser till att vädra ut gasen från eldstäderna.

Köpekontrakt skrivs i euro och utgångspris 3.500.000 EURO är beräknat på valutakurs 2018-07-20. Omräkning sker på den på tillträdesdagen gällande valutakursen.

Om Tylösand

Tylösand är bland annat välkänt för sin fantastiska strand med finkornig sand, uppdelad i partybeach, soldyrkarparadis och barnfamiljstrand. Vilken del av stranden du än föredrar svajar en hissad Blå Flagg i vinden och du har nära till kiosk och livräddarnas vakande öga. 

Sanddynerna kring Tylöhus fungerar också som picknicktillhåll för musikintresserade konsertsnyltare och hela stranden besöks av naturnjutare på promenad eller löprunda, året om. Nattlivet sommartid börjar gärna med Hotel Tylösands välbesökta After Beach där det är fullsatt långt innan coverbanden intar scenen på eftermiddagarna. Ett stenkast från denna strand ligger detta trevliga villa- och bostadsrättsområde där fåtalet försäljningar skvallrar om trivsel och hemtrevnad hos de boende. 

Restaurangerna i området håller hög klass, som t ex Punch med sin omtyckta mat, miljö samt äventyrsgolf och Salt som med sitt unika läge på klipporna erbjuder en skön upplevelse och lyxig meny. Högklassiga är också restaurangerna på Hotel Tylösand, för att inte tala om deras SPA-avdelning med gym och stora konstgalleri.

Bekvämt promenadavstånd är det till skola, affär och service, ca 5-10 minuters bilfärd till livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek, restaurang och service, samt förskola och skola. Stora parkeringsplatser ligger i anslutning till strand och hotell.

Tylösand ingår i ett omväxlande kustavsnitt med vacker landskapsbild, stor tillgänglighet och ett etablerat fritidsutnyttjande. Bad, båtsport, fritidsfiske, golf samt strövområden med spår, stigar och fritidsvägar gynnar friluftslivet vare sig man är gammal eller ung. En motionsslinga samt tennisbanor finns också nära tillhands.

Gillar du golf har du kommit rätt. Tiotusentals golfare åker gärna till Halmstad för att spela golf varje år och det är inte för intet man kallar sig Golfhuvudstaden. Man har flera gånger blivit framröstad till Årets Golfstad tack vare av sin fantastiska natur och golfkultur. Här hittar vi sex 18-hålsbanor, en av världens bästa träningsanläggningar och flera pay and play banor. Den närmast belägna är också den mest välkända, nämligen Halmstad Golfklubb i Tylösand som arrangerat flera stora tävlingar på den Norra banan, bland andra Solheims Cup 2007, och som blivit framröstad som Sveriges bästa 2005. Restaurangen här (Halmstad Golfrestaurang) har utsetts till Sveriges bästa Golfkrog flera år i rad! 

Golfbanorna i Tylösand, Ringenäs och Villshärad har dessutom padelbanor och Halmstad Golfarena erbjuder längskidåkning på konstsnö vintertid. 


Förskolor & skolor

Lokes förskola (1-5 år. Avd: Solen, Stjärnan, Pärlan, Snäckan), Lokes väg 1
Smultronställets förskola (1.5 år, privat förskola), Lokes väg
Klockargårds förskola (Reggio Emilia-inriktning) Tenorv 2
Bäckagårds förskola (1-5 år. Avd: Duvan, Sparven, Svalan) Söndrums Kyrkov 1 

Frösakullsskolan (åk F-5)
Hovgårdsskolan(åk F-5)
Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Jutarumsskolan (åk F-5)
Eketånga Montessoriskola (privat, åk F-9)
Söndrumsskolan (åk 6-9)
Gullbrandtorpsskolan (åk F-9)

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här