Läckert tillbyggd och renoverad enplansvilla!

Cecilias gränd 2, Frösakull

UTGÅNGSPRIS6 250 000 kr
FASTIGHETHalmstad Fammarp 2:28
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK1 006,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla
BYGGÅR1974
ANTAL RUM6 rok varav 4 sovrum
Bo-& biarea300,0 + 0,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Frösakull
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Många mervärden!

En förädlad villa med vardagsrum och kök som är som gjort för stort och aktivt socialt umgänge! Kökets ytor är planerade in i minsta detalj för att få en optimal arbetsmiljö för den som älskar matlagning, det tillbyggda vardagsrummet har en härlig rymd och fint ljusinsläpp från altandörr ut till uteplats med morgonsol och skjutparti ut till en större klinkerlagd uteplats i sydvästläge. Villans yta om 300 kvm även erbjuder 4-5 sovrum, två badrum, gästtoalett, en groventré med bra förvaringslösningar och till sist ett mysigt allrum som gjort för tv-häng. Välkomna till Frösakull där man har såväl hav som skog runt knuten likt Frösakull skola och affärer och kommunikationer!

Lite mer information

   
GRUNDBetongplatta
STOMMEBetong
FASADPuts
TAKBEKLÄDNADBetongpannor
FöNSTER2-glasfönster isoler samt 3-glas isoler
VENTILATIONMekanisk frånluft
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGDirektverkande el, luft/luft värmepumpar samt braskamin
ENERGIKLASSE
ENERGIPRESTANDA77 kWh/kvm år
PANTBREV11 st, 5 568 000 kr
TAXERINGSVÄRDE4 525 000 kr
VÄRDEÅR1989
DRIFTSKOSTNAD54 672 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 32 000 kWh:
uppvärmning 31 500 kr,
hushållsel 8 500 kr,
vatten/avlopp 5 748 kr,
renhållning 2 424 kr,
försäkring 6 500 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

På Cecilias Gränd 2 infinner sig trivseln omedelbart...

Innanför entrén möts vi av en längre hall som till höger når sovrumsavdelningen med tre sovrum och ett duschrum. Till vänster nås avdelningen med relaxavdelning, tvättstuga, master bedroom och klädkammare. Hallen är klinkerlagd och har ljust målade väggar.

Husets ursprungliga, stora vardagsrum är placerat rakt fram och är disponerat som två avdelningar, en för matgrupp och soffa och en som idag används som läshörna. Önskar man ytterligare sovrum kan man låta sätta upp en mellanvägg här! Parkettgolv och ljust målade väggar samt takbjälkar i tak. Rummet har försetts med stora fönster- och dörrpartier i rakt söderläge med utgång till uteplats.

Köket är helt nytt och varje detalj är genomtänkt och med högkvalitativa materialval! Här skall hela familjen med vänner kunna hänga och umgås såväl till frukost som när middagen skall lagas! Förvaringslösningarna är smarta, tilltagna och köket är levererat av HTH. Koppla av i en av fyra barstolar eller i kökssoffan, helt efter humör och smak! Sobert inbyggd takfläkt, infällda spotlights, integrerad diskmaskin, infälld microugn, varmluftsugn samt kaffemaskin och till sist en hel kyl & frys i rostfritt utförande - i detta kök är det inte mycket som saknas! Det inbyggda högtalarsystemet reglerar du med rösten - enkelt, smart och effektivt!

I det tillbyggda umgängesrummet om drygt 50 kvm är den röda tråden rymd och generöst ljusinsläpp. Flertalet takfönster och skjutpartier ger en känsla av att befinna sig utomhus. Härifrån når man även uteplatsen i söderläge samt en helt privat sfär på en innegård med morgonsol. Svarta klinkerplattor, svarta takbjälkar och vitmålade väggar samt en centralt placerad braskamin.

Master bedroom har likt tillbyggnaden en härlig rymd och takfönster! Infällda spotlights i tak, gråtonade väggar och grå heltäckningsmatta, smart klädvård bakom skjutpartier.

Master bedroom har likt tillbyggnaden härlig rymd, takfönster och infällda spotlights i tak. Gråtonade väggar med matchande grå heltäckningsmatta gör rummet ombonat och här finner vi ett smart klädvårdsrum bakom skjutpartier.

Relaxavdelningen har inretts med bubbelbadkar, badrumskommod med handfat, massagedusch och vanlig dusch, och är till sin storlek tilltaget likt den angränsande tvättstugan/groventrén med plats för träningscykeln. Vi adderar även till en rymlig klädkammare.

Hela denna separata avdelning med master bedroom, klädkammare, relaxavdelning samt tvättstuga har de ytor som man ofta saknar och dess planering är smakfull.

I villans västra gavel finner vi tre sovrum i varierande storlekar och ett äldre duschrum är placerat däremellan.

Trädgårdstomt, uteplatser och uppfart...

Tomtbeskrivning

Plan, lättskött hörntomt som till stora del består av gräsytor som sköts av automowers. Delar av tomten ramas vid tomtgränsen in av grönska och mot grannen avgränsas den delvis med en mur.

Uteplats

Större klinkerlagd uteplats i rakt söderläge som sträcker sig utmed stora delar av huset. Terrassmarkisen skyddar mot sol och regn på delar av uteplatsen.

Innegården i österläge är helt insyns- och vindskyddad.Tidigare hade ägarna här ett spabad placerat, idag används ytan som en solterrass och en plats där morgonsolen avnjuts med en kopp kaffe i hand.

Parkering

Uppfart med plats för 2-3 bilar.

Övrig matnyttig information

Renoveringar

Nuvarande ägare har haft huset i sin ägo sedan 2009 och har sedan dess bl a låtit utföra nedanstående förbättringar/ tillbyggnader:

203 lät de bygga till huset med en ny tvättstuga och vardagsrumsdel samt lät de renovera klädkammaren.
2014 renoverades uteplatsen och entrésidan fick en stenläggning
2014 planterades en häck vid tomtgräns
2017-2018 lät de renovera kök, ett sovrum samt hall.
2014 lät de uppföra en friggebod.
Genom åren har man dragit in ny el i delar av huset och så även fiber, måla om huset exteriört och lägga om yttertaket.


TV & Internet

Fiber via Halmstads Stadsnät, avtal övertas av köparen.

Planer och bestämmelser
Planer och bestämmelser: Östra Frösakull,fammarp 2:4 M Fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19881208). Akt.nr 1380k-p713

Angående elförbrukningen som redovisas i driftskostnaden

Villans faktiska årsförbrukning är ca 43.300 kwh/år men i denna förbrukning ingår kontinuerlig laddning av elbil, uppskattad till drygt 11.000 kwh/år.

Dokument

Energideklaration file_download
Klicka här för att ta del av energideklaration!
Beskrivning link
Ta del av den digitala beskrivningen här!

Om Frösakull

På bekvämt promenad- och cykelavstånd till skola, affär, restauranger samt inte minst till finkornig sandstrand ligger detta mycket trevliga villaområde bestående av arkitektritade villor i samtida exteriöra utföranden. Husförsäljningen i området har under alla år varit relativt sparsam vilket bekräftar den lugna och hemtrevliga atmosfär som området så väl är känt för. 

Frösakull ingår i ett omväxlande kustavsnitt med vacker landskapsbild, stor tillgänglighet och ett etablerat fritidsutnyttjande. Bad, båtsport, fritidsfiske, golf samt strövområden med spår, stigar och fritidsvägar gynnar friluftslivet vare sig man är gammal eller ung. En motionsslinga samt tennisbanor finns också nära tillhands.

Tylösand, Frösakull och Ringenäs är de tre stränderna i Halmstad som såväl Halmstadbor som stans alla turister strömmar till under sommarmånaderna, alla med Blå Flagg. Tylösand är vida berömt för bad och nattliv. Frösakull och Ringenäs är paradisen för barnfamiljer, med lättillgängliga parkeringsmöjligheter alldeles intill stränderna, högklassig campingplats och gott om plats för lek och spring på såväl strand som dyner! 

Sanddynerna kring Tylöhus fungerar också som picnictillhåll för musikintresserade konsertsnyltare och hela stranden besöks av naturnjutare på promenad eller löprunda, året om. Nattlivet sommartid börjar gärna med Hotel Tylösands välbesökta After Beach där det är fullsatt långt innan coverbanden intar scenen på eftermiddagarna.

Gillar du golf har du kommit rätt. Tiotusentals golfare åker gärna till Halmstad för att spela golf varje år och det är inte för intet man kallar sig Golfhuvudstaden. Man har flera gånger blivit framröstad till Årets Golfstad tack vare av sin fantastiska natur och golfkultur. Här hittar vi sex 18-hålsbanor, en av världens bästa träningsanläggningar och flera pay and play banor. Den närmast belägna är också den mest välkända, nämligen Halmstad Golfklubb i Tylösand som arrangerat flera stora tävlingar på den Norra banan, bland andra Solheims Cup 2007, och som blivit framröstad som Sveriges bästa 2005. Restaurangen här (Halmstad Golfrestaurang) har utsetts till Sveriges bästa Golfkrog flera år i rad! 

Golfbanorna i Tylösand, Ringenäs och Villshärad har dessutom padelbanor och Halmstad Golfarena erbjuder längdskidåkning på konstsnö vintertid. 

Bekvämt promenadavstånd är det till skola, affär och service i Tylö Center som erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek och restaurang. Det finns även gym i närheten!

Restaurangerna i närbelägna Tylösand håller hög klass, som t ex Punch med sin omtyckta mat, miljö samt äventyrsgolf och Salt som med sitt unika läge på klipporna erbjuder en skön upplevelse och lyxig meny. Högklassiga är också restaurangerna på Hotel Tylösand, för att inte tala om deras SPA-avdelning med gym och stora konstgalleri.


Förskolor & skolor

Lokes förskola (1-5 år. Avd: Solen, Stjärnan, Pärlan, Snäckan), Lokes väg 1
Smultronställets förskola (1-5 år, privat förskola), Lokes väg

Frösakullsskolan (åk F-5)
Gullbrandtorpsskolan (åk F-9) (Gullbrandstorpsskolan har elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Eleverna som bor i Frösakull går i Frösakullsskolan till och med årskurs 5, därefter åker de skolbuss till Gullbrandstorpsskolan. När eleverna börjar årskurs 6 bildas nya klasser.)

Frösakullsskolans fritidshem (6-12 år), Lokes väg 2

Bland övriga alternativ hittar vi t ex följande: 

Jutarums förskola (1-5 år. Avd: Nordan, Västan, Sunnan och Östan) Paviljongv 5 
Klockargårds förskola (Reggio Emilia-inriktning) Tenorv 2
Bäckagårds förskola (1-5 år. Avd: Duvan, Sparven, Svalan) Söndrums Kyrkov 1 

Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Jutarumsskolan (åk F-5)
Hovgårdsskolan(åk F-5)
Eketånga Montessoriskola (privat, åk F-9)
Söndrumsskolan (åk 6-9)

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här