Många mervärden i en trivsam förening!

Gatehus 122, Östra stranden

UTGÅNGSPRIS1 250 000 kr
FASTIGHETGatehus Nr 122, Uppförd På Arrenderad Mark Inom Fastigheten Halmstad 4:69
TYP225 - Småhusenhet, småhus på ofri grund
BOSTADSTYPStuga
ANTAL RUM2 rok varav 1 sovrum
Boarea28,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Östra Stranden
VISNING 14 september Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Uppdaterad stuga söker nya ägare!

I attraktiva Gatehus på Östra Stranden finner vi en stuga om ca 28 kvm som har genomgått en större renovering med en smakfull exteriör där större uteplats och uterum har uppförts. Interiört har stora delar av såväl väggar, golv och tak lagt om, duschrum och kök är nyrenoverat! Ett tillfälle att på ett havsnära läge, i lugn miljö och i en aktiv förening finna sin rofyllda tillvaro, utan några egentliga "måsten" framöver!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
GRUNDPlintar
BJÄLKLAGTrä
FASADTräfasad
TAKBEKLÄDNADShingel
FöNSTER2-glasfönster
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGDirektverkande el
TAXERINGSVÄRDE334 000 kr
DRIFTSKOSTNAD8 071 kr/år,
renhållning 875 kr,
försäkring 1 696 kr.
Årsavgift till förening 458 kr/mån.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

På Gatehus 122 finns inga måsten kvar...

Allt i ett på 28 kvm fördelat på 2 rum och kök! Köksinredningen går i vitt och så även väggar och tak på Gatehus 122, liggande träpanel, ett duschrum med klinkergolv och golvvärme. Allrummet är till sin storlek såpass stort så matbord och förslagsvis bäddsoffa & bord får sin naturliga plats och sovrummet har plats för en dubbelsäng. Uterummets placering är optimal och här lär det tillbringas många timmar såväl tidiga morgnar som sena kvällar! Här har ingen satt sin prägel och nu har alla möjligheter att sätta er personliga på denna trivsamma stuga! Välkomna på våra visningar!

Trädgård, uteplats och uterum

Tomtbeskrivning

Lättskött trädgård med gräsmatta som i stort sett är helt insynsskyddad av grannarnas stugor samt staket.

Uteplats

Större uteplats där man avnjuter solens strålar stora delar av dagen samt uterum med skjutpartier.

Övrig matnyttig information

Renoveringar

Taket lades om under 2017 med ny råspont, papp och shingel.
Under 2019 har en totalrenovering av stugans interiör genomförts, bla har man låtit installera ny el, ny VVS, isolera väggar och tak,renovera duschrum, kök, lagt in golv och satt upp träpanel på väggar, montera spotlights, måla stugans exteriört, uppföra uterum etc.


TV & Internet

Fiber finns framdraget till tomtgräns, ännu ej anslutet. Kostnad om 5.800 kr faktureras från föreningen i augusti 2019.


Information om Gatehus

Fritidsområdet Gatehus är en ekonomisk förening där föreningen äger fastigheten Halmstad 4:69 och med nyttjanderätt upplåter mark till sina medlemmar. Kostnad till föreningen är 5.500 kr/ år för vatten, avlopp samt gemensamma utrymmen. Föreningen har en gemensamhetsbyggnad med ett övernattningsrum som medlemmar kan hyra. Se mer information om föreningen på www.gatehus.com

Stuga 122 har betalt sin del av marken till föreningen vilket gör att inga skulder belastar stugan.

Säkerhet i form av pantbrev går ej att ta ut då lagfart ej kan erhållas, om man som köpare önskar belåna stugan sker detta genom en säkerhetsöverlåtelse.

Dokument

Beskrivning link
Ta del av den digitala broschyren här!

Om Östra Stranden

Östra Stranden ligger ungefär fem kilometer från centrum och är en långgrund och barnvänlig sandstrand som blivit väl omtyckt av såväl Halmstadbor som turister. Det är en av Sveriges längsta sandstränder med sina 6 kilometer och delar av den utgörs av Hagöns naturreservat som erbjuder fina möjligheter till vandringar i strandskogarna innanför dynerna. Stranden börjar vid hamnen två kilometer från stan och slutar längst söderut vid Fylleåns mynning. Här finns många serviceinrättningar samt en lekplats och till viss del är den också tillgänglighetsanpassad. WC och torrdass finns. 

Badlivet på Östra Stranden har sin början ganska tidigt 1900-tal då det blev vanligare att bada i havet istället för på kallbadhus. I samband med detta började de första stugorna och badhytterna växa upp. Främst var det välbärgade Halmstadborgare som började bygga stugor men under 30-talet tillkom kolonistugor i floran på stranden. Nu var det främst Halmstadbor från arbetsstadsdelarna på Öster som ville flytta ut till stranden om sommaren. I och med semesterlagen från 1938 fick man rätt till två veckors semester - och havet hägrade! 

Med de många stugorna kom behovet av att främst förbättra förhållandena inom det sanitära området, vilket ledde till att Föreningen Östra Strandbaden bildades. Föreningen verkade också för ordning och trivsel, trafik samt skydd för bevarandet av den känsliga naturen. 

På 40-talet tillkom fler stugor till området. Nu var det främst Smålänningarna som hittade hit. Nu började man också få el till stugorna. 

På 50-talet fanns här 90 villor, över 300 kolonistugor, ca 150 så kallade masonittält och i dynområdet fanns ca 600 badstugor. Under samma årtionde tillkom ytterligare 500 stugor! Än idag är området oerhört populärt och många suktar efter en stuga vid havet i bukten. 

1961 öppnade Hagöns Camping i området och har sedan dess varit ett välkänt och omtyckt semestermål som tillför aktiviteter och service till området. En 4-stjärnig familjecamping med stugor och över 500 campingtomter. Ett senare tillskott är Strandparken som erbjuder stugor och vandrarhem närmare Högskolan och Ica Maxi som största livsmedelsbutik i området. 

Östra Stranden har både säsongsöppen livsmedelsbutik och ett levande kvällsliv med uteserveringar och minigolfbanor, en 9-håls golfbana och en gokartbana. På stranden finns också ett volleybollnät uppsatt. Är ni från Småland så träffar ni garanterat någon ni känner när ni strosar här på ”Smålands Riviera”. 

I närheten ligger ett större industriområde med restauranger och butiker av olika slag. Här finns också en distriktsveterinär. 


De olika föreningarna: 

Stugorna som finns på Östra Stranden är arrendestugor där Halmstad Kommun äger marken. 

Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk Förening är en förening vars medlemmar består av stugägarna på de tre strandnära områdena Strandskatan, Viggen och Snäppan på Östra Stranden. Totalt handlar det om 427 stugor. Föreningen har en egen hemsida där du kan ta del av information - web.ostrastranden.se 

Andra områden/föreningar här är:
Måsen (www.masen.info)
Norra Väret (www.norravaret.se)
Gatehus (www.gatehus.se)
Knipan med 101 stugägare (www.knipan.se)
Västervall (www.vastervall.nu
Hästskon (www.hastskon.nu). 

I de olika föreningarna pågår diverse aktiviteter som man kan delta i för trivsel och samvaro om man önskar. 

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här