Smakfullt boende nära salta bad....

Kustvägen 23, Mellbystrand

UTGÅNGSPRIS4 185 000 kr
FASTIGHETLaholm Åmot 2:154
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK1 459,0 kvm
BOSTADSTYP1 plan
BYGGÅR1931
ANTAL RUM7 rok varav 4 sovrum
Boarea220,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Mellbystrand
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Ett boende som övrraskar med sin helhet...

Här erbjuds ett boende med en helhet utöver det vanliga! Genomtänkt placering på huset på den stora tomten om ca1 500 m² där tillbyggda vinklar skapar en skyddad innergård som nyttjas som en stor uteplats, skyddad för väder och vind. Addera till ett utespa och ett ombonat uterum så får du en utemiljö som är när den är som bäst. Planlösningen passar den stora familjen med fyra bra sovrum av generösa mått och fantastiska umgängesytor med eldstäder för att maximera mysfaktorn. Endast en kort promenad gör att du når du salta bad eller Hökafältets underbara natur för avkoppling i löparspåret eller på cykelleden. Välkomna att uppleva Kustvägen 23 på plats !

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDKrypgrund/platta
STOMMETrä
BJÄLKLAGTrä
FASADTräfasad
TAKBEKLÄDNADTaktegel
FöNSTER3-glasfönster samt 2-glas
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGDirektverkande el/ samt 3 eldstäder
ENERGIKLASSG
ENERGIPRESTANDA156 kWh/kvm år
PANTBREV14 st, 3 952 500 kr
TAXERINGSVÄRDE2 866 000 kr
VÄRDEÅR1979
DRIFTSKOSTNAD52 500 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 30 000 kWh,
elkostnad 40 000 kr,
vatten/avlopp 5 500 kr,
renhållning 2 500 kr,
försäkring 4 500 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Karl-Johan Svensson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 503
Mail: kalle@bostadco.se

Planlösning med generösa ytor...

Den stensatta gången leder dig fram till husets innergård där vi når den välkomnande entrén.

HALL/ENTRÉ
Vi möts av en större entré med goda avhängningsmöjligheter för kläder och skor. På golvet ligger en parkett i ask.
Från hallen når vi kök och hallen som leder dig till sovrum och vardagsrum.

KÖK
Charmigt och mysigt kök som delvis har öppet till nock med synliga takstolar samt vedspis för att maximera mysfaktorn i rummet. Köket renoverades 2018 med luckor i vitt med svarta granitskivor som arbetsyta ger ett stilrent intryck. Köket är utrustat med induktionshäll (2019) köksfläkt (2018) kyl/frys (2012) diskmaskin (2018) ugn och mikro (2018) på golv ligger det parekttgolv.

ALLRUM/MATSAL
Detta rum med snyggt laminatgolv med öppet till nock med synliga takbjälkar ger rummet rymd och atmosfär. I dag nyttjas rummet som allrum men har även nyttjats till matsal . Utgång till framsidans veranda med kvällssol.

SOVRUM
Från allrummet når vi detta sovrum med laminatgolv.

TOALETT/DUSCH/BASTU
Från allrum/matsal når du toalett med våtrumsmatta på golv och slät panel på vägg, utrustad med Wc och handfat. I duschutrymmet är det klinker på golv och kaklade väggar. Från dusch når du bastu.

SOVRUM
Åter till hallen vid entrén når du sovrum med parkettgolv .

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare(2019) samt rostfri ho, i direkt anslutning till tvättstugan når du praktisk klädkammare.

BADRUM
Badrum med klinker på golv med golvvärme och kaklade väggar, badrummet renoverades (1997) utrustat med hörnbadkar med bubbel, handfat och Wc.

SOVRUM
Större sovrum med parkettgolv .

VARDAGSRUM
Stort härligt vardagsrum om ca 50 m² med klinker på golv med golvvärme samt en av väggarna pryds av en kakelugn som värmer effektivt årets kalla dagar men framförallt maximerar mysfaktorn i rummet. Från vardagsrummet når du uterummet, även detta med klinker på golv med golvvärme.

SOVRUM
Fräscht sovrum med laminatgolv och fondtapet på en av väggarna.

UTERUM
Från vardagsrummet når du detta ombonade uterum som du kan nyttja hela året, klinker på golv med golvvärme och skjutbara dörrpartier med höst/vinter glas som du kan öppna upp mot trädgården och den öppna uteplatsen.

Lättskött trädgård med soliga uteplatser och ute-spa som extra mervärde..

Tomtbeskrivning

Större tomt som är anlagd för lätt skötsel. Pampig entré med stensatt gång leder dig till den välkomnande innergården anöagd som en stor uteplats där du kan följa solen från morgon till kväll.

Uteplats

Innergården är anlagd som en stor uteplats där större delen är anlagd med skiffersten, här njuter du insynsskyddat för väder och vind. En uteplats med trallgolv med ute-SPA för avkoppling . Framsidan av huset erbjuder veranda med trallgolv med kvällssol.

Övriga byggnader

Friggebod om ca 10m² till gästhus eller förråd ( el finns indraget)

Parkering

Stensatt uppfart med plats för 1-2 bilar.

Tillbyggt i omgångar! 

Renoveringar

Huset uppfördes 1931 och har byggts till i två omgångar, 1979 samt 1997 då man gjorde en genomgående renovering av hela huset med yttertak, ny el och skapade den nuvarande planlösningen med uterum mm
Genom åren har nuvarande ägare underhållit huset väl där fasaden målades 2015, nytt kök 2018, ute-spa 2010.


TV & Internet

Parabol och antenn

Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby Ga:5. Akt.nr 130157743
Planer och bestämmelser: Mellbystrand-Norra Delen, Detaljplan (Beslutsdatum: 20110526, Registreringsdatum: 20120209). Akt.nr 1381-p10/12

Om MELLBYSTRAND

Ända sedan 1800-talet har Mellbystrand varit en populär strand dit man tog sig på smala slingriga vägar. 1881 började man trafikera Lagan med ångbåt sträckan ”Laholm – Åmot” där hästskjutsar tog vid och körde de sista kilometrarna till dynerna. I Åmot började ett par driftiga bröder inse värdet av Mellbystrand och drömmen om hela Sveriges badort tog fart. Det som började som en kaffeservering i en sommarkiosk fortsatte som ett pensionat som senare blev Strandhotellet där man kunde njuta av uppvärmt havsvatten och tångkurer. Här roade man sig kungligt då som nu. 

Orten började befolkas av sommargäster när lagstadgad semester infördesa 1938 och många charmiga stugor har hunnit byggas här under åren, dessa är fortfarande överrepresenterade men idag lockar Mellbystrand även till sig allt fler permanentboende. Kombinationen av havets lockande harmoni och närheten till E6:an gör det enkelt att bosätta sig här. Orten ligger ca 20 minuter från Halmstad och 5 minuter från Laholm samt bara 1,5 timme från Danmark.

Mellbystrand ligger väster om Laholm, precis vid Laholmsbukten och är mest känd för sin strand, en av Sveriges längsta med sina 12 kilometer. En strand som sträcker sig från Stensåns mynning till Halmstad. Den mjukt formade bukten kläs in av sanddyner och strandängar och passar sig mycket väl för naturupplevelser. Stranden är bred, mjuk och långgrund. Hökafältets naturreservat rymmer fler upplevelser och inte mindre än tre motionsslingor.

Turismen är väl uppbyggd i området och orten är minst sagt ett sommarparadis. Restauranger, affärer, köpcentra, turistboende, förskola, skola och äldreomsorg närs av besökare och boende och aktiviteter som bl a fotbollsgolf, minigolf, gokart, jetski och motionsslingor ligger nära medan andra attraktiva nöjen som sommarrodel och skidåkning på Vallåsen ligger en kort resa bort. Dessutom finns ett fantastiskt havsöring- och laxfiske vid Lagans mynning (Lagaoset) så här trivs sportfiskaren,
men även kite- och windsurfarna gillar den här delen av stranden. Hästar får vistas på stranden under höst, vinter och vår och året om ses motionärer gå och springa längs densamma. Skummeslövsbadet, en tempererad havsvattenpool belägen i sanddynerna en bit från Mellbystrand drivs av en ekonomisk förening och engagerar stora som små. Här bedrivs simskola, motionssim och  ordnas trevliga grillaftnar. Du kan även hyra badet för privata tillställningar! Skummeslövs Tennisklubb håller till på tennisstadion och är med sina nio grusbanor en av de största utomhusanläggningarna i Sverige! Golfare blir glada av att veta att det finns en 12-håls pay&playbana med övningsområde i Skummeslöv. 

LoveLaholm.se tipsar om det mesta om och kring Laholm och där läser vi bland annat om de återkommande aktiviteterna Mellbystrandskalaset och extremsandloppet på stranden anordnat av Surfia som går av stapeln under sommaren. Även Laholm.se erbjuder en mängd information om det mesta i närområdet, liksom du finner tips och aktiviteter hos Mellbystrandsföreningen.se.


Förskolor & Skolor

Guldgruvan - föräldrakooperativ (1-6 år) Stora Strandvägen 2
Skottorps förskola Mumindalen, Lärarevägen 20
Junibackens förskola, Sjöfågelvägen 24

Mellbystrandskolan (F-6), Sjöfågelvägen 15

I Laholm finns 18 kommunala förskolor, 7 enskilda förskolor och 8 familjedaghem. Utöver detta finner du 16 grundskolor med drygt 2500 elever samt Osbeckgymnasiet dit de flesta eleverna i Laholm söker sig efter nian.



Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här