Exklusiv takvåning på ett fantastiskt läge!

Sven Jonsons Gata 2A, Nissastrand

Om bostadsrätten

UTGÅNGSPRIS6 500 000 kr
AVGIFT TILL FÖRENING9 266 kr/månad
I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
ANTAL RUM4 rok varav 2 sovrum
VÅNING7 av 7
HISSJa
Boarea157,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Nissastrand
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Uterum, bastu, ångdusch och braskamin!

Vi har nu nöjet att erbjuda en underbar takvåning på första parkett utmed Nissan. Här erbjuds ett härligt inglasat uterum samt öppen terrass på ett fritt läge med vidsträckt utsikt längs Nissan och över stadens vackra byggnader och takkåsar. Vardagsrum med stämningsfull belysning och braskamin. Två kompletta duschrum, det ena med tillgång till ångdusch och det andra med tillgång till bastu, vad mer kan man önska!? Lägg därtill separat tvättstuga, ljust och trivsamt kök med massiva luckor, kylaggregat, bra förvaringsmöjligheter samt två bra sovrum med möjlighet till ett tredje. Välkomna att uppleva denna bostadsrätt på plats!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
BOENDEFORMBostadsrätt
FÖRENINGBrf Spinnmästaren
ANDEL I FÖRENING3,39640%
BYGGÅR2003
ENERGIPRESTANDA97 kWh/kvm år
DRIFTSKOSTNAD300 kr/mån,
hushållsel 300 kr/mån.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Henric Johansson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 502
Mail: henric@bostadco.se

Här vill man bo!

På sjunde våningen kommer vi in i denna mycket representativa takvåning.

I entrén upplever vi direkt en luftig och skön känsla av hemtrevnad som genomsyrar hela våningen. Vi finner goda möjligheter att hänga av oss ytterkläderna i klädhängaren till vänster.
I inre delen av hallen öppnar ytorna upp sig till ett utrymme som idag används som kontor samt sovplats.

Till höger i entrén finner vi våningens första duschrum som är snyggt inrett med klinkers på golvet. Väggarna är kaklade i vitt och bryts snyggt av mot vackra detaljer av mindre kakelplattor som matchar golvet snyggt. Duschrummet är utrustat med wc, tvättställ, förvaringsskåp samt en skön ångdusch

Vidare in i våningen breder de härliga sällskapsytorna ut sig framför oss där blicken snabbt fastnar på braskaminen som förhöjer mysfaktorn. Ljust tapetserade väggar som bryts av mot en fondvägg i en varm röd ton. Generösa fönsterpartier som vetter ut mot terrassen och det inglasade uterummet. I takets kant sitter en ljusramp med spotlights som ger ett härligt ljussken kvällstid. I vardagsrummet sitter ett kylaggregat för årets hetaste dagar. Från vardagsrummet kommer vi till det inglasade uterummet som fungerar som ett extra rum en stor del av året. På golvet ligger ett klinkergolv i grå ton. Här sitter vi mer än gärna och njuter av det fria läget som ger en vidsträckt utsikt längs Nissan och över stadens byggnader och takåsar. Söderläget ger oss ett fantastiskt solläge. För den som önskar lite extra värme så är det bara att slå på de elektriska värmepanelerna. Från uterummet kommer vi vidare ut på den öppna terrassen där vi njuter stort av kvällssolen och utsikten över Nissan och upp mot Galgbergets vackra natur. Här ligger ett klinkergolv på golvet. Ovanför sitter elektriskt styrda markiser som enkelt fälls ut.

Från vardagsrummet fortsätter vi bort mot köket där vi kommer fram till en trivsam matplats som har fönster som vetter rakt ut mot Nissan. Från matplatsen har vi även en utgång till den öppna terrassen. Även här finns en ljusramp som tillför en stämningsfull belysning.

Köket som är inrett med massiva luckor i ek som bryts av mot dörrar i vitrin. Bra arbetsytor och gott om förvaring. Kapitalvarorna består av induktionshäll 2017, fläkt, kyl och frys (side by side med is), diskmaskin 2016 samt ugn. I anslutning till köket har vi även ett trivsamt burspråk där vi gärna sätter oss och avnjuter något gott att dricka samtidigt som Nissan flyter fram utanför. Fönsterna i tre väderstreck gör att ljuset flödar fritt.

Vi fortsätter bort mot sovrumsavdelningen där vi till höger når den separata tvättstugan som har ett ljust klinkergolv. Här hanterar vi tvätten på ett smidigt vis med bra bänkyta samt skåp till förvaring. Tvättmaskin från 2018 samt torktumlare.

Ingången till tvättstugan följs av ingången till ett bra förrådsutrymme inrett med hyllor. Här finner vi även städskåpet.

På motsatt sida kommer vi in i våningens andra duschrum. Här ligger ett sandfärgat klinkergolv med behaglig takvärme. Väggarna är kaklade i vitt utförande. Duschrummet är utrustat med wc, tvättställ med kommod samt dusch med infällbara glasdörrar. Fönster som ger såväl ljusinsläpp som vädringsmöjligheter. I direkt anslutning till duschrummet finns den mysiga bastun, en oas för kropp och själ. Här har vi ett eget litet hemma-spa.

Ingången till duschrummet följs av ingången till "Master bedroom" som har direktaccess till duschrummet och bastun. Ljust tapetserade väggar och tillgång till bra garderober.

Vi kommer sedan fram till våningens största sovrum som har generösa ytor. Här har vi väggar i grå ton och tillgång till garderober.

Innan vi kommer tillbaka till entrén passerar vi en rymlig klädkammare samt en garderob.

En unik och fantastiskt våning men många mervärden!

Övrig information

Föreningen

Brf Spinnmästaren är en välskött förening på ett av Nissastrands bästa lägen närmst centrum. Föreningen består av totat 49 bostadsrätter, en lokal, en gästlägenhet (belägen i trapphus 2A) som delas med övriga föreningar, 35 garageplatser, soprum samt cykelgarage.

Övriga utrymmen

Förråd i källaren om ca 10 kvm som är delvis inrett med hyllor och förvaringsskåp.
Cykelparkering finns i källaren.

Parkering

I källarplan har föreningen 35 garageplatser som hyrs ut till en kostnad av 400 kr/mån (sep.kö).
Kommunalt parkeringshus finns i närliggande byggnad.
Möjlighet att teckna boendeparkering på gatorna i området.

TV & Internet

Ett basutbud med kabel-TV från Com Hem ingår i månadsavgiften. Internet finns att tillgå via Stadsnätet alternativt via Com Hem.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme

Dokument

file_download
Årsredovisning Spinnmästaren 2017.
Beskrivning link
Ta del av den digitala beskrivningen!

Om NISSASTRAND

Nissastrand är en ny stadsdel på Gamletullsområdet i centrum av staden som byggts på den tomt som tidigare tillhörde Albany Nordiska filt AB längs Nissans östra strand. Av de gamla fabrikslokalerna finns bara det gamla huvudkontoret, en lagerlokal och det byggnadsminnesförklarade pumphuset kvar. Området omfattar åtta nybyggda kvarter med cirka 1 500 lägenheter. Utöver detta har kommunen byggt ett kvarter med studentbostäder, äldreboende (servicebostäder), Stadsbiblioteket och ett större parkeringsgarage. Man förband då också stadsdelen med centrum genom att bygga en gångbro.

Här bor du på stadens solsida, med kort promenadavstånd till järnvägsstation, bussterminal, stadsbibliotek och Halmstads stadskärna. Det nya området Nissastrand breder ut sig mellan Gamletullsvägen och Nissan och erbjuder förutom ett trivsamt boende även butiker och restauranger. Längs Nissan kan du njuta av folklivet, vattnet och småbåtarna. Strandpromenaden börjar vid järnvägsbron och sträcker sig längs Nissans östra strand, förbi Nissastrand, passerar Filtparken och mynnar ut i Kapsylparken mellan stadsbiblioteket och Österskans. Linnéparken bjuder in till lek eller rekreation och på andra sidan Nissan väntar Norre Katts park som har en rik vegetation och många exotiska trädarter. Här finns en damm med rikt fågelliv, en rotunda med caféverksamhet sommartid och en temalekplats (Pippiparken). 

På Gamletull har man låtit ta bort en parkeringsplats till förmån för ett grönskande torg, en plats som senare vann Halmstads Byggnadsnämnds Arkitekturpris. Torget heter Ernst Wigforss plats för att hedra minnet av den Halmstadbördige ideologen som var finansminister i flera regeringar under början av 1900-talet. Ambitionen var att skapa ett modernt torg där befintliga träd i viss mån skulle sparas. Även stora träbänkar och kuber av stål har ställts på plats. I dessa kuber finns belysning och på sidorna kan man läsa citat av Ernst Wigforss. På den södra delen av torget har det anlagts en boulebana.

Nissastrands bebyggelse har ett blandat arkitektoniskt formspråk som ger prov på stilar från olika tidsåldrar och med olika karaktärer och här finns lägenheter för alla smaker.  

I stadsdelen har man också fått en större närbutik, Coop.


Förskolor & skolor

Furets förskola, Videvägen 38
Laxöns förskola, Furuvägen 41
Sömntutans förskola 14, Rhedinsgatan 14
Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24 
Rödhaken förskola, privat, Engelbrektsgatan 22

Furulundsskolan (åk F–9), Karl Ifvarssons gata 25
Slottsjordsskolan (åk F-5), Skånegatan 25
Brunnsåkerskolan (åk 6-9), Flygaregatan 2
Engelska Skolan (åk 4-9), Kastanjeallén

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här