Välskött och trivsamt ytterradhus med garage...

Blåshammarsgatan 32, Kärleken

UTGÅNGSPRIS2 325 000 kr
FASTIGHETHalmstad Matadoren 8
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK637,0 kvm, tomträtt
TOMTRÄTTSAVGÄLDTomträttsavgäld 35 102 kr/år
- SLUTDATUM2037-01-01
BOSTADSTYP1 1/2 plan med vidbyggt garage
BYGGÅR1957
ANTAL RUM5 rok varav 3 sovrum
Bo-& biarea106,0 + 50,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Kärleken
VISNING 12/9 samt 14/9 Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Ett ytterst smakfullt boende...

Varmt välkomna till populära Kärleken! Här på Blåshammarsgatan 32 väntar ett trivsamt ytterradhus i 1,5 plan med vidbyggt garage om ca 45 m², vilket är unikt för denna typ av boende i området. Vardagsrummet erbjuder luftiga sällskapsytor med stora fönsterpartier samt ökad mysfaktor via öppen spis med insats. Vidare erbjuder villan tre sovrum, klädkammare, ett rymligt kök som är renoverat med smakfulla detaljer, badrum, gäst-wc och separat tvättstuga. Uteplats på både fram och baksida. Baksidan blir din insynsskyddade oas med lummig grönska och ett flertal fruktträd. Lusthuset är ett extra mervärde som kommer att bli ditt favoritrum årets varmare dagar. Varmt välkommen att boka din personliga visningstid!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDPlatta på mark med vattenburen golvvärme
STOMMETrä
BJÄLKLAGTrä
FASADTegelstensfasad
TAKBEKLÄDNADTegel
FöNSTER3-glasfönster isoler
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGFärrvärme
ENERGIKLASSE
ENERGIPRESTANDA120 kWh/kvm år
PANTBREV10 st, 1 068 000 kr
TAXERINGSVÄRDE1 789 000 kr
VÄRDEÅR1957
DRIFTSKOSTNAD33 600 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 3 300 kWh:
uppvärmning 15 000 kr,
elkostnad 4 500 kr,
vatten/avlopp 3 200 kr,
renhållning 2 400 kr,
försäkring 3 000 kr,
samfällighet 5 500 kr.
TOMTRÄTTTomträttsavgäld 35 102 kr/år
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Karl-Johan Svensson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 503
Mail: kalle@bostadco.se

Välplanerad planlösning med bra umgängesyta...

Välkomna in i detta smakfulla boende med tilltalande helhet och genomtänkta detaljer.

HALL/ENTRÉ
Ljus och välkomnande hall där du möts av en öppen planlösning med generöst ljusinsläpp på nedre plan. I hallen finns det god avhängning för kläder och skor samt ett extra mervärde i en rymlig klädkammare, eller förråd som nuvarande ägare nyttjar ytan till. På golvet ligger ett snyggt och tåligt skeppsgolvlaminat, vilket är genomgående på hela nedre plan, samt infällda spotlights i tak i hall, kök och vardagsrum. Vattenburen golvvärme på hela nedre plan och radiatorer på övre plan.

VARDAGSRUMMET
Mysigt vardagsrum med eldstad med insats ligger i öppet samspel med matplatsen.

KÖK
Stilrent kök i vitt från Ballingslöv med arbetsbänkar i oljad amerikansk valnöt och ett vitt kakel som stänkskydd, vilka ger en sober helhet. Köket renoverades 2007 då det fick sin nuvarande planlösning. Man öppnade upp köket mot matplatsen och pardörrarna vid både kök och matplats leder ut till baksidans uteplats och trädgård. Kökets halvö delar av köket mot matplatsen och inrymmer induktionshäll och köksfläkt samt ger en bra avlastningsyta och bildar ett naturligt häng både i vardagen som vid fest. Köket är i övrigt utrustat med diskmaskin, kyl/frys , inbyggnadsugn och mikro. Alla kapitalvaror är i rostfritt utförande från Siemens och köksfläkten är från Thermex.

MATPLATS
Rymlig matplats med plats för ett flertal gäster ligger med öppet samspel med både kök och vardagsrum. Ett generöst ljusinsläpp från pardörren leder ut till uteplatsen.

BADRUM
Fräscht badrum med klinkergolv och kaklade väggar. Utrustat med dusch, Wc, handfat och handduksvärmare.

TVÄTTSTUGA
Separat tvättstuga med klinkergolv och kakel/tapet på väggarna. Utrustad med tvättmaskin och torktumlare (2016) samt rostfri ho och skåp till förvaring. Från tvättstugan når du även garaget.

Övre plan
En trappa leder dig till övre plan där trappstegen är beklädda med sissalmatta. Här möts vi av en hall med klädkammare.

SOVRUM
Övre plan erbjuder tre rymliga sovrum med laminatgolv varav ett sovrum med klädkammare.

TOALETT
Fräsch toalett med tåligt laminatgolv i marockansk stil på golv och ljust målade väggar. Utrustad med Wc och handfat.

Lummig baksida med uteplats och lusthus...

Tomtbeskrivning

Lättskött framsida med stensatt entré och uteplats. Baksidan är inramad med grönska och ett flertal fruktträd som äpple och päron. Gräset sköts av en robotgräsklippare som följer med köpet.
Tomten går att friköpa till ett pris om 842 448 kr + adm avg om 1 250 kr.

Uteplats

Framsida erbjuder stor stensatt uteplats . Baksida som blir din insynsskyddade oas med uteplats med vitsåpat trallgolv om ca 40 m² varav ca 15 m² med skärmtak, nedfällsa spotlights i trallen ger mysig och behaglig ljussättning kvällstid. Säljarens favoritrum från tidig vår till sen höst är lusthuset om ca 5 m² som ligger inbäddad i grönskan som inrymmer flertal gäster.

Övriga byggnader

Vidbyggt varmgarage om ca 45 m² med plats för både bil och gott om yta till förvaring.

Parkering

Stensatt uppfart med plats för 1-2 bilar.

Välskött genom åren...

Renoveringar

2018 - Ny fjärrvärmeväxlare installerades.
2015 - Fiber installerades
2014 - Dagvatten separerades och nytt inkommande vattenledning blev bytt samma år.
2014 - Uteplats på baksidan med skärmtak.
2013 - Vissa fönster byttes till 3-glas.
2007 - Ny planlösning på nedre plan med nytt kök, nya golv på hela nedre plan, infällda spotlights i tak på hela nedre plan.
2005 - Nytt badrum med klinker och kaklade väggar, ny vattenburen golvvärme byttes samtidigt.
2005 - Ny tvättstuga.
2005 - Ny ytterdörr.
2000 - Insats i eldstaden.
1995 - Lusthuset byggdes.
1994 - Framsida stensattes
1993 - Garaget byggdes.


TV & Internet

Ansluten till Halmstad Stadsnät - ingånget avtal övertas av köpare.

Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Halmstad Ga:17 - PANNRUM, VÄRMEPRODUKTIONSANLÄGGNING, TVÄTTSTUGA, FÖRRÅDSUTRYMMEN, FÖRENINGSLOKAL, GARAGE, GÅRDS-OCH ASFALTYTOR, BYGGNADER MM. Akt.nr 130154447
Planer och bestämmelser: Del Av Kvarteret Matadoren, Stadsplan (Beslutsdatum: 19671003). Akt.nr 1380k-p443
Planer och bestämmelser: Matadoren, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19581029). Akt.nr 1380k-t481
Planer och bestämmelser: Kvarteren Matadoren,matrosen,muraren,del Av Kvarteret Murgrönan Mm, Stadsplan (Beslutsdatum: 19560831). Akt.nr 1380k-p316

Dokument

file_download
Klicka på filen för att ta del av energideklarationen!
Beskrivning link
insert_drive_file
Ta del av den digitala broschyren här!

Om Kärleken & Sofieberg

Kärleken är en äldre stadsdel ca 3 km norr om centrala Halmstad. Nära denna ligger Övraby kyrkoruin som har ursprung från 1000-talet och visar platsen där Halmstad ursprungligen låg! Staden flyttades sedan två gånger för att landa på sitt nuvarande läge. Det gamla Halmstad fick således namnet Övraby - den övre byn.

I stadsdelen Kärlekens centrum står en milsten vid det gamla vägskälet mellan Göteborgsvägen och Jönköpingsvägen. Ursprunget till namnet ”Kärleken” är inte känt. Namnet är först belagt i mantalslängder från 1800 som benämning på tunnbindargesällen Magnus Wallgrens torp. Ytterligare en förklaring är att torpet fått sitt namn av Kärlekslyckan, namnet på en närliggande lycka (inhägnad ängsmark) som kanske fått sitt namn på samma sätt som många Kärleksstigar i orter runt om i Sverige. Kanske var det rent av vägskälet vid milstenen som fungerade som samlingsplats för traktens ungdomar.

Många fler historier om namnet finns i omlopp; bland annat hävdas att en adelsman på det närbelägna Sperlingsholms gods hade sin hemliga älskarinna bland invånarna förr i tiden. Eftersom stadsdelen då främst beboddes av fattiga fabriksarbetare var hemlighetsmakeriet förståeligt. En annan berättelse hävdar att namnet kommer av att man utanför kyrkan i en ek hade en hink upphängd där kyrkobesökare kunde lägga allmosor till de fattiga i församlingen. Alltså, ”kärl-eken” eller kanske lika gärna ”hink-eken”. Lokala affärsidkare använder stadsdelsnamnet flitigt i namnet på sina affärsrörelser. Man kan till exempel äta sig mätt på Kärlekens pizzeria, handla i Kärlekens livs och lämna tipskupongen i Kärlekens spelbutik. När kommunen byggde en ny idrottshall i stadsdelen döptes den först till Kärlekshallen men efter protester ändrades namnet till det mer vardagliga Stenstorpshallen. På 1920-talet fanns en busslinje i Halmstad som gett upphov till många skämt, då den hade sträckningen Kärleken–Lasarettet–Kyrkogården.

Kärleken erbjuder ett bra utbud av service i form av mataffär, frisör och pizzeria. Här finns flera förskolor och två skolor (Sofiebergsskolan och Stenstorpsskolan). Just nu byggs en helt ny skola för årskurs 4-9 på Stenstorpsvägen 2 som ska stå färdig sommaren 2020 och som kommer att rymma 540 elever. Intill ligger en stor idrottshall (Stentorpshallen) samt idrottsplats för fritidsaktiviteter (Kärlekens IP). Här huserar fotbollslaget IF Centern sedan 1995. Föreningen har dock anor från 1938!

Kärlekens kyrka är ritad av SAR Johannes Olivegren och invigdes 1958. Trots karaktären av småkyrka har den en förvånansvärt hög resning och innertaket vilar på krafiga bågar från golv till nock. Materialen är huvudsakligen i tegel och ek. Kärlekens kyrkhem driver en öppen förskola, babycafé mm. 

För den trädgårdsintresserade kan det vara skönt att veta att det finns proffshjälp att få i området! Lovéns Handelsträdgård är ett familjeföretag med över hundra år på nacken och erbjuder bland annat vinterförvaring av dina medelhavsväxter! Du kan också få tips och råd av Nygards plantskola.

Till Kärleken hör områdena Norra Utmarken och Sofieberg. Här öppnar sig fält, ängar, lummig bokskog och en hänförande utsikt över Halmstad och Laholmsbukten. Bebyggelsen är blandad där Kärleken hör till de äldre delarna och Sofieberg och Norra utmarken till de nyare. Allra nyast är stadsdelen Tegelbruket med byggstart 2017 som ligger mot Slottsmöllan och Nissan till. Den sparsamma trafiken gör området lugnt och tryggt för barnen. Bostadsområdet Sofieberg har låg bebyggelse där framför allt barnfamiljerna hittar sitt boende men också många äldre, som vill bo lite avskilt och ändå nära centrum. Sofiebergs äldreboende är ett konceptboende med inriktning på sång och musik och erbjuder service som frisör, fotvård, tandläkare och tandhygienist. 
Stadsbussarna trafikerar hela området, eller så cyklar du snabbt in till stan! Med bilen når du E6 på nolltid vilket är perfekt för de som pendlar till andra orter. 

Närheten till Galgberget ger också en möjlighet till rekreation och motion. Det finns flertalet spår i varierande längd och svårighetsgrad i den vackra bokskogen. Här finns också den omtyckta lekplatsen Sagoängen där barn med klättringsglädje får utlopp för sin energi samtidigt som lekplatsen är tillgänglighetsanpassad. Sofieberg fick 2014 en ny och fin lekplats och i närheten av denna ligger en hundrastgård med agilitybana.

För den som gillar utomhusträning ligger Vapnö Grustäkt intill Galgbergets motionsslingor och här finns kombinerad hinderbana med utegym. Även Friskis & Svettis har gym och utegym längs Nissan vid Slottsmöllan och i Nissan håller kanotister, roddare och hängivna SUP-fantaster till. 

Sammanfattningsvis är det inte konstigt att kärleken är stark till områdena kring Kärleken!


Förskolor & skolor

Trädets förskola (1-5 år), Stentorpsvägen 3 
Kärlekens förskola, Stentorpsvägen 13
Stentorps förskola (1-5 år), Stentorpsvägen 11
Sofiebergs förskola (1-5 år), Nyckelvägen 2

Sofiebergsskolan (Åk F-3), Sofiebergsvägen 20
Stentorpsskolan (Åk 4-9), Stentorpsvägen 5

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.


Öppen förskola


Både Holms Kyrka och Kärlekens Kyrka erbjuder öppen förskola 0-6 år där man kan träffa andra föräldrar och barn för en stunds lek, sångstund och fika. Se Svenska Kyrkans hemsida för uppdaterade tider. 


Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här