Charmigt boende!

Norra Sänkevägen 27, Påarp

UTGÅNGSPRIS3 800 000 kr
FASTIGHETHalmstad Påarp 5:80
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK1 102,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla
BYGGÅR1954
ANTAL RUM4 rok varav 3 sovrum
Bo-& biarea129,0 + 47,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Laxvik/Påarp
VISNING 10 samt 14 september Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Enplansvilla med spännande planlösning!

I lugna Påarp och på lagom promenadavstånd från strand och hav ligger denna väl omhändertagna villa om 4 rum och kök.. Lummig trädgård med en privat karaktär tack vare grönska och staket och med två uteplatser varifrån man följer solen från tidig morgon till sen kväll. Interiört har generöst ljusinsläpp, takbjälkar och braskamin som mervärden liksom större sällskapsytor, uterum, trivsamt kök och ett härligt badrum! Vi hälsar er välkomna till Norra Sänkevägen 27!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDKällare / Torpargrund
STOMMETrä
BJÄLKLAGTrä
FASADPuts / Trä
TAKBEKLÄDNADGlaserade tegelpannor
FöNSTER3-glasfönster
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGDirektverkande el samt braskamin & luft/luftvärmepump
ENERGIKLASSF
ENERGIPRESTANDA110 kWh/kvm år
PANTBREV6 st, 2 677 500 kr
TAXERINGSVÄRDE2 280 000 kr
VÄRDEÅR1959
DRIFTSKOSTNAD36 699 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 14 382 kWh,
elkostnad 26 608 kr,
vatten/avlopp 3 013 kr,
renhållning 2 424 kr,
försäkring 4 454 kr,
samfällighet 200 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

På Norra Sänkevägen 27 infinner sig hemmakänslan per omgående...

Huset på Norra Sänkevägen 27 ligger optimalt placerat på tomten vilket ger såväl en välkomnande entré som baksida. Huset har två entrédörrar där vi väljer den högra för att nå den entré man i sin vardag troligen kommer utnyttja, den vänstra använder man kanske när de tunga matkassarna skall bäras in, då denna entré leder oss in till kök.

Vi möts av en hall där väggar och tak är ljust målade som bryts med ett mörkare klinkergolv. Direkt till höger har vi husets första sovrum med fönster i norrläge. Skjutdörr avgränsar mot hall vid behov, trägolv och ljust målade väggar.

Två trappsteg upp från hallen möts vi av vardagsrum till vänster, här medges plats för såväl läsfåtöljer, matgrupp som soffgrupp och de större fönsterpartierna ger ett fint ljusinsläpp och ytorna känns rymliga. Under sommarhalvåret står dubbeldörrarna ut till uteplatsen öppna och man får då ytterligare yta för social tillvaro. Braskaminens placering ger såväl värme som en hög mysfaktor och längst bort i vardagsrummet är den givna platsen för soffgrupp och tv. Vitmålad träpanel i tak och synliga takbjälkar.

Köket når vi härnäst, vitmålade väggar och panel där en mönstrad tapet bryter av fint vid arbetsbänk. Fönster i rakt söderläge. Trägolvet i sig sätter sin karaktär åt köket och här finner vi även en golvlucka till en mindre matkällare, som är ypperligt för förvaring av drycker etc. Induktionshäll, spisfläkt, rostfri ho, diskmaskin. Arbetsbänkarna går i grå ton och köksinredningen är vit.

Två trappsteg ned från köket har vi husets andra entré som vi tidigare nämnt och når ett väl tilltaget badrum som nuvarande ägare har låtit renovera och förädla då man även låtit bygga en större takkupa för att få in rymd och ljus. Badrumskommod i vitt med svart bänk och runt handfat, badkar, duschhörna, handdukstork samt wc. Infällda spotlights i tak. På golvet ligger vita klinkerplattor med svarta inslag och väggarna har vita kakelplattor.

Vi går tillbaka i huset och till huvudentré och tar steget in i husets största sovrum, även detta sovrum har fönster i rakt norrläge. Garderober utmed långvägg och ingång till klädkammare samt allrum / sovrum med separat, härifrån når man även trädgården via en tredje dörr. Sovrummet har parkettgolv, ljusa väggar, vitmålad träpanel i tak samt en fondvägg med tapet. Allrummet har även det vitmålad träpanel i tak, ljusa väggar samt vitmålade klinkerplattor. Garderobssystem med skjutdörrar av spegelglas.

Trädgård, uteplatser, garage...

Tomtbeskrivning

Härligt av grönska och staket inbäddad trädgårdsoas med i stort sett ingen insyn från gata och grannar. Stensatt samt asfalterad entrésida samsas med större gräsyta som sträcker sig runt huskroppen och till trädgårdens sydvästliga del. 385 meter i västlig riktning härifrån når man Påarps strand.

Uteplats

På entrésida finner vi en stensatt uteplats där man gärna avnjuter morgonkaffet i den tidigare solens strålar och på husets baksida finner vi en större uteplats med eftermiddags- och kvällssol. Vi adderar även till ett tilltaget uterum.

Övriga byggnader

Vidbyggd garagebyggnad,

Parkering

Asfalterad uppfart med plats för 2-3 bilar samt enbilsgarage.

Renoveringar

Nuvarande ägare har ägt huset sedan 2008 och har fortlöpande låtit förädla huset, se bl a nedan:
2008 byte av altandörr
2009 byte av entrédörrar, 2 st
2009 läggning av klinkergolv i hall
2010 installation av luft/luft värmepump
2011 renovering av uterum
2012 plåtinklädning av skorstenen
2013 byte av takpapp och läkt yttertak, omläggning av befintliga, glaserade tegelpannorna
2013 borttagning av buskage och träd på tomten
2014 byte av varmvattenberedare
2014 planering av drygt 60-talet tujaplantor och borttagning av äldre mur utmed tomtgräns
2014 byte av några fönsterpartier
2015 höjning / breddning av takkupa samt renovering av badrum
2015 installation av två fönsterpartier i allrummet samt byte av ett befintligt i samma rum
2016 målning av golv och klinkergolv i allrum
2017 installation av braskamin


Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Påarp Ga:3. Akt.nr 130161905
Planer och bestämmelser: Laxvik Och Påarp, Detaljplan (Beslutsdatum: 19980423). Akt.nr 1380k-p934

Dokument

Energideklaration file_download
Klicka här för att ta del av energideklarationen!

Om LAXVIK

Laxvik ligger vid kusten, ungefär 10 km söder om centrala Halmstad, och har de senaste åren ökat i popularitet bland framförallt barnfamiljer. Sommartid är det många som lockas till strandens lugn och salta bad som även är populärt för surfare. Laxvik är en mindre familjestrand med små vikar med gräsytor och klippor runt om. En pittoresk strand med ett stort gravfält från järnåldern, ca 300 meter lång och med sanddyner. 2014 blev stranden (tillsammans med Trönninge och Påarp) utsedd till "Hallands sommarpärlor" av Världsnaturfonden (WWF). 

Närservicen är bra utbyggd i Trönninge (knappt 4 km bort), med bl. a postservice, bibliotek, dagis samt låg, mellan- och högstadieskola. För utökat serviceutbud finns Eurostops köpcentrum och Stenalyckans Handelsområde endast 10 min bilväg bort. 

Trönninge IF är en aktiv fotbollsklubb som håller igång många barn och ungdomar och årligen arrangerar de Trönningedagen med aktiviteter och underhållning. 

Här finns även tennisskola i området under sommaren.


Förskola & skolor
 
Tuvans förskola, Konvaljvägen 1
Dagmammor finns även i Trönninge och Laxvik
 
Trönningeskolan (Åk F-9), Laxviksvägen 30

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här