Ståtligt boende på väster/Lasarettsområdet...

Ekehöjdsgatan 4, Väster/Lasarettsområdet

UTGÅNGSPRIS6 500 000 kr
FASTIGHETHalmstad Excellensen 2
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK1 676,7 kvm
BOSTADSTYP2 plan med källare
BYGGÅR1909
ANTAL RUM9 rok varav 5 sovrum
Bo-& biarea266,0 + 199,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Väster
VISNING 18/5 samt 20/5 Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Unik villa med pampig helhet...

Ljuvliga sekelskiftsvilla! Söker du ett pampigt och unikt boende med spännande historia? Här har bland annat Halmstads tidigare stadsarkitekt bott, som var en av de första ägarna till huset. Han hade sitt ritrum i verandan på övre plan och var med och planerade Halmstad som det är i dag. Ekehöjdsgatan 4 är ett fantastiskt boende med ytor utöver det vanliga i ett gediget utförande. Med ett ytterst bra läge på Väster i lasarettsområdet nära stan och Galgbergets underbara natur tronar villan på sin lättskötta tomt. Det är en bostad med bevarade detaljer, stuckaturer, högt i tak och kakelugnar. Vardagsrummet har ett generöst ljusinsläpp samt ett tornrum som ger rummet och huset karaktär, en pampig matsal med plats för stora middagar, 5 sovrum - alla med generösa mått. Söker du ett unikt och ett vackert hem med en spännande helhet och har en önskan att fortsätta att förädla detta fantastiska hus, så tror jag att vi kan lova att det är detta du söker - Välkommen på visning!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDKällare
STOMMETegel
BJÄLKLAGTrä
FASADPutsad tegel
TAKBEKLÄDNADTaktegel
FöNSTER2-glasfönster
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGFjärrvärme
ENERGIKLASSF
ENERGIPRESTANDA171 kWh/kvm år
PANTBREV2 st, 500 000 kr
TAXERINGSVÄRDE3 910 000 kr
VÄRDEÅR1929
DRIFTSKOSTNAD55 200 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 3 993 kWh:
uppvärmning 39 900 kr,
elkostnad 5 200 kr,
vatten/avlopp 3 400 kr,
renhållning 2 400 kr,
försäkring 4 300 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Karl-Johan Svensson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 503
Mail: kalle@bostadco.se

Planlösning med sociala ytor, högt i tak, stukaturer, eldstäder och härlig atmosfär...

Välkomna in i denna fantastiska villa med atmosfär!

HALL/ENTRÉ
Vi välkomnas i entrén via pardörrar och möts av en tambur med klinker på golv och inre hall med god avhängningsmöjlighet för kläder och skor. Den höga takhöjden om ca 3 m är genomgående i hela huset.

GÄSTTOALETT
Direkt från entrén når vi nedre plans toalett. Det är en klassisk och bevarad toalett med klinker på golv, handfat samt en högspolande wc-stol med vattencisternen på väggen där du drar i snöret när du spolar.

HALL
Inre hall med vacker stavparkett på golvet. Från hallen når du det övre planet, köket, matsalen, biblioteket och det stora vardagsrummet.

KÖK
Det stora härliga köket med parkettgolv renoverades ca 1989. Luckor i vitt med bokdetaljer, bra förvaring i skåp som är dubbla och går upp till tak, lådor. Ett extra mervärde är de två rymliga skafferierna med flertalet hyllplan! En centralt placerad köksö blir naturligt häng vardag som fest. Köksön är utrustad med en keramisk häll, grill samt spisfläkt. Övrig utrustning är diskmaskin, kyl, frys, inbyggnadsugn och mikro. Det finns även en köksingång med förvaringsytor och god avhängning för kläder.

VERANDA
Från köket stiger vi in i husets veranda med vacker stavparkett på golv. Rummet nyttjas som matplats och har varit ett av familjens favoritrum i alla år med sitt generösa ljusinsläpp, synliga takbjälkar och utgång till uteplats och trädgård.

MATSAL
Pampig matsal med plats för riktigt STORA middagar. Här ligger en vacker stavparkett på golvet och i taket har de synliga takbjälkarna lagts i ett tilltalande mönster. Delar av väggarna har klätts i en herrgårdspanel i ädelträ med spegelmönster. Historiens vingslag vittnar om det har varit många fina middagar i detta hem! Ett större element med inbyggd tallriksvärmare är bara en av de bevarade detaljerna som man gläds över.

VARDAGSRUM
Stort härligt vardagsrum, även detta med vacker stavparkett på golv. Stuckaturer i tak och förhöjda golvsocklar där den spegelmönstrade herrgårdspanelen på väggarna har målats i ljus kulör. Vardagsrummet ligger i fil med matsal och veranda. Ljuset flödar in i rummet och det stora tornrummet ger rummet karaktär. Eldstaden maximerar mysfaktorn i rummet.

BIBLIOTEK/KONTOR
Från vardagsrummet når vi biblioteket, som familjen kallar rummet. Detta har även varit ett kombinerat kontor. På golvet ligger plank.

ÖVRE PLAN

Den vackra, ljust målade trappan leder oss till övre plan. Här möts vi av den privata avdelningen med fyra sovrum och ett badrum, samt en yta som passar ypperligt till hemmakontor i trapphuset.

SOVRUM
Större sovrum med parkettgolv med fönster mot stan. I direkt anslutning når du en klädkammare samt en balkong.

SOVRUM
Även detta sovrum är av generösa mått och med parkettgolv. Mysfaktorn maximeras av den fungerande kakelugnen som pryder att av rummets hörn.

SOVRUM
Sovrum med parkettgolv och egen klädkammare. Här vätter rummets fönster mot husets framsida.

SOVRUM
Sovrum med parkettgolv och fönster mot trädgården i söder. Från detta rum når vi husets vind som är stor och rymlig. Under trappan till vinden erbjuds en förvaringsyta.

BADRUM
Badrum med delvis kaklade väggar och ett målat golv. Rummet har utrustats med bubbelbad, Wc och handfat.

VERANDA
Mysig veranda med plankgolv och ett generöst ljusinsläpp. Detta rum har tidigare varit stadsarkitektens ritrum och nyttjas i dag som ett allrum där man gärna läser en bok.

KÄLLARE
Källare med stora förvaringsytor. Här finner du ett pannrum med fjärrvärmeväxlare samt en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en rostfri ho.

Lättskött tomt med stora gräsytor... 

Uteplats

Den stensatta uteplatsen längsmed husets långsida ligger i söderläge. Även uteplatsen med trallgolv som du når från husets veranda ligger i söder.

Övriga byggnader

Friggebod till förvaring.

Parkering

Uppfart med plats för 1-2 bilar


Renoveringar

2019 - Fiber anslöts till fastigheten.
2014 - Mycket målades exteriört - visst underhåll kvarstår!
1995 - Taket lades om med ny papp och läkt.
1989 - Köket renoverades.
1980 - Från detta år är större delen av elen utbytt.


TV & Internet

Ansluten till Halmstad stadsnät - ingånget avtal övertas av köparen.

Planer och bestämmelser
Planer och bestämmelser: Excellensen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19430227). Akt.nr 1380k-t123
Rättigheter last: Avtalsservitut: Ledning mm - Se beskrivning. Akt.nr 13-im1-45/940.1
Planer och bestämmelser: Områden Inom Halmstad, Stadsplan (Beslutsdatum: 19421002). Akt.nr 1380k-p92
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Avtalsrättighet Ledning mm. Akt.nr 45/940

Dokument

file_download
Klicka på filen för att ta del av energideklarationen!
Beskrivning link
Ta del av den digitala beskrivningen!

Om Väster

Väster sträcker sig från Västra Stranden och Aleskogen bort till Galgberget vid sjukhuset. Stadsdelen utgörs till större delen av ett villaområde, som anlades i början av 1900-talet. Villorna var stora och påkostade med stora trädgårdar och beboddes till en början av de burgnare samhällsklasserna. Här råder en stilfull känsla för prakt i herrgårdsliknande byggnader i nationalromantisk stil, stramare stenbyggnader, funkishus och andra vackra villor, alla med förtrollande trädgårdar. I den blandade bebyggelsen finner man idag också låga bostadsrättshus och radhus. 

Eftertraktade Väster bjuder på lugn och ro i omedelbar närhet till centrala Halmstads puls. Det som kännetecknar området är de gröna omgivningarna, den låga bebyggelsen och placeringen mellan centrum och Flygstaden. Flygstadens köpcentrum ligger sedan 2002 invid flygplatsen och här erbjuds ca 25 butiker med inriktning främst mot hus och hem, sport och fritid. Cykel- och gångvägar leder dig hit. Cykelvägen leder dig bland annat förbi Mickedala som ligger i början av den gamla kustvägen mot Falkenberg och Göteborg. Området ligger i närheten av Galgberget och Länssjukhuset i Halmstad. Här finns Halmstads ridhus och den stora Västra Kyrkogården med kapellen St Katarina och St Anna. 

Vill du vara aktiv har du hittat alldeles rätt! På gångavstånd når du boulehall, träningsanläggningar, fotbollsplaner, golfbana, ridhus och inte minst Galgberget bakom Halmstad sjukhus med sin fina natur och slingrande promenadvägar och löpspår. Här är Galgbergstrapporna kända för att ge löpare en extra utmaning och man är mer än nöjd på toppen vid Utsiktstornet när man sprungit några vändor. Här kan du få möjlighet att gå in i tornet för en fantastisk utblick över Halmstad! Simmar gör du i havet på Västra Stranden efter en kort cykeltur.

På Mickedala drivs det kommunala ridhuset av Halmstad Fältrittsklubb. Ridskolan är kvalitetsmärkt, vilket innebär att den uppfyller kraven som ställs av Svenska Ridsportsförbundet. Klubben är mycket aktiv och håller träningar och tävlingar på den fina anläggningen.

På Galgberget finner du också den fina och populära lekplatsen Sagoängen, inbäddad i bokskogen som planterades här på 1860-talet. 


Förskolor & skolor

Västanvindens förskola med tre avdelningar (1-5 år), Skånegatan 13 
Karlsro förskola med tre avdelningar (1-5 år) Väderögatan 4
Kimbogårdens förskola med tre avdelningar (1-6 år) , Fågelvägen 45 
Höjdens förskola (1-5 år)
Guldfiskens förskola med specialinriktning på allergier och  infektionskänsliga barn, Bohusg 2 A 
Sömntutans förskola öppen dygnet runt, året om (1-12 år), Rhedinsgatan 14
Dragonens förskola, Apelstamsgatan 2A
Musans förskola (privat, 1-5 år) 
Vittra förskola (privat)

Slottsjordsskolan (år F-5) Skånegatan 25
Brunnsåkersskolan (år 6-9) Flygaregatan 2 
Internationella Engelska Skolan (privat, år 4-9)
Vittra (privat, år F-9) 

Läs mer om skolorna här: www.utb.halmstad.se

Öppen förskola

Norre Katts Öppna Förskola - Badhusgatan 1

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här