Genomtänkt, smakfullt & unikt!

Öhrnvägen 5, Steninge

FASTIGHETHalmstad Hulabäck 1:20
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK2 967,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla med tornrum samt souterrängplan
BYGGÅR2009
ANTAL RUM6 rok varav 4 sovrum
Bo-& biarea199,0 + 49,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Steninge
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Välkomna till Öhrnvägen 5 och lugnet vid den halländska västkusten

Här finner ni en arkitektoniskt anslående villa belägen på höjd omgiven av grönska och med en enastående utsikt över det vidsträckta Västerhavet. Villan är placerad på en tyst återvändsgata där uppställningsplats för bilar finns i direkt anslutning till ett garage. Villans huskroppar omfamnar den storslagna utemiljön mot väster och ger tillsammans med tomtens topografi såväl vindskydd som många härliga soltimmar. Den välplanerade tomten med sina låga stenmurar ger en naturlig övergång mot den stora naturtomten och intilliggande grönområden. Utemiljöerna består av en utsiktsbalkong, en större terrass under tak, en öppen poolmiljö samt en fantastisk trädgård med odlingsbäddar och ett orangeri. “Keramiken” som tidigare nyttjats som ateljé är i sig en separat lägenhet där tonåringen och / eller gästerna kommer finna stor trivsel i!

Lite mer information

   
GRUNDBetongplatta
STOMMELättbetongblock samt trä
BJÄLKLAGBetong samt trä
FASADPuts samt träpanel
TAKBEKLÄDNADSedumtak samt papp
FöNSTER3-glasfönster isoler
VENTILATIONMekanisk frånluft med återvinning
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGBergvärmepump
ENERGIKLASSD
ENERGIPRESTANDA65 kWh/kvm år
PANTBREV4 st, 7 000 000 kr
TAXERINGSVÄRDE3 922 000 kr
VÄRDEÅR2009
DRIFTSKOSTNAD43 603 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 22 600 kWh:
uppvärmning 23 530 kr,
hushållsel 5 850 kr,
vatten/avlopp 4 600 kr,
renhållning 2 423 kr,
försäkring 6 400 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

Vackra materialval samspelar med den omgivande naturens skiftningar och skapar en spännande interiör i ständig förändring

En stenlagd gång kantad av vackra naturstensmurar leder upp mot villans huvudentré. Det allra första en slås av när en stiger in i huset är den exceptionella utsikten över naturtomten och det milsvida havet genom sällskapsrummets stora fönsterpartier. Villan består av tre plan och när vi sammanfattar dispositionen finner vi följande:

Entréplanet rymmer ett kombinerat sällskapsrum och matplats som ligger välplanerat mot ett vackert och påkostat kök, en avskild enhet med master bedroom, en rymlig walk-in-closet samt ett stort badrum en suite. I direkt anslutning härtill en vackert kaklad utepool samt den taktäckta terrassen som löper längs hela husets långsida.

En trappa upp ryms ett enastående allrum med utgång till en stor sol- och utsiktsbalkong och ett litet extra fönsterförsett förrådsutrymme som rymmer pentrykök och plats för enkelsäng.

På souterrängplanet, ett stort allrum med en vacker inbyggnadsspis, två sovrum alternativt arbetsrum, förrådsrum och teknikrum. Dessutom finner vi här ett vackert badrum och en bastu med havsutsikt. En rymlig tvättstuga med gott om plats samt en groventré som leder ut till ett orangeri, trädgård och en separat lägenhet som ansluter till garageenheten.

Genomgående flyter ett vackert svart skiffergolv genom alla rum och även ut på terrassen. Stilfulla betongväggar som bevarats i sin naturliga färg varieras med vitmålade fondväggar. Hela huset har ett inbyggt ljudsystem, centraldammsugare samt infällda spotlights i taken i de flesta rum.

HUVUDENTRÉ – Välkomnande med högt sittande fönster och en rymlig garderob bakom skjutdörrar av spegelglas. Möblerbar inre hall.

GÄSTTOALETT - Väggarna av råbetong är här delvis dekorerade med en vackert grönskimrande mosaik. Vägghängd wc och tvättställ samt ett fönster som tillför naturligt ljus.

SÄLLSKAPSRUM - Det vackra sällskapsrummet rymmer både loungedel och matplats och får genom sina stora fönsterpartier, som löper från golv till tak, ett enastående ljusinsläpp. Inte minst blir naturen och dess skiftningar en självklar del av rummets interiör. Skjutdörrar från Hajom ger smidig tillgång till den stora terrassen och poolområdet.

KÖK – Ett exemplariskt arbetskök med stort förvaringsutrymme och rejäla fönster som för blicken ut mot det glittrande havet. Arbetsbänkar i svart trä, skiffer och rostfritt löper längs med väggarna som bär skåp under samt delvis över. Större partier av en vit pärlemorskimrande mosaik bryter vackert mot de grövre betongväggarna samtidigt som de fungerar som praktiska stänkskydd. Köket har utrustats med side-by-side kyl och frys, ett traditionellt rymligt skafferi, inbyggnadsugn och spishäll samt fläktkåpa (Siemens), värmelåda för varma tallrikar (Siemens), inbyggd kaffemaskin (Siemens), diskmaskin (Miele) och en vedspis i gjutjärn (Viking) med en vacker vedförvaring i betong. Vitvarorna är i rostfritt utförande. En dammsugare kopplad till centraldammsugarsystemet i en sockel är en praktisk detalj i detta kök. Det finns även öppna hyllplan och en sittbänk i inredningen. Sammantaget är köket varmt och ombonat.

PRIVAT OCH AVSKILD ENHET - Master bedroom är rymligt med platsbyggda sängbord i väggen och ett Hajomparti längs västerväggen leder ut till terrass och pool. Exklusivt inredd walk-in-closet med vädringsfönster som släpper in frisk luft och dagsljus. Badrummet är en juvel i sig med sitt inkaklade badkar som låter en vila blicken i havet för extra avkoppling. I övrigt är badrummet utrustat med badrumsinredning från Aspen, vägghängd wc, tvättställ samt takdusch.

ALLRUM EN TRAPPA UPP – Ett vackert trapphus med belysta handledare och steg i ek leder oss upp till husets ljusaste och möjligen även mest storslagna rum. De stora fönsterpartierna vetter mot tre väderstreck och bjuder på en magnifik utsikt över de vackra sedumtaken, den lummiga naturtomten och den obrutna havslinjen. Övriga väggar i vit liggande träpanel. En nisch rymmer ett litet bibliotek i de väggfasta hyllorna. Ekgolvet är nåtat och vackert. Utgång till en större sol- och utsiktsbalkong.

ALLRUM EN TRAPPA NER – Den fina ektrappan leder oss ner till - det i sommartid lite svalare - souterrängplanet och till ett öppet allrum med vacker inbyggnadsspis. Stora fönsterpartier släpper in härligt ljus och på naturtomten kan både rådjur och älg ses röra sig fritt.

SOVRUM SOUTERRÄNG - Två sovrum där båda har garderober med spegelglas i skjutdörrarna.

FÖRRÅDSUTRYMMEN - Detta välplanerade souterrängplan rymmer flertalet förråd och förvaringslösningar liksom teknikrum - ett par har hyllsystem, liksom den inre hallen har en platsbyggd bokhylla, ett av förråden hyser även ett större kassaskåp, teknikrummet rymmer all husets teknik och härifrån styrs ljudsystem, larm, tv-övervakning (med 4 kameror), centraldammsugare och bergvärmepanna från NIBE. Det finns fasta kablar till villans alla rum för ADSL om en inte önskar använda trådlöst internet.

TVÄTTSTUGA – Välplanerad och rymlig med plats för både strykning och mangling samtidigt som den rymmer garderober, hyllor och arbetsytor för den händigt sykunnige. Rummet har utrustats med tvättmaskin och torktumlare från Miele, ett torkskåp, en vask och en extra frys.

BADRUM SOUTERRÄNG - Här återfinns den svarta skiffern och väggarna av råbetong som delvis är dekorerade med en vacker grönskimrande mosaik. Rummet är utrustat med vägghängd wc, tvättställ samt en takdusch. I direkt anslutning härtill finns en härlig ångbastu från Tylö som även kan nyttjas som en traditionell våtbastu. Härifrån kan en njuta av havsutsikten i hög temperatur. Stenväggen är av natursten från området.

GROVENTRÉ – Här finns gott om hänggarderober och lådlösningar samt en öppen avhängning för vardagsjackor. Utanför dörren porlar vattnet i den dekorativa stenbrunnen. Härifrån nås enklast trädgården, orangeriet samt ”Keramiken”- dvs den separata lägenhet alternativt ateljé/verkstad som i sig också ansluter till garaget.

Samspelet mellan ute och inne gör boendet på Öhrnvägen 5 unikt

Tomtbeskrivning

Vacker och ostörd naturtomt med rikt djurliv där möjlighet finns att köpa även intilliggande fastighet för byggnation eller bevarande av den natur där älg och rådjur så ofta passerar och som mindre gnagare och fåglar har som sitt hem. Tomten har även odlingsbäddar och en anlagd gräsmatta som klipps och bevattnas med automatik för enkel skötsel. Gräsmatta och grusgångar kantas av vackra låga stenmurar och utanför groventrén porlar vattnet i den fina stenbrunnen.

Uteplats

Terrass - Längs med husets hela västra sida löper en terrass under tak. Närmast sällskapsrum och kök ligger en delvis vindskyddad uteplats med rum för stora middagssällskap. Utanför master bedroom passar solsängar bra då terrassen här öppnar upp i ett poolområde under bar himmel. Poolen med sin smidiga storlek och de breda trappstegen ner i vattnet är vackert helkaklad. En jet stream går att slå på för den som önskar ett rejält träningspass alternativt leka bland bubblor och skum. Poolrum finns i direkt anslutning. Terrassens glasade räcken ger obehindrad utsikt ut mot trädgård och hav.

Utsiktsbalkong - Från det övre allrummet kommer en ut på en större sol- och utsiktsbalkong med Camurogolv och glasade räcken. Utsikten här inkluderar de vackra sedumtaken, den lummiga naturtomten och den obrutna havslinjen. Här uppe finns även ett litet fönsterförsett förrådsutrymme som rymmer pentrykök och plats för enkelsäng.

Övriga byggnader

Orangeri - Kombinationen rå betong, glas och trä i perfektion. Ett underbart rum med högt i tak, klinkergolv, stor murad odlingsbädd, murad arbetsbänk med vask samt väggfasta hyllor. Platsbyggda sittbänkar ger optimalt med utrymme för en fikastund bland odlingarna.

Gästhus "Keramiken" - separat lägenhet som tidigare använts som ateljé/verkstad som i sig också ansluter till garaget. Lägenheten består av två rum i fil där det första rummet är utrustat med en köksdel. Här finns även utrymme för matplats och viss annan inredning. Det inre rummet har platsbyggda garderober och rymmer en dubbelsäng och en mindre sittgrupp. Badrummet är ljust med kaklade väggar och klinkergolv och inredningen består av vägghängd wc, tvättställ och dusch.

Uthus - ett litet uthus med sedumtak i trädgården.

Parkering

Dubbelgarage med elektriska portar, där en av sidorna numera har funktionen av ett förråd. Ljust och fint med fönster och vitmålade väggar och klinkergolv. Här finns även en extra kyl och frys. Strax utanför portarna finns uppställningsplats för ett flertal bilar.

Övrigt

TV & Internet

ADSL

Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Hulabäck Ga:3. Akt.nr 130163391
Planer och bestämmelser: Steninge,steninge Och Harplinge, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19901115). Akt.nr 1380k-p651
Rättigheter förmån: Avtalsservitut: Brunn mm - Se beskrivning. Akt.nr 13-im1-56/2722.1

Dokument

Energideklaration file_download
Klicka här för att ta del av energideklarationen!

Om Steninge

Steninge är en pittoresk by som varsamt vuxit fram ur en bruksort, där den gamla glasbruksmuren från 1874 minner oss om en tid som varit då vi slår oss ner i utflyktsmålet Göstas Café och Restaurangs trädgård för en lunch efter badet en sommardag. Kvällstid kan den som önskar istället välja att äta en bit mat på Skepparstugan som lockar med visaftnar, räkfrossa och abonnerade tillställningar under sommaren. Off-season har Göstas ibland öppet om helgerna. 

Steninge ligger längs med kusten mellan Halmstad och Falkenberg och inhyser ca 770 invånare på de lummiga fastigheterna. Här dominerar naturen över det byggda och det finns gröna stråk med smitvägar mellan tomterna. Den stora variationen på hus gör att man alltid hittar något nytt när man vandrar de kuperade vägarna fram. Här och var leder små stigar in i lummig skog och längs hela kuststräckan avlöser naturreservaten varandra – Enet, Steninge, Skipås och Stensjöstrand. Åretruntvillorna i Steninge blandas med sommarbostäder och husen går ofta i arv, så det är inte många försäljningar här. Ett säkert tecken på trivsel i området.

Bruksorten blev badort i och med badhotellet på 1930-talet. Idag rymmer byggnaden ett vandrarhem, som ett av tre i området. Hit tittar du in på frukostbuffé eller fika när det inte är fullbelagt av boende. 2015 blev vandrarhemmet utsett till årets nykomling av STF-Vandrarhem - en halländsk pärla med lyster av omsorgsfullt handlag och hantverk, motiverade de! 

För badgästerna har fortsatt komma till den lilla stranden i Steninge, med möjlighet till bad från sandstrand, badbrygga och blankslipade klipphällar på Storaskär. Längs piren sitter barnen med krabbmeten sommartid och inte sällan ses människor i badrock på väg till sina morgon- eller kvällsdopp i samhället. Resten av året möter du dem på promenader i omväxlande natur och mark, med otaliga varianter av promenadvägar att välja på.

Naturreservatet Skipås, eller Guds gröna ängar som området kallas i folkmun, erbjuder böljande betesmarker, högrest bokskog, ett trolskt alkärr och en rik vårblomning bland annat med hav av blåsippor. Spår från tiden då gnejs bröts till gatsten här är många men små. Ett av de vattenfyllda små brotten fungerar idag som lekplats för större vattensalamander. Utöver stenbrytning präglas reservatet av 1800-talets lerbrytning till Stensjö Tegelbruk, vilket gav upphov till dammar med olika karaktär. Idag är detta en tilltalande miljö med rikt småfågelliv. 

Klippe Kulle erbjuder en vacker utsikt över kusten och det finns markerade leder i naturreservatet som är enkla att gå.

Nedanför Skipås möts naturreservaten Stensjöstrand och Steninge, med omväxlande vacker natur. Här ser du betade strandängar, hällar, sandstränder och kusthed. Möjligheterna till bad gör kuststräckan till ett omtyckt besöksmål och den charmiga småbåthamnen i Stensjö är ett populärt stopp på vägen för vandrare och cyklister. Glassvik nedanför Skipås till exempel har en liten men vacker sandstrand i denna sträckning.

I närområdet finner du också lokalproducerade produkter, presentbodar, konstnärsateljéer och hud- och hårvårdföretagare mm. Här odlar bönderna sina grödor på åkrarna, flertalet gårdar har större stall och trots den lantliga atmosfären når du centrala Halmstad på bara 20 minuter längs den vackra kustvägen som fått tre stjärnor i Guide Michelin.

Tänk att få bo i ett semesterparadis hela året om!


Några stenkast norr om Steninge ligger Skipås där de boende är anslutna till en samfällighet med en trevlig fritidsanläggning. Här finner du pool, bastu och tennisbana. Där finns även en gemensam festlokal och en aktiv förening med ett rikt utbud på aktiviteter för alla åldrar. I Skipås finns även förskola.

Läs mer om Skipås på samfällighetens egen hemsida: www.skipas.se


Förskolor & Skolor

Skipås förskola/Solen (1-3 år) Grönstensvägen 6
Steninge förskola (3-5 år) Strannabyvägen
Bergatrollets förskola (6-årsverksamhet och fritids) Gråbergsvägen 16
Wekalyckan i Haverdal (1-5 år)

Steningeskolan (år F-3) (För tillfället har Steningeskolan sin undervisning på Plönningeområdet (Plönninge, 305 61 Harplinge) i väntan på en ny skola. Skolan är under byggnation och beräknas stå färdig 2020.)
Haverdals Byskola (år F-5)
Getingeskolan (år F-9)
  

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här