Nära havet vill jag bo...

Fasanvägen 34, Haverdal

UTGÅNGSPRIS4 695 000 kr
FASTIGHETHalmstad Haverdal 18:140
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK833,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla
BYGGÅR2013
ANTAL RUM5 rok varav 4 sovrum
Boarea150,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Haverdal
VISNING
Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

I skick som nytt!

På lugna gatan i attraktiva Haverdal, på bekvämt promenadavstånd från den åtråvärda Haverdalsstrand ligger detta Vårgårda Hus och väntar på nya ägare! 150 kvm i ett plan fördelade på 5 rum och kök där sällskapsytorna om dryga 65 kvm bildar hjärtat i huset, här flödar solens strålar in från de stora fönsterpartierna och under sommarhalvåret adderar vi till ett större altandäck där man insynsskyddat avnjuter solens strålar långt in på kvällen! Husets skick är som nytt och materialvalen trevliga - vi välkomnar er till visningarna av ett boende för såväl barnfamiljen som för er som söker ett fritidsboende på bekvämt avstånd från såväl hav, skola och affär!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

Klicka på ikonerna för att ta del av beskrivning och film   
GRUNDBetongplatta
STOMMETrä
FASADLiggande träpanel
TAKBEKLÄDNADBetongpannor
FöNSTER3-glasfönster isoler (aluminium på utsida)
VENTILATIONMekanisk frånluft med återvinning
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & WC-avlopp
UPPVÄRMNINGFrånluftsvärmepump - vattenburen golvvärme
ENERGIKLASSB
ENERGIPRESTANDA31 kWh/kvm år
PANTBREV4 st, 3 307 500 kr
TAXERINGSVÄRDE2 598 000 kr
VÄRDEÅR2013
DRIFTSKOSTNAD25 939 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 12 000 kWh:
uppvärmning 11 508 kr,
hushållsel 4 932 kr,
vatten/avlopp 3 475 kr,
renhållning 2 295 kr,
försäkring 3 029 kr,
samfällighet 700 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

På Fasanvägen 34 trivs man...

Vi öppnar upp entrédörren och omedelbart möts man av ett härligt ljusinsläpp och en rymd och öppenhet som tilltalar! Husets hjärta är här placerat och dess disposition är mycket smakfull.

Köket från Vedum är gediget och välplanerat och köksön ger även den mest kräsna kocken goda arbetsytor till förfogande, köksinredning i vitt med mosaik ovanför en arbetsbänk och vitrinskåpen med belysning ger karaktär åt köket likt de svarta kapitalvarorna. Induktionshäll (Siemens), fläktkåpa (Fjäråskupan), inbyggd varmluftsugn och micro (Siemens), kyl & frys (Siemens), diskmaskin (Bosch). Matplats vid fönsterhörna ger plats för det större matbordet, härifrån når man även altandäck.

Vardagsrum i öppen planlösning mot kök och matplats har liggande fönsterpartier i österläge och stora fönsterpartier i syd och västläge och ryggåstaket med den goda allmänbelysningen som är inbyggd i taket är mervärden som nuvarande ägare har uppskattat mycket.

Master bedroom med klädvårdsrum och duschrum är om hela 27 kvm och här saknas inte mycket, Klädvårdsrummen når man via skjutdörrar och likt i de sociala ytorna är det här ryggåstak, ett större liggande fönsterparti ger lagom ljusinsläpp åt rummet. Duschrummet har grå klinker på golv och i duschhörnet likvärdigt kakel, vit våtrumstapet på övriga väggar samt badrumsinredning i vitt harmoniserar väl.

Vi lämnar denna del av villan och går vidare förbi kök och nås då av en inre hall varifrån vi når badrum och den mer privata avdelningen. Badrummet med klinker i grå ton och vita väggar har badkar samt wc. Badrumsinredning med handfat i vitt utförande, långsmalt fönster i österläge.

Allrummet som med fördel kan avdelas till ytterligare ett sovrum om man så önskar når vi därefter och dess storlek är ca 16 kvm och är det perfekta rummet för tv:n.

Två sovrum är placerade på husets norra gavel och till sist har vi en praktisk groventré som i vardagen är den mest givna entrén att utnyttja. Gott om ytor för avhängning och förvaring, klinkers i grå ton med färgstarka väggar vilket ger rummet en fin karaktär. Tvättmaskin och torktumlare i bekväm arbetshöjd (Siemens), värmepanna och arbetsbänkar och förvaringsskåp.

Summeringen av Fasanvägen 34 är ett modernt, praktiskt boende med genomgående stort ljusinsläpp där man i de sociala ytorna även kan addera till rymd tack vare ryggåstak. Materialval och färgval är genomgående kvalitativa samt neutrala och likvärdiga vilket ger en fin helhet åt detta boende. Dess exteriör med det tilltagna altandäcket och läget i Haverdal är andra positiva parametrar som är värdefulla.

Tomt som ej kräver mycket, tilltaget altandäck och nyuppfört garage...

Tomtbeskrivning

Tomt som kräver minimalt med skötsel med mycket gräsmatta som är lagd runt huset, som klippt och skuren för en robotgräsklippare. Husfasaden är försedd med armaturer som ger fin belysning åt den liggande träpanelen.

Uteplats

Större altandäck som sträcker sig utmed garage och husvägg in mot trädgård och bildar en helt inssynsskyddad del i trädgården då man låtit sätta upp ett ribbstaket. Från tidig förmiddag till sen kväll har man solens strålar på detta däck!

Parkering

Singellagd uppfart med plats för minst tre bilar samt fristående garagebyggnad med plats för en bil med ett praktisk förrådsdel.

Renoveringar

Uppförande av altandäck 2014
Uppförande av garage 2015/2016

Nuvarande ägare har vid uppförandet av huset förberett för högtalarsystem i två väggar i vardagsrum samt i tak i flertalet rum.


TV & Internet

Fiber, Halmstads Stadsnät, 10-årigt avtal. Månadskostnad 165 kr / månad. Befintligt abonnemang övertas av köpare.

Planer och bestämmelser
Planer och bestämmelser: Harplinge Västregård4:6 Mfl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19591027). Akt.nr 1380k-har33
Planer och bestämmelser: Haverdal,harplinge, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19780824). Akt.nr 1380k-p625
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Haverdal Ga:5. Akt.nr 130160137
Energideklaration
Energiklass B, energiprestanda 31kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2016-02-23
Utförd av Eklund & Eklund AB

Dokument

Energideklaration file_download
Ladda hem och läs energideklarationen här!
Film play_circle_outline
play_circle_outline
Se en liten film från vår 3D-visning! En längre runda går du själv i 3D-View.
Beskrivning link
Ta del av den blädderbara beskrivningen! Det går bra att skriva ut denna.

Om Haverdal

Ungefär 1,5 mil norr om Halmstad ligger Haverdal, en by med historia sedan mitten av 1600-talet. Då fanns här 5 gårdar vid nuvarande Annies gård, vars invånare kämpade mot flygsanden som höll på att ta över stora delar av landskapet som resultat av alltför hård markanvändning. Stenhuggeriverksamheten på 1800-talet fick byn att växa och idag ett par sekel senare expanderar byn fortfarande. Idag flyttar man hit av flera skäl, varav ett är just sanden, som tämjts genom planeringar. 

Den fyra kilometer långa sandstranden är långgrund med varma grunda bassänger i vattenbrynet för små barn att bada i och sanden är hårt packad mot vattnet och därför lätt att framföra både cykel, barnvagn eller rullstol på. Margits kiosk underlättar strandlivet liksom lättillgängliga parkeringsplatser, toaletter etc. Om sommaren håller Haverdals Segelsällskap seglarkurser i området, och krabbfiske bland stenarna roar den som inte bara vill inta horisontalläge på den vackra stranden.

Haverdalsreservatet är främst ett flygsandsfält med goda vandringsmöjligheter i naturen längs havet i Harplingebukten. Ån Skintan som rinner genom reservatet kantas av al och björk och dalgången erbjuder en imponerande fågelsång under våren. Den som gillar lingon, blåbär och björnbär har lätt att fylla sina korgar under säsong och om hösten fyller du svampkorgen med de kremlor som växer mellan tallarna. Den stora Sandkullen i områdets sydöstra del når en höjd av ca 36 meter, vilket tros vara det högsta för Skandinaviens sanddyner. 

Naturreservatet inbjuder också till motion då här finns tre slingor i ett omfattande stigsystem att välja mellan. En cykelväg till Halmstad, en golfbana och en fin idrottshall med tillhörande fotbollsplaner främjar fritidslivet, liksom utedansbanan Västerhagen som på tisdagar sommartid lockar till sig långväga dansanta par.

Skallens utsiktsplats erbjuder vyer mot Skånska Kullen i söder och Falkenberg i norr och naturligtvis det öppna havet däremellan. Ta med en picknickkorg och njut av solnedgången här! Annies Gård är också ett säkert kort. Här möts tradition, kultur, rekreation och gemenskap i vacker miljö. Barngrupperna från Haverdals byskola ses ofta här, en skola som certifierats som ”En skola för hållbar utveckling”. I byn finns också plantskola, bensintapp, en fyrstjärnig familjecamping med stor lekplats och äventyrsminigolf samt en affär som erbjuder manuell chark samt catering.


Förskolor & skolor

Wekalyckans förskola med avdelningarna Kotten och Ekorren (1-3 år) och Granen och Tallegren (3-5 år), Wekalyckan 4 
Haverdals förskola med avdelningarna Snäckan, Pärlan och Sköldpaddan (3-5 år), Wekalyckan 3

Haverdals Byskola (år F-5) Haverdalsvägen 95
Getingeskolan (F-9)
Gullbrandstorpsskolan (F-9), Grangatan 11

Öppna förskolan i församlingsgården Harplinge samt i Gullbrandstorp

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här