Centralt men på lugnt beläget boende!

Bergsgatan 22, Centrum/Väster

UTGÅNGSPRIS4 650 000 kr
FASTIGHETHalmstad Ejdern 8
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK187,0 kvm
BOSTADSTYP1,5-plans kedjehus
BYGGÅR1989
ANTAL RUM5 rok varav 3 sovrum
Boarea148,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Centrum/Väster
VISNING 18 samt 21 september Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Välplanerat, ordningsamt & lättskött!

Med Galgberget som granne och kort promenad på 435 m från Lilla Torg, har man nu möjlighet att förvärva hörnhuset på Bergsgatan! 148 kvm boarea fördelat på 5 rum och kök med större uteplats med eftermiddags- och kvällssol! Här bor man i lugnet men samtidigt mitt i stan! Helheten med det centrala läget, ytorna och det lättskötta exteriöra gör att tillvaron i ens vardag blir så klockren! Välkomna till Bergsgatan 22!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDTorpargrund, "varmgrund"
STOMMETrä
BJÄLKLAGBetong
FASADTegel
TAKBEKLÄDNADBetongpannor
FöNSTER3-glasfönster
VENTILATIONMekanisk frånluft
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGFjärrvärme
ENERGIKLASSD
PANTBREV7 st, 2 300 000 kr
TAXERINGSVÄRDE2 711 000 kr
VÄRDEÅR1989
DRIFTSKOSTNAD29 310 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 2 589 kWh:
uppvärmning 15 500 kr,
hushållsel 5 340 kr,
vatten/avlopp 2 720 kr,
renhållning 1 350 kr,
försäkring 4 400 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

Här infinner sig trivseln fort...

Vi går den mysiga gatan fram och på höger sida längst bort mot den lika välbekanta som fruktade trappan upp till Galgberget, når vi huvudentrén till ett optimalt planerat 1 1/2-plansboende, Bergsgatan 22.

Vi öppnar upp och möts av en tämligen rymlig hall där vi omedelbart till vänster når ett duschrum med klinker och kakel i dova, neutrala färger där golvvärmen ger skön komfortvärme. Duschkabin, wc, handfat i rostfritt samt spegelskåp. Efter duschrummet har vi ett kapprum med garderobsväg med skjutpartier.

Till höger når vi köket, ett välplanerat arbetskök och matplats i öppen planlösning, kapitalvarorna i rostfritt utförande och arbetsbänkar i svart granit. Infällda spotlights i köksinredningen är massivt och avträslaget körsbär och ljusgrå kakel på några väggar. Matplatsen erbjuder plats för 6-8 personer och ljusinsläppet är behagligt från fönster i rakt söderläge.

Vardagsrummet bildar bokstavligt talat husets hjärta och har ytor för för matgrupp, soffgrupp och läsfåtöljer och har stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp, som även altandörren ut till uteplatsen gör. Här likt i övriga rum har väggarna ljus kulör och på golvet finner vi parkettgolv i ek. Efter vardagsrummet når vi ett allrum / genomgångsrum som passar ypperligt som tv-rum eller bibliotek med pardörrar av glas ut till uteplatsen, man får en känsla av att befinna sig utomhus när partierna är på vid gavel och terrassmarkisen skyddar från såväl sol som regn.

Vi går in i den delen som vetter mot Galgberget och finner ett sovrum som av nuvarande ägare har låtits disponeras om från sovrum/kontor till ett större klädvårdsrum med bra förvaringslösningar. Till sist på detta plan når vi den kombinerade groventrén/tvättstugan som har underskåp i ek utförande med två i lådsystemet inbyggda kylar samt svart arbetsbänk. Ingång till större praktisk förrådsutrymme om ca 12 kvm där även fjärrvärmen är placerad.

Övre plan:
Övre hall varifrån man når de två sovrummen samt badrum. Ljusinsläpp från ett takfönster.

Vi tar höger direkt efter trappan och når husets största sovrum med utgång till vädringsbalkong i rakt norrläge, mot Galgberget. Fyra garderober mot yttervägg samt ingång till klädkammare som man även når från detta plans andra sovrum, genomtänkt och praktiskt i sin vardag! Detta sovrum har ett takfönster.

Badrummet är smakfullt inrett med vägghängd wc, badrumskommod i vitt utförande med bredare dubbelhandfat. Duschhörna, handdukstork, inkaklad spegel samt golvvärme.
Klinkergolvet är i högblankt svart och väggarna har vita kakelplattor. Infällda spotlights i tak och även här, ett takfönster.

Från hallen når vi en sk "kattvind" som erbjuder bra förvaringsytor.

Trädgård som till stor del består av en härlig uteplats samt parkeringsinformation

Tomtbeskrivning

Lättskött är ledordet för denna trädgård! Här undgår man gräsklippning och skötsel av trädgårdsland och kopplar istället av på den stora uteplatsen.

Uteplats

Uteplats med utgång från vardagsrum och allrum, uteplatsens placering i rakt västerläge ger sol stora delar av eftermiddagen och fram till sen kväll, den sträcker sig utmed husets långsida som vid tomtgräns avdelas med buskage.

Parkering

Till huset hör två parkeringsplatser alldeles utanför tomtgräns,

Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Halmstad Ga:16. Akt.nr 130151512
Planer och bestämmelser: Kv Ejdern M Fl, Stadsplan (Beslutsdatum: 19860815). Akt.nr 1380k-p750
Gemensamhetsanläggning: Halmstad Ejdern Ga:1. Akt.nr 130151559
Planer och bestämmelser: Ejdern, Tomtindelning (Beslutsdatum: 19431025). Akt.nr 1380k-t134
Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Galgberget, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 20110630, Registreringsdatum: 20121205). Akt.nr 1380k-p12/2012

Dokument

Energideklaration file_download
Klicka här för att ta del av energideklaration!
Beskrivning link
Ta del av den digitala broschyren här!

Om Centrum

Med en 700-årig historia finns mycket att säga om Halmstad, staden med sina tre hjärtan. I centrum finner du en vacker stadsmiljö, massor av kultur, ett rikt utbud av shopping och restauranger samt flertalet rekreationsmiljöer längs med Nissan och i parkerna som omgärdar staden, bland andra Norre Katts Park som är centrums största. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser bland rhododendron, magnolior, azaleor och exotiska träd. I mitten av parken ligger en damm som främjar fågellivet, en rotunda och stans fina Pippipark där barnen gärna leker skeppsbrott eller lämnar sina nappar till sockerdricksträdet! Flera konstverk pryder parken, bland andra Magnus Lundbergs "Vårnymfen" vars vita klänning dansar vackert i vinden! Den mest välexponerade och välbesökta parken är annars Picassoparken som pryds av en 8 meter hög Picassostaty. Parken är en populär mötesplats.  Hela listan av parker och lekplatser hittar du på Halmstad kommuns hemsida!

I staden finner du flertalet hus och miljöer som vittnar om Halmstads historia och staden har satsat mycket på offentlig utsmyckning. Det finns otaliga stopp som erbjuder något för både kropp och själ. Genom staden går den lokala bussgatan som den ådra som fyller staden med liv - människorna. Härifrån tar man sig lätt ut till alla de områden som omgärdar staden och till stadens utbud av kommersialism, underhållning och puls. Flertalet nattklubbar, hotell och restauranger bidrar till att staden lever dag som natt.


Under 2017 har Storgatan och Brogatan genomgått en stor uppfräschning. Målet är att skapa ett ännu mer levande centrum med öppna gångytor som ökar det naturliga gångflödet mellan butiker och restauranger. Nya planteringar, belysning, konstverk och platser för lek har även anlagts.

Lilla Torg (där du bl.a. hittar biografen) och Stora Torg (där du hittar torghandeln), med gågator korsandes däremellan, ger en mängd stråk med utmärkta butikslägen. Det är trevligt att shoppa i Halmstad och du har nära till såväl personliga och unika butiker, stora kedjor, vintage och nytt samt flertalet caféer, pubar och barer som erbjuder allt från det lilla traditionella till de supermoderna inslagen. 

Att bo i Halmstads centrum erbjuder naturligtvis allt som har med stadsliv att göra. Du tar dig enkelt hit och bort genom att gå till tågstationen, busscentrum eller genom att ta en buss/taxi till flygplatsen. Centrum fungerar som ett nav för staden och du är aldrig långt ifrån varken skog eller hav. Här finns plats för allt!


Förskolor & skolor

Kastanjealléns förskola med två avdelningar, Kastanjeallén 5
Västanvindens förskola med tre avdelningar (1-5 år), Skånegatan 13 
Karlsro förskola med tre avdelningar (1-5 år) Väderögatan 4
Kimbogårdens förskola med tre avdelningar (1-6 år) , Fågelvägen 45 
Aleskogens Förskola (1-5 år), Gentoftev 1
Sömntutans förskola öppen dygnet runt (1-12 år), Rhedinsg 14
Dragonens förskola, Apelstamsgatan 2A
Musans förskola (privat, 1-5 år)
Höjdens förskola
Guldfiskens förskola med specialinriktning på allergier och  infektionskänsliga barn, Bohusg 2 A 

Slottsjordsskolan (åk F-3), Skånegatan 25
Brunnsåkerskolan (åk 4-9), Flygaregatan 2
Internationella Engelska Skolan (åk 4-9), Kastanjeallén 3

Läs mer om skolorna här: www.utb.halmstad.se

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här