Havsnära fastighet i Söndrum!

Danska vägen 39 - 41, Söndrum

UTGÅNGSPRIS10 500 000 kr
FASTIGHETHalmstad Eketånga 2:29
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK18 323,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla med loft
BYGGÅR1909
ANTAL RUM5 rok varav 3 sovrum
Bo-& biarea106,0 + 44,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Söndrum
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Unikt & pittoreskt så det förslår!

Få är tillfällena att mitt i Söndrum, med skog och hav som granne, kunna förvärva ett hus från sekelskiftet i fint skick! Detta ligger på en tilltagen samtaxerad tomt om totalt hela 18.323 kvm, och nu har man möjligheten att signera ett köpekontrakt - på Danska vägen 39-41!
Huset i sig överraskar positivt med skick och ytor, idag fördelade på ca 106 kvm och 5 rum och kök med vidbyggt gästrum, pannrum samt tvättstuga. På den grönskande hörntomten porlar bäcken sakta förbi, rhododendron är praktfull och delar av den ägda marken sträcker sig ända ut i havet! Möjlighet kan finnas för en avstyckning av tomten men alternativet att förädla det befintliga huset och uppföra ett gästhus eller en garagebyggnad lockar nog än mer för en ny ägare av denna helt unika, havsnära fastighet!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDTorpargrund / Betongplatta
STOMMEPlank
BJÄLKLAGTrä
FASADTrä
TAKBEKLÄDNADBetongpannor
FöNSTER2-glasfönster
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGFjärrvärme
ENERGIKLASSE
ENERGIPRESTANDA160 kWh/kvm år
TAXERINGSVÄRDE6 085 000 kr
VÄRDEÅR1929
DRIFTSKOSTNAD36 035 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 1 529 kWh:
uppvärmning 20 320 kr,
elkostnad 3 439 kr,
vatten/avlopp 4 010 kr,
renhållning 3 766 kr,
försäkring 4 500 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

Interiör beskrivning

På husets norra sida ligger huvudentrén och vi möts av en rymlig entréhall med kök till höger och vardagsrum till vänster.

Vi börjar i köket och når detta via ett trappsteg ned. Ett större kök med matplats. Denna del är tillbyggd och har en fin rymd. Äldre köksinredning.

Från köket når vi i en passage en toalett på vänster hand och en garderob på höger hand, och efter passagen ett sovrum med ingång till klädkammare.

Vi är åter i entréhallen och går in till vardagsrummet som har många fönsterpartier i rakt söderläge. Det är ett rum i vinkel med plats för soffgrupp och matgrupp.

Efter vardagsrummet når vi ett genomgångsrum som är möblerbart, förslagsvis som ett kontor, och här ligger trapphuset upp till övre plan samt ingången till ett sovrum samt groventré och badrum. Sovrummet har likt vardagsrummet fönster i söderläge och badrummet är av äldre snitt med inkaklat badkar, wc och handfat. Klinker på golv och halvkaklade väggar.

Övre plan når vi via en brantare trappa och här finner vi två hallar och två sovrum. Takhöjden är ca 165 cm.

Vidbyggt med huset och med ingång från husets västra gavel når vi ett pannrum/förrådsrum och vägg i vägg med detta ligger ett gästrum om ca 20 kvm med duschrum.

Tvättstuga/verkstad/förrådsdel finner vi till slut och dess yta är ca 15 kvm.

Tomt, byggnader och uppfart...

Tomtbeskrivning

Lummigt inbäddad trädgårdstomt med en bäck som sträcker sig igenom tomten från Danska vägen ned mot havet. Större gräsytor i flera väderstreck samt träridåer i två.

Övriga byggnader

Vidbyggd vinkdelbyggnad med pannrum, gästrum med ryggåstak, dusch & wc samt kombinerad tvättstuga/förråd.

Parkering

Uppfart med plats för flertalet bilar.

Övrig matnyttig information

Planer och bestämmelser
Planer och bestämmelser: Eketånga, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19880526). Akt.nr 1380k-p708
Samfällighet: HALMSTAD EKETÅNGA S:6. Akt.nr
Samfällighet: HALMSTAD TROTTABERG S:7. Akt.nr
Samfällighet: HALMSTAD BERGSGÅRD S:10. Akt.nr
Samfällighet: HALMSTAD EKETÅNGA S:11. Akt.nr
Samfällighet: HALMSTAD SÖNDRUM S:3. Akt.nr

Information om de samtaxerade fastigheterna & planbestämmelser etc

Fastigheterna Halmstad Eketånga 2:29 samt 15:1 är samtaxerade och har en total yta om hela 18.323 kvm varav Eketånga 15:1 har en yta om 2.945 kvm och Eketånga 2:29 15.378 kvm, varav 9.100 kvm är vatten. Se bifogade filer för mer information.

Eketånga 2:29 `s ytor har en byggbar yta om ca 364 kvm men prickad mark, tomtens struktur, avstånd till grannfastighet och parkområde begränsar till viss del möjligheterna till byggnation, se måttsatt karta. Ytorna kan om man önskar, vara utmärkta för t ex ett gästhus eller garage eller, utefter tomtens beskaffenhet, ett anpassat enbostadshus. Se bifogad fil "Översikt byggbar mark". Man bör föra en dialog med Byggnadskontoret och Lantmäteriet om planer på byggnation finns för mer exakt information.

Detaljplanen medger byggnation om maximalt 300 kvm, byggnadshöjd om maximalt 3,5 meter samt att källare ej får anordnas. Se bifogad fil för mer information.

Vid köpekontrakt kommer friskrivningsklausul att tillämpas.

Dokument

Planbestämmelser file_download
Klicka här för att ta del av planbestämmelserna
Översiktskarta Byggbar mark file_download
Klicka här för att ta del av översiktskarta byggbar mark Eketånga 2:29
Energideklaration file_download
Klicka här för att ta del av energideklaration

Om Söndrum

Söndrum är eftertraktat och har ett utmärkt läge med cykelavstånd till centrala Halmstad å ena hållet och Tylösand å det andra. I Söndrum Centrum där du finner b la livsmedelsaffär, restauranger, kemtvätt, frisör, optiker, bibliotek och apotek. Bäckagård centrum stoltserar med bland annat närbutik, restaurang, vårdcentral och apotek. 

Du bor även med cykelavstånd till Handelscentrum Flygstaden som ligger på behörigt avstånd med diverse stormarknader, Systembolag och butiker av skiftande karaktär. Affärsutbudet är ständigt växande med inriktning på hem och sport. 

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar vid vidsträckta åkrar och fält samt längs havet en bit bort. Söndrumshallen erbjuder tennis, padel och badminton och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. I närområdet finns också flertalet golfbanor av toppklass. Skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Konstmuseum Mjellby ligger också i krokarna liksom en hel del lantligt belägna butiker.

Eketånga naturreservat utgörs av ett kustnära flygsandsområde om ca 19 ha. Björk och tall planterades här under mitten av 1800-talet och trivs på de mjukt kuperade dynerna. Naturvårdsmålet är att låta skogen nå sitt slutstadium av maximal ålder. Även Aleskogen som skogsremsan utmed västra stranden kallas, bidrar till naturupplevelserna i Söndrum. Här är en av Sveriges fågelrikaste platser med ca 25 arter och omkring 200 par som häckar här årligen. Även floran är artrik och en av de vackraste blommorna, svärdsliljan, lyser här gul i kärren. 

Möllegårds naturreservat är ett annat välbesökt friluftsområde och erbjuder flera lättvandrade stigar. Bord, bänkar och eldstäder finns på flera ställen utmed stigarna och stanna gärna till och hör Nyrebäcken sakta porla fram. Prins Bertils stig börjar eller slutar här, beroende på hur man ser det, och vid reservatet ligger det populära glasscaféet Riccardos som serveras egengjord italiensk glass.

På cykelavstånd finner du också Simstadion och Brottet, en välkänd träffpunkt på sommaren, både som badplats och konsertarena. Här bröt man sten från 1830-talet till början av förra seklet och så småningom vattenfylldes dessa, till glädje för simmare sedan 1920. I närheten av detta ligger också barnens paradis, det mäkta populära Äventyrslandet. 

Sammanfattningsvis är Söndrum ett omtyckt område med blandad bebyggelse, kommersiell närhet och natursköna omgivningar som tilltalar såväl det äldre paret som barnfamiljen.

Senior

SPF Söndrumsvännerna - En aktiv seniorförening med gediget program.
PRO Söndrum - Sveriges största pensionärsorganisation


Förskolor & skolor

Vitsippans förskola med fem avdelningar (1-5 år), Hallägravägen 7
Jutagårds Förskola, Petter Jydes väg 1
Jutarums Förskola (år 1-5) Paviljongvägen
Trollbergets förskola med Reggio Emiliainriktning, Spelmansvägen
Klockargårds förskola, Tenorvägen Bergsgårdsförskola (1-5) Bergsgårdsvägen 
Kaninens Montessori förskola (personalkooperativ) Bäckagårdsvägen 32
Bäckagårds förskola (1-5) Söndrums kyrkoväg 1 
Eketånga Montessori förskola "Tallen" (föräldrakooperativ), Bäckagårdsvägen19
Montessoriförskolan Villa Eken (privat förskola med två avdelningar 1-3 och 3-6 år), Bäckagårdsvägen 19
Lillteknis (personalkooperativ) (1-6 år), Steglitsvägen 4 
Äpplets Montessoriförskola, Steglitsvägen
Eketånga fritidshem, Eketångavägen 39

Jutarumsskolan (åk 1-5)
Bäckagårdsskolan (åk F-5) 
Hovgårdsskolan (åk 1-5) 

Söndrumsskolan (åk 6-9)
Eketånga Montessori (åk F-9)

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här