Trivsamt fritidsboende!

Beckasinvägen 2, Steninge

UTGÅNGSPRIS3 150 000 kr
FASTIGHETFalkenberg Stensjö 1:95
TYP220 - Småhusenhet, helårsbostad
TOMTSTORLEK1 045,0 kvm
BOSTADSTYP1-plansvilla
BYGGÅR1960
ANTAL RUM3 rok varav 2 sovrum
Boarea94,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Steninge
VISNING 18 augusti Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

I lugna Stensjö / Steninge!

Beckasinvägen 2, kanske ni har ert optimala fritidsboende på denna adress? Från tomtgränsen tar ni handduken över axeln och går den lummiga och slingrande stigar ned till havet för morgondoppet från klippor eller de två sandstränderna, promenaderna kvällstid för ett bad i de magiska solnedgångarna lär också bli otaliga när man tillbringar sin lediga tid i Stensjö! Ett oexploaterat paradis utmed Hallands kust utan krav och måsten. Huset om 94 kvm fördelas på 3 rum och kök och hörntomten i västerläge gränsar mot naturområde. Fristående gästhus med indragen el samt större uterum är andra mervärden som erbjuds.

Lite mer information

   
GRUNDTorpargrund
STOMMETrä
BJÄLKLAGTrä
FASADTräfasad
TAKBEKLÄDNADPlåt
FöNSTER2-glasfönster
VENTILATIONSjälvdrag
VATTEN & AVLOPPKommunalt vatten & avlopp
UPPVÄRMNINGDirektverkande el
PANTBREV4 st, 1 445 500 kr
TAXERINGSVÄRDE2 229 000 kr
VÄRDEÅR1968
DRIFTSKOSTNAD16 304 kr/år:
Årlig elförbrukning ca 4 611 kWh,
elkostnad 6 500 kr,
vatten/avlopp 2 544 kr,
renhållning 2 500 kr,
försäkring 4 200 kr,
samfällighet 560 kr.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

På Beckasinvägen 2 infinner sig lugnet omgående...

Huvudentrén ligger utmed Beckasinvägen och innanför dörren möts vi av en yttre hall med ingång till tvättstuga på vänster hand och vägg i vägg med detta rum finner vi duschrum. Därefter når vi en inre, delvis möblerbar hall varifrån vi når de två sovrummen, kök, uterum samt vardagsrum.

Tvättstugan direkt på höger hand har varmvattenberedare placerad på vägg samt garderobsvägg och på vänster sida arbetsbänk med över- och underskåp samt tvättmaskin. Ljusinsläpp från fönster i söderläge. Röd våtrumsmatta, ljusa väggar och träpanel i tak.

Duschrummet som ligger vägg i vägg med tvättstugan har wc, badrumskommod i vitt & furu med handfat, överskåp samt duschhörna. Våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på vägg. Även här ljusinsläpp från fönster i söderläge samt träpanel i tak.

Husets två sovrum har båda fönster i rakt västerläge och är i i varierande storlekar. Båda har garderobsvägg, laminatgolv och ljus tapet på vägg.

Köket med matplats för 4 personer och köksinredning av träslaget furu. Kyl & frys (Elektro Helios), spis/ugn (Elektro Helios) och spisfläkt (Franke). Linoleummatta, ljusa väggar samt träpanel i tak.

Vardagsrummet är till sin yta generöst och här ges plats för såväl ett större matsalsbord som soffgrupp. Trivsamt ljusinsläpp från ett liggande fönster ut mot Beckasinvägen, ett fönster i norrläge samt ett större parti ut mot uterummet i västerläge. Den öppna spisen inbjuder till mysiga kvällar under höst - och vinterhalvåret när veden sprakar och ger skön värme! Här likt i hall finner vi parkettgolv, ljus tapet och träpanel i tak.

Trädgårdstomt, uteplats, uterum, gästhus...

Tomtbeskrivning

Hörntomt med större ytor för gräsmatta som mot Beckasinvägen avgränsas med lägre staket och åt väster mynnar tomten ut mot grönområde med en slingrande, lummig stig som leder oss ner till havet.

Uteplats

I rakt västerläge finner vi utmed husets långsida ett inglasat uterum med skjutpartier ut mot gräsmatta. Utgång från vardagsrum och ingång till garage.

Övriga byggnader

Vid tomtgräns ligger ett mysigt gästhus med farstukvist.

Parkering

Vidbyggt enbilsgarage.
Längre uppfart med plats för såväl ägares som gästers bilar.

Renoveringar

Nuvarande ägare har låtit måla om huset interiört samt låtit förädla tomten genom att ta ner buskage och träd för att öppna upp utmed tomtgränserna.


Planer och bestämmelser
Gemensamhetsanläggning: Falkenberg Stensjö Ga:1. Akt.nr 130157520
Planer och bestämmelser: Stensjö 1:3,skipås 1:3,2:3,3:3,delar Av, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19611026). Akt.nr 13-eft-648

Om Steninge

Steninge är en pittoresk by som varsamt vuxit fram ur en bruksort, där den gamla glasbruksmuren från 1874 minner oss om en tid som varit då vi slår oss ner i utflyktsmålet Göstas Café och Restaurangs trädgård för en lunch efter badet en sommardag. Kvällstid kan den som önskar istället välja att äta en bit mat på Skepparstugan som lockar med visaftnar, räkfrossa och abonnerade tillställningar under sommaren. Off-season har Göstas ibland öppet om helgerna. 

Steninge ligger längs med kusten mellan Halmstad och Falkenberg och inhyser ca 770 invånare på de lummiga fastigheterna. Här dominerar naturen över det byggda och det finns gröna stråk med smitvägar mellan tomterna. Den stora variationen på hus gör att man alltid hittar något nytt när man vandrar de kuperade vägarna fram. Här och var leder små stigar in i lummig skog och längs hela kuststräckan avlöser naturreservaten varandra – Enet, Steninge, Skipås och Stensjöstrand. Åretruntvillorna i Steninge blandas med sommarbostäder och husen går ofta i arv, så det är inte många försäljningar här. Ett säkert tecken på trivsel i området.

Bruksorten blev badort i och med badhotellet på 1930-talet. Idag rymmer byggnaden ett vandrarhem, som ett av tre i området. Hit tittar du in på frukostbuffé eller fika när det inte är fullbelagt av boende. 2015 blev vandrarhemmet utsett till årets nykomling av STF-Vandrarhem - en halländsk pärla med lyster av omsorgsfullt handlag och hantverk, motiverade de! 

För badgästerna har fortsatt komma till den lilla stranden i Steninge, med möjlighet till bad från sandstrand, badbrygga och blankslipade klipphällar på Storaskär. Längs piren sitter barnen med krabbmeten sommartid och inte sällan ses människor i badrock på väg till sina morgon- eller kvällsdopp i samhället. Resten av året möter du dem på promenader i omväxlande natur och mark, med otaliga varianter av promenadvägar att välja på.

Naturreservatet Skipås, eller Guds gröna ängar som området kallas i folkmun, erbjuder böljande betesmarker, högrest bokskog, ett trolskt alkärr och en rik vårblomning bland annat med hav av blåsippor. Spår från tiden då gnejs bröts till gatsten här är många men små. Ett av de vattenfyllda små brotten fungerar idag som lekplats för större vattensalamander. Utöver stenbrytning präglas reservatet av 1800-talets lerbrytning till Stensjö Tegelbruk, vilket gav upphov till dammar med olika karaktär. Idag är detta en tilltalande miljö med rikt småfågelliv. 

Klippe Kulle erbjuder en vacker utsikt över kusten och det finns markerade leder i naturreservatet som är enkla att gå.

Nedanför Skipås möts naturreservaten Stensjöstrand och Steninge, med omväxlande vacker natur. Här ser du betade strandängar, hällar, sandstränder och kusthed. Möjligheterna till bad gör kuststräckan till ett omtyckt besöksmål och den charmiga småbåthamnen i Stensjö är ett populärt stopp på vägen för vandrare och cyklister. Glassvik nedanför Skipås till exempel har en liten men vacker sandstrand i denna sträckning.

I närområdet finner du också lokalproducerade produkter, presentbodar, konstnärsateljéer och hud- och hårvårdföretagare mm. Här odlar bönderna sina grödor på åkrarna, flertalet gårdar har större stall och trots den lantliga atmosfären når du centrala Halmstad på bara 20 minuter längs den vackra kustvägen som fått tre stjärnor i Guide Michelin.

Tänk att få bo i ett semesterparadis hela året om!


Några stenkast norr om Steninge ligger Skipås där de boende är anslutna till en samfällighet med en trevlig fritidsanläggning. Här finner du pool, bastu och tennisbana. Där finns även en gemensam festlokal och en aktiv förening med ett rikt utbud på aktiviteter för alla åldrar. I Skipås finns även förskola.

Läs mer om Skipås på samfällighetens egen hemsida: www.skipas.se


Förskolor & Skolor

Skipås förskola/Solen (1-3 år) Grönstensvägen 6
Steninge förskola (3-5 år) Strannabyvägen
Bergatrollets förskola (6-årsverksamhet och fritids) Gråbergsvägen 16
Wekalyckan i Haverdal (1-5 år)

Steningeskolan (år F-3) (För tillfället har Steningeskolan sin undervisning på Plönningeområdet (Plönninge, 305 61 Harplinge) i väntan på en ny skola. Skolan är under byggnation och beräknas stå färdig 2020.)
Haverdals Byskola (år F-5)
Getingeskolan (år F-9)
  

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här