Hyresfastighet i nyskick!

Violvägen 2 A-D, 4 A-D samt 6 A-D, Våxtorp

UTGÅNGSPRIS18 000 000 kr
UPPLÅTELSEFORMKommersiell
TYPBostad
TYPKOD320 - Hyreshusenhet, bostäder
FASTIGHETLaholm Våxtorp 2:142
TOMTSTORLEK7 078,0 kvm
BYGGÅR2015
OMRÅDESBESKRIVNING Våxtorp
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

12 lägenheter centralt i Våxtorp!

I skick som nytt finner vi i Våxtorp 12 st välplanerade lägenheter på markplan, i hyresrättsform som söker ny ägare! Fastigheten uppfördes 2015 och bergvärme står för uppvärmning, genomgående hög kvalitet på såväl uppförande som materialval adderat med trevlig exteriör med stora grönytor.

HYRESHUSBYGGNAD
TYPHyreshusbyggnad
BOAREA834
BYGGÅR2015
OM/TILLBYGGNADSÅR2017
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp.
TV & INTERNETFiber via Telia
TAXERINGSVÄRDE TOTAL1 440 000 kr
VÄRDERINGSÅR 2015
TAXERINGSVÄRDE MARK 720 000

Information kring fastigheten

På fastigheten finner vi totalt 3 huskroppar med hyreslägenheter i radhusform i ett plan. 12 st lägenheter om 3 rum och kök om 69,5 kvm med genomgående bra materialval och helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare. Uterum finns till 7 st av lägenheterna vars kostnader för uppförandet har lagts på hyran förutom på 3 av lägenheterna där hyresgästerna själva ansvarat för kostnaden. Ett separat förråd till respektive lägenhet finns i förrådsbyggnader.

9 st carportplatser finns med en hyresintäkt på 380 kr / månad, separat kö. 12 st parkeringsplatser finns och ingår i månadshyran.

Hyresintäkterna är exkl. hushållsel, fiber samt ev carportsplats.

Teknisk beskrivning

Teknisk beskrivning

Grund: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Tak: Betongpannor
Uppvärmning: Bergvärmepump, vattenburet golvvärmesysten
Ventilation: Mekanisk frånluft

I slutet av 2017 lät man asfaltera uppfarter och carportar samt låta bygga ytterligare en carport med plats för 4 bilar.

Byggnad

Enplansfastighet i två bostadslängor med carport och förrådsbyggnader.
Boarea 278 kvm per radhuslänga, totalt 834 kvm.

Uppvärmning, kylning och ventilation

Uppvärmning: Bergvärmepump, vattenburet golvvärmesystem.
Ventilation: Mekanisk frånluft.

Har du frågor och funderingar om den här fastigheten?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

Trädgård

Tomtbeskrivning

Stora gemensamhetsytor / gräsytor.

Ekonomisk information

Fastigheten säljs i bolag.
Totalt 12 st hyreslägenheter med en faktisk årsintänkt på 1.249.584 kr, 1.488 kr / kvm
Totalt 21 st Carport & parkeringsplatser, faktisk årsinktäkt på 41.040 kr
Total hyresintäkt / år 1.290.624 kr.


Planer och bestämmelser
Planer och bestämmelser: Våxtorps Kyrkby, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19690311). Akt.nr 13-våx-1057

Inteckningar
1 st, 13 440 000 kr

Taxering
Taxeringsår: 2016
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Värderingsår: 2015
Taxeringsvärde för byggnad är: 1 440 000 kr
Taxeringsvärde för mark är: 720 000 kr
Summa taxeringsvärde är: 2 160 000 kr
Energideklaration
Status: Energideklaration är utförd

Driftkostnader (Faktisk kostnad)
Uppvärmning 64 443 kr
Vatten & Avlopp 39 779 kr
Renhållning 12 579 kr
Försäkringskostnad 11 951 kr
Summa 128 752 kr/år


Om Våxtorp

Välkommen till Våxtorp, orten med ett bra serviceutbud för den aktive! Här finner vi restauranger, affärer, bank, livsmedelsbutik, järn- och byggvaruhandel samt en djurklinik vid sidan av en rad idrottsföreningar inom volleyboll, ridning, tennis och fotboll. Simmar gör man på det tempererade friluftsbadet Våxtorpsbadet och golf spelar man på Laholm GKs två banor. Samhället är präglat av trygghet och har närhet till industri som håller invånarna sysselsatta, samt är känt för sina årligen återkommande knallemarknader under vår och höst. Du tar dig lätt hit via väg 24 (Laholm-Örkelljunga) och väg 115 (Båstad). Det går vardagligen flera bussturer till Laholm.

Genom tiderna har Owaghstorp, eller "Owaghs torp", kommit att förändras till dagens Våxtorp. Socknen har ett medeltida ursprung och kom att ingå i Höks Härad som senare blev Laholms kommun samt delvis Båstads kommun. Våxtorp hör till den tidigare och är 140 kvadratkilometer stort, beläget 13 km söder om Laholm, på och nedanför Hallandsåsen. 

Byn byggdes kring det lokala godset Vallens Slott (även känt som Vallens Borg och Vallens Säteri) från 1300-talet och kyrkan med anor från 1200-talet. Slottet är byggt i empirstil på en holme vid Storsjön och är idag ett byggnadsminnesförklarat gårdshotell och konferensanläggning. Kyrkan är byggd i trappgavelstil och unik i sitt slag i Halland. 

Naturen i och kring Våxtorp är sagolikt vacker och erbjuder fina vandrings- och cykelleder. Vid smedjeån, i Hårsabäck, finns t ex Hallandsledens vackraste rastplatser med laxtrappa. Naturreservatet Björsåkra-Bölinge erbjuder backiga landskap där ljungen växer tät och skogslandskap med stolta gamla bokar. Här bor du  också med 15 km till närmsta strand.

Våxtorps hembygdsförening är en aktiv förening med gediget program, som värnar särskilt om att levandegöra och bevara stickkonsten. Bygden är känd för sin bindslöjd ("Binge") som är en speciell typ av mönsterstickning. De delar med sig av historien med byggnader som "den gamla stugan", "stallet", ett lantbruksmuseum, toffelmakeri, snickarbod, vävstuga, bysmedja och takspånshyvel. Det finns också en inbyggd danspaviljong under tak inom området. Här firas 1 maj, nationaldagen, midsommar och jul - samt en massa annat. Bland annat tar man vart tredje år emot skolbesök där man låter barnen se och prova hembygdslivet så som det var förr. Hela programmet hittar du här! 

Andra aktiva föreningar i Våxtorp är till exempel Våxtorps BolS (fotboll), Vindrarp Volleyboll, Våxtorps Tennisklubb, IBK Puma (Innebandy) m fl. Orten har en idrottshall. Inom hästsporten har Björbäcks ridanläggning gjort sig ett namn och är välbesökt under hästtävlingar. Och apropå hästar finns även Ängarnas Ranch med ridning för den med och utan ridvana, belägen söder om Våxtorp och i närheten av Kungsbygget.

Hallandsåsen och Kungsbygget där håller dig aktiv om du vill. Här ligger den fina skidanläggningen "Vallåsen" som gjort sig känd över hela södra Sverige och Danmark och sommartid åker du Sommarrodel, Zipline, Bungy Rocket, kör downhill med mountainbike och vandrar på åsen. 


Förskolor & skolor

Bullerbyns förskola
Våxtorpsskolan (åk F-6) samt (åk 7-9)

Allmänt

Uppgifterna i beskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande kostnaderna?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig kostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här