Ett mycket välskött och trivsamt boende med smakfull helhet...

Lindvägen 10, Mellbystrand

UTGÅNGSPRIS3 175 000 kr
FASTIGHETLaholm Västra Mellby 13:11
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK819,0 kvm
BOSTADSTYP1 plan
BYGGÅR1967
ANTAL RUM6 rok varav 4 sovrum
Bo-& biarea157,0 + 37,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Mellbystrand 
VISNING 26/5 samt 27/5 Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Ljus och öppen planlösning som överraskar...

Ett prydligt enplanshus som stoltserar på en hörntomt med baksida som gränsar mot skogsområde. Här har nuvarande ägare skapat ett mycket trivsamt boende där trädgården är ett kapitel för sig. Här har man skapat en avkopplande oas med uteplatser där du kan följa solen från morgon till kväll samt ett mysigt orangeri, allt är lummigt inramat. Interiört erbjuds en modern planlösning med väldisponerade ytor, där den genomtänkta fönstersättningen släpper in rikligt med ljus i hela huset. Redan i hallen möts man av en välkomnande interiör, köket är centralt placerat i huset och ligger med öppet samspel med de sociala ytorna och eldstaden är placerad mitt i vardagsrummet för att maximera mysfaktorn i rummet. Välkomna till denna tilltalande villa med stor trivsel!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDKrypgrund samt delvis platta
STOMMETrä
BJÄLKLAGTrä
FASADPuts
TAKBEKLÄDNADBetongpannor
FöNSTER3-glasfönster isoler
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGDirektverkande el, värmepump luft/luft samt eldstad
ENERGIKLASSE
ENERGIPRESTANDA108 kWh/kvm år
PANTBREV6 st, 947 000 kr
TAXERINGSVÄRDE2 321 000 kr
VÄRDEÅR1978
DRIFTSKOSTNAD29 300 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 15 000 kWh,
elkostnad 20 000 kr,
vatten/avlopp 3 800 kr,
renhållning 2 500 kr,
försäkring 3 000 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Karl-Johan Svensson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 503
Mail: kalle@bostadco.se

Planlösning med öppna sociala ytor... 

HALL/ENTRÉ
Välkomna in i denna tilltalande villa som överraskar redan i hallen. Vi möts av en större möblerbar hall som ligger öppet mot vardagsrum och kök . Hallen erbjuder god avhängningsyta för kläder och skor. På golvet ligger ett tåligt laminatgolv.

VARDAGSRUM
Stort härligt rum, även detta med ett slittåligt laminatgolv. Infällda spotlights i tak och synliga takbjälkar. Rummet ligger i ett öppet samspel med kök och matplats och den genomtänkta placeringen av eldstaden sprider värmen från elden effektivt årets kalla dagar men framförallt maximerar den mysfaktorn i rummet. Utgång till båda uteplatserna. Ett flertal fönster och utgångar har placerats för att maximera ljusinsläppet men framförallt är tanken att man ska kunna se ut åt alla håll oavsett var man är i rummet.

KÖK OCH MATPLATS
Snyggt stilrent kök med vita luckor och oljad alm som arbetsbänk. Kökets placering och öppenhet skapar en fin kontakt med vardagsrum och matplats och den naturliga bardelen blir ett naturligt häng vardag som fest. Köket är utrustat med induktionshäll (2011), spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys (2015) samt inbyggnadsugn. Köket erbjuder bra arbetsyta och förvaring i både skåp och lådor. Matplats för många gäster och burspråkets placering här ger rymd och ljusinsläpp.

BADRUM
Väl tilltaget badrum med klinkergolv med golvvärme i grått och kaklade väggar i vitt samt infällda spotlights i tak. Badrummet är utrustat med Wc, dubbla handfat, dusch med välvda glasdörrar samt handduksvärmare. I detta utrymme är även varmvattenberedaren placerad.

"WALK IN CLOSET"/klädkammare
Allas dröm är väl att få en egen "walk in closet"?! Här får du en ombonad klädkammare med laminatgolv och god avhängning och förvaring i lådor.

SOVRUM
Större sovrum med parkettgolv och utgång till uteplats. Garderob med skjutdörrar.

SOVRUM
Sovrum med textilmatta på golv samt en garderob.

SOVRUM
Åter till hallen når vi detta sovrum med tåligt laminatgolv med utgång till uteplats. Det finns spotlights i taket som ej är i funktion i dag.

ALLRUM
Ett trappsteg ner från entrén når vi ett allrum med laminatgolv.

SOVRUM
Två sovrum med laminatgolv, varav ett av rummen nyttjas av nuvarande ägare till förvaring.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga med våtrumsmatta på golv och målad väv på väggarna. Utrustad med tvättmaskin (2018) och torktumlare samt rostfri ho. Bra avlastningsyta och förvaring i skåp.

Trädgård och utemiljö när den är som bäst....

Tomtbeskrivning

En fantastiskt anlagd tomt där nuvarande ägare har skapat små rum i trädgården för avkoppling. Via en pergola från husets framsida leds du in i trädgården där du möts av uteplats och ett orangeri. Allt är lummigt inramat med växtlighet och spaljé.

Uteplats

Här har nuvarande ägare skapat en utemiljö som är när den är som bäst! Större uteplats om ca 100 m² med trallgolv där solen strålar från morgon till kväll när den visar sig. Mellan husvinklarna har man skapat ytterligare en uteplats om ca 40 m². Denna är ombonad och skapar ett vindskydd mellan husen . Blåsiga och regniga dagar avnjuts bäst i orangeriet.

Övriga byggnader

Mindre redskapsförråd.

Parkering

Stensatt uppfart med plats för 1-2 bilar.

Renoveringar

1990 - Nytt tak på den gamla delen av huset.
1993 - Huset byggdes till och man skapade den nuvarande planlösningen - två sovrum, nuvarande badrum, klädkammare blev tillbyggt.
1993 - Den teglade fasaden putsades i samband med tillbyggnaden, större delen av elen är utbytt från detta år och löpande.
2005 - Uteplats byggdes, med ett trallgolv om ca 100 m²
2005 - Nya 3-glasfönster på den övriga delen av huset som ej byggdes till.
2011 - Nytt kök installerades samt ny insats i eldstad.
2012 - Värmepump luft/luft installerades.
2016 - Ny trädgård anlades.
2017 - Orangeri/växthus byggdes.

Taxerad boyta är 157 m² och biarea om 37 m² - nuvarande ägare nyttjar biarean till boyta i dag där tvättstuga, allrum och sovrum finns i dag.


TV & Internet

Ansluten till fiber.

Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby Ga:5. Akt.nr 130157743
Planer och bestämmelser: Mellbystrand-Norra Delen, Detaljplan (Beslutsdatum: 20110526, Registreringsdatum: 20120209). Akt.nr 1381-p10/12

Dokument

Beskrivning link
Ta del av den digitala beskrivningen!

Om MELLBYSTRAND

Ända sedan 1800-talet har Mellbystrand varit en populär strand dit man tog sig på smala slingriga vägar. 1881 började man trafikera Lagan med ångbåt sträckan ”Laholm – Åmot” där hästskjutsar tog vid och körde de sista kilometrarna till dynerna. I Åmot började ett par driftiga bröder inse värdet av Mellbystrand och drömmen om hela Sveriges badort tog fart. Det som började som en kaffeservering i en sommarkiosk fortsatte som ett pensionat som senare blev Strandhotellet där man kunde njuta av uppvärmt havsvatten och tångkurer. Här roade man sig kungligt då som nu. 

Orten började befolkas av sommargäster när lagstadgad semester infördesa 1938 och många charmiga stugor har hunnit byggas här under åren, dessa är fortfarande överrepresenterade men idag lockar Mellbystrand även till sig allt fler permanentboende. Kombinationen av havets lockande harmoni och närheten till E6:an gör det enkelt att bosätta sig här. Orten ligger ca 20 minuter från Halmstad och 5 minuter från Laholm samt bara 1,5 timme från Danmark.

Mellbystrand ligger väster om Laholm, precis vid Laholmsbukten och är mest känd för sin strand, en av Sveriges längsta med sina 12 kilometer. En strand som sträcker sig från Stensåns mynning till Halmstad. Den mjukt formade bukten kläs in av sanddyner och strandängar och passar sig mycket väl för naturupplevelser. Stranden är bred, mjuk och långgrund. Hökafältets naturreservat rymmer fler upplevelser och inte mindre än tre motionsslingor.

Turismen är väl uppbyggd i området och orten är minst sagt ett sommarparadis. Restauranger, affärer, köpcentra, turistboende, förskola, skola och äldreomsorg närs av besökare och boende och aktiviteter som bl a fotbollsgolf, minigolf, gokart, jetski och motionsslingor ligger nära medan andra attraktiva nöjen som sommarrodel och skidåkning på Vallåsen ligger en kort resa bort. Dessutom finns ett fantastiskt havsöring- och laxfiske vid Lagans mynning (Lagaoset) så här trivs sportfiskaren,
men även kite- och windsurfarna gillar den här delen av stranden. Hästar får vistas på stranden under höst, vinter och vår och året om ses motionärer gå och springa längs densamma. Skummeslövsbadet, en tempererad havsvattenpool belägen i sanddynerna en bit från Mellbystrand drivs av en ekonomisk förening och engagerar stora som små. Här bedrivs simskola, motionssim och  ordnas trevliga grillaftnar. Du kan även hyra badet för privata tillställningar! Skummeslövs Tennisklubb håller till på tennisstadion och är med sina nio grusbanor en av de största utomhusanläggningarna i Sverige! Golfare blir glada av att veta att det finns en 12-håls pay&playbana med övningsområde i Skummeslöv. 

LoveLaholm.se tipsar om det mesta om och kring Laholm och där läser vi bland annat om de återkommande aktiviteterna Mellbystrandskalaset och extremsandloppet på stranden anordnat av Surfia som går av stapeln under sommaren. Även Laholm.se erbjuder en mängd information om det mesta i närområdet, liksom du finner tips och aktiviteter hos Mellbystrandsföreningen.se.


Förskolor & Skolor

Guldgruvan - föräldrakooperativ (1-6 år) Stora Strandvägen 2
Skottorps förskola Mumindalen, Lärarevägen 20
Junibackens förskola, Sjöfågelvägen 24

Mellbystrandskolan (F-6), Sjöfågelvägen 15

I Laholm finns 18 kommunala förskolor, 7 enskilda förskolor och 8 familjedaghem. Utöver detta finner du 16 grundskolor med drygt 2500 elever samt Osbeckgymnasiet dit de flesta eleverna i Laholm söker sig efter nian.Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här