Havsnära boende!

Glasbruksvägen 17, Steninge

UTGÅNGSPRIS4 700 000 kr
FASTIGHETHalmstad Hulabäck 2:188
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK920,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla
BYGGÅR2019
ANTAL RUM6 rok varav 4 sovrum
Boarea137,7 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Steninge
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Nyproduktionsmöjlighet i Steninge

På en plan tomt och på ett mycket fint läge med havsutsikt har ni nu möjlighet att uppföra ert nyproducerade hus till fast pris! Huset om ca 138 kvm är fördelat på 6 rum och kök och priset ingår tomt samt samtliga kostnader för uppförande och färdigställande av huskropp till ett "nyckelfärdigt boende" - det som återstår när nycklarna är överlämnade är er egen planering av uteplatser och trädgård, därefter kan ni till fullo i många år framöver avnjuta ett fint, kustnära boende där ni i horisont följer vädrets skiftningar, på 2 min promenadastånd till såväl skog, morgondopp i Kattegatt som restaurangerna i Steninge!

Lite mer information

   
GRUNDBetongplatta
STOMMETrä
BJÄLKLAGTrä
FASADTrä
TAKBEKLÄDNADBetongpannor
FöNSTER3-glasfönster isoler
VENTILATIONMekanisk frånluft med återvinning
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGFrånluftsvärmepump - vattenburen golvvärme
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

Tomt

Tomtbeskrivning

Grovplanerad tomt.

TV & Internet

Fiber via Halmstads Stadsnät finns i området.

Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Hulabäck Ga:3. Akt.nr 130163391
Planer och bestämmelser: Steninge,steninge Och Harplinge, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19901115). Akt.nr 1380k-p651
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fråga Väckt Om Förordnande Enl 113 § Byggnadslagen, Fråga väckt om förordnande (Beslutsdatum: 19600330). Akt.nr 13-im1-60/1165


I de 4.700.000 kr inkluderas ett nyckelfärdigt hus från Mjöbäcks Villan, i samarbete med Halmstad Hus. Modellen som presenteras är ett First Choice 1,0 men om ni så önskar annan husmodell från Mjöbäcks Villan är valfriheten stor, utefter tomtens beskaffenhet. I kostnaderna ingår anslutningsavgift VA, anslutningsavgift el, anläggning av stenkista för dagvatten, hyra av byggelskåp och elkostnad under byggtid, hyra av container och tömning av container under byggtid, nybyggnadskarta, bygglovsavgifter för hus och ev carport, utsättning av hus och kontrollansvarig. Dessutom administrerar HalmstadHus allt för er under hela byggtiden så det blir en bekväm process. Lagfart för tomten samt pantbrev tillkommer. Alla hus från Mjöbäcksvillan levereras i standardutförande skyddsmålade där den nya ägaren själv får måla exteriört efter egna önskemål

Uppförande av carport eller garage är möjligt.

Se hela Mjöbäcks Villans modellprogram på https://mjobacks.se/first-choice-1-0-classic samt kontakta Calle Göransson på Halmstad Hus för mer utförlig information kring byggnation. Calle Göransson når ni på calle.goransson@halmstadhus.se samt 0733 10 48 93.

Dokument

Förslag husplacering file_download
Klicka här för att ta del av Halmstad Hus förslag på husplacering på tomten.

Om Steninge

Steninge är en pittoresk by som varsamt vuxit fram ur en bruksort, där den gamla glasbruksmuren från 1874 minner oss om en tid som varit då vi slår oss ner i utflyktsmålet Göstas Café och Restaurangs trädgård för en lunch efter badet en sommardag. Kvällstid kan den som önskar istället välja att äta en bit mat på Skepparstugan som lockar med visaftnar, räkfrossa och abonnerade tillställningar under sommaren. Off-season har Göstas ibland öppet om helgerna. 

Steninge ligger längs med kusten mellan Halmstad och Falkenberg och inhyser ca 770 invånare på de lummiga fastigheterna. Här dominerar naturen över det byggda och det finns gröna stråk med smitvägar mellan tomterna. Den stora variationen på hus gör att man alltid hittar något nytt när man vandrar de kuperade vägarna fram. Här och var leder små stigar in i lummig skog och längs hela kuststräckan avlöser naturreservaten varandra – Enet, Steninge, Skipås och Stensjöstrand. Åretruntvillorna i Steninge blandas med sommarbostäder och husen går ofta i arv, så det är inte många försäljningar här. Ett säkert tecken på trivsel i området.

Bruksorten blev badort i och med badhotellet på 1930-talet. Idag rymmer byggnaden ett vandrarhem, som ett av tre i området. Hit tittar du in på frukostbuffé eller fika när det inte är fullbelagt av boende. 2015 blev vandrarhemmet utsett till årets nykomling av STF-Vandrarhem - en halländsk pärla med lyster av omsorgsfullt handlag och hantverk, motiverade de! 

För badgästerna har fortsatt komma till den lilla stranden i Steninge, med möjlighet till bad från sandstrand, badbrygga och blankslipade klipphällar på Storaskär. Längs piren sitter barnen med krabbmeten sommartid och inte sällan ses människor i badrock på väg till sina morgon- eller kvällsdopp i samhället. Resten av året möter du dem på promenader i omväxlande natur och mark, med otaliga varianter av promenadvägar att välja på.

Naturreservatet Skipås, eller Guds gröna ängar som området kallas i folkmun, erbjuder böljande betesmarker, högrest bokskog, ett trolskt alkärr och en rik vårblomning bland annat med hav av blåsippor. Spår från tiden då gnejs bröts till gatsten här är många men små. Ett av de vattenfyllda små brotten fungerar idag som lekplats för större vattensalamander. Utöver stenbrytning präglas reservatet av 1800-talets lerbrytning till Stensjö Tegelbruk, vilket gav upphov till dammar med olika karaktär. Idag är detta en tilltalande miljö med rikt småfågelliv. 

Klippe Kulle erbjuder en vacker utsikt över kusten och det finns markerade leder i naturreservatet som är enkla att gå.

Nedanför Skipås möts naturreservaten Stensjöstrand och Steninge, med omväxlande vacker natur. Här ser du betade strandängar, hällar, sandstränder och kusthed. Möjligheterna till bad gör kuststräckan till ett omtyckt besöksmål och den charmiga småbåthamnen i Stensjö är ett populärt stopp på vägen för vandrare och cyklister. Glassvik nedanför Skipås till exempel har en liten men vacker sandstrand i denna sträckning.

I närområdet finner du också lokalproducerade produkter, presentbodar, konstnärsateljéer och hud- och hårvårdföretagare mm. Här odlar bönderna sina grödor på åkrarna, flertalet gårdar har större stall och trots den lantliga atmosfären når du centrala Halmstad på bara 20 minuter längs den vackra kustvägen som fått tre stjärnor i Guide Michelin.

Tänk att få bo i ett semesterparadis hela året om!


Några stenkast norr om Steninge ligger Skipås där de boende är anslutna till en samfällighet med en trevlig fritidsanläggning. Här finner du pool, bastu och tennisbana. Där finns även en gemensam festlokal och en aktiv förening med ett rikt utbud på aktiviteter för alla åldrar. I Skipås finns även förskola.

Läs mer om Skipås på samfällighetens egen hemsida: www.skipas.se


Förskolor & Skolor

Skipås förskola/Solen (1-3 år) Grönstensvägen 6
Steninge förskola (3-5 år) Strannabyvägen
Bergatrollets förskola (6-årsverksamhet och fritids) Gråbergsvägen 16
Wekalyckan i Haverdal (1-5 år)

Steningeskolan (år F-3) (För tillfället har Steningeskolan sin undervisning på Plönningeområdet (Plönninge, 305 61 Harplinge) i väntan på en ny skola. Skolan är under byggnation och beräknas stå färdig 2020.)
Haverdals Byskola (år F-5)
Getingeskolan (år F-9)
  

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här