Ett boende som sticker ut!

Stenvinkelsgatan 11C, Centrum

UTGÅNGSPRIS4 300 000 kr
AVGIFT TILL FÖRENING8 182 kr/månad
I månadsavgiften ingår värme och vatten.
ANTAL RUM4 rok varav 2 sovrum
VÅNING1 av 4
HISSNej
Boarea137,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Centrum
VISNING 7 september Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Sobert stilrent & centralt!

Tillsammans med Lilla Arkitekten har ägaren gnuggat geniknölarna och omvandlat ett gammalt stall till en modern bostad helt olik andra boenden. Gårdshuset mitt i stan har ett snyggt maskulint kök med plåttapet och lyxig touch i form av schysta kapitalvaror, ett industrigolv som känns mjukt under fötterna och takbjälkar i den del av bostaden som är öppen i nock. Här har tegelväggen med nischer bevarats och trappan upp till ovanvåningen är en snygg lösning. Vi uppfylls av rymden och ljuset i bostaden där i princip alla väggar plockats bort till förmån för öppna ytor och där takfönstren låter ljuset strila ner i vardagsrummet. Vid renoveringen har man dolt alla ledningar och kontakter, vilket ger en clean look och både ljud och ljus har fällts in i taket på ett smakfullt vis. I denna bostad finner vi idag ett par snygga badrum, två sovrum och en stor walk in closet, utöver vardagsrum och kök i öppen planlösning. Innergården bjuder på möjligheter till middagar och fikastunder utomhus! Titta gärna på bilderna, men boka hellre en visning för att få uppleva känslan som inte går att fånga i bild - denna bostad vill du inte missa, vi lovar!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
BOENDEFORMBostadsrätt
FÖRENINGBrf Gårdsbjörken
ANDEL I FÖRENING13,27%
BYGGÅR1895
DRIFTSKOSTNAD1 470 kr/mån,
hushållsel 1 180 kr/mån,
försäkring 290 kr/mån.
INGÅR I AVGIFTENVärme & Vatten
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

Gårdshuset med extra allt...

Till bostaden finns idag tre entréer, av den fjärde finns bara spår som minner om tiden då detta var ett stall. Historien viskar vidare om att det senare omvandlades till verkstad. Alla dörrar vetter inåt gården, där den mittersta används som huvudentré och välkomnar dig rätt in i köket. Du hänger av dig till höger i en garderob i en nisch. Grått klinkergolv som tål det mesta.

Köket är en maskulin historia i svart, grått och rostfritt som mjukas upp av arbetsbänkarna i ek. Strikt, snyggt och piffat med en kvinnlig touch låter detta kök lätt ett flertal personer arbeta i u-formen. Alla kapitalvaror är från Smeg (2018) och Electrolux och köket är IKEA.
(Kapitalvaror: Kyl och frys - Smeg Colonial, side by side i antracitgrått, 90 cm Induktionsspis Classic med dubbla ugnar och multizon, Fläktkåpa Cortina. Micro Electrolux och inbyggd diskmaskin från samma leverantör. Två diskhoar.

Plåttapeten "Palmer" är så verklighetstrogen att jag tar på väggen för att känna av materialet. Som en fond täcker den väggen i köket mot ett sovrum med badrum en suite. Rummet har en egen entré till gården och får på så vis extra många möjliga användningsområden - Låter du tonåringen bo här? Gästerna? Eller nyttjar du rummet som arbetsrum, hall/groventré eller eget sovrum? På golvet ligger ett tåligt bambugolv.

Badrummet är till tre väggar klädda i ett liggande långsmalt kakel i vitt med mörk fog. Golvet har grå klinkerplattor som letar sig upp på väggen i duschhörnan och även här finns ett ljudsystem i taket. Tvättstället har högblanka röda luckor och väggskåpen vita. En tvättmaskin och torktumlare av nyare årtal har placerats här.

Vardagsrummet ligger öppet med köket och markeras av ett rött epoxigolv samt en bevarad tegelvägg som behandlats. Rummet är uppdelat i en matplats och en tv-hörna och vid bakre väggen leder en öppen svart trappa upp till övre plan. Ovan soffgruppen är taket öppet i nock och vackra takbjälkar sätter ton åt rummet. Takfönstren släpper in mer av det ljus som redan rikligen flödar in från de många fönstren ut mot gården. Spottar och ljudsystem är infällt i taket, kablar och rör i väggar och golv - här finns inget som stör estetiken. Takhöjden på hela nedre plan är 290 cm.

OVANVÅNING

Loftgången leder oss till ett öppet sovrum, en klädkammare deluxe och ett badrum. Öppningen till nedre plan ramas in av ett räcke i glas och rostfritt, snyggt kontrasterande och matchande med tegel och bjälkar. Ett mycket vackert, svartlutat golv har lagts i rummen.

I sovrummet finns en fransk balkong i en charmig taknisch. Intill sovrummet finner vi klädkammaren, också möjligt att nyttja som rum av den karaktär man önskar - arbetsrum?

Badrummet är stort och helkaklat med en metallisk look i mörka plattor av olika storlekar. Takfönstret släpper in dagsljus och låter dig släppa ut ångan från varma duschar eller bad. Badkaret är en designad dröm med vacker rundning och fin blandare. Tvättstället är gjort för två och handdukstorken har sex rack.

Föreningsinformation

Föreningen

Brf Gårdsbjörken som är belägen på ett lugnt men ändå mycket centralt läge består av totalt 14 antal lägenheter belägna på adresserna Stenvinkelsgatan 11A och 11B. Fastigheten har en rustik känsla med anor från 1895 vilket upplevs direkt i trapphusen.
Här bor ni med direkt närhet till Halmstads shoppingstråk, restauranger, butiker, nöjen, parkmiljö och träningsanläggningar. Lägg därtill gångavståndet till Galgbergets vackra promenadstråk liksom västra stranden.

Övriga utrymmen

I källarplan finns förråd som följer lägenheten.

På den gemensamma innergården finns grillplats till medlemmarnas förfogande.

Gemensam tvättstuga i källaren (trapphus 11B) utrustad med två tvättmaskin, torktumlare samt torkrum.

Uppställningsplats för cyklar på innergården.

Parkering

Möjlighet finns att teckna boendeparkering på gatorna i området.
Garageplats finns att hyra (i mån av plats) i kommunens garage (Boktryckaren) med nedfart från Nordbanegatan alternativt i garaget vid Norra station.

TV & Internet

Internet och TV via ADSL tecknas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme. Självdrag.

Energideklaration
Status: Energideklaration är utförd

Om Centrum

Med en 700-årig historia finns mycket att säga om Halmstad, staden med sina tre hjärtan. I centrum finner du en vacker stadsmiljö, massor av kultur, ett rikt utbud av shopping och restauranger samt flertalet rekreationsmiljöer längs med Nissan och i parkerna som omgärdar staden, bland andra Norre Katts Park som är centrums största. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser bland rhododendron, magnolior, azaleor och exotiska träd. I mitten av parken ligger en damm som främjar fågellivet, en rotunda och stans fina Pippipark där barnen gärna leker skeppsbrott eller lämnar sina nappar till sockerdricksträdet! Flera konstverk pryder parken, bland andra Magnus Lundbergs "Vårnymfen" vars vita klänning dansar vackert i vinden! Den mest välexponerade och välbesökta parken är annars Picassoparken som pryds av en 8 meter hög Picassostaty. Parken är en populär mötesplats.  Hela listan av parker och lekplatser hittar du på Halmstad kommuns hemsida!

I staden finner du flertalet hus och miljöer som vittnar om Halmstads historia och staden har satsat mycket på offentlig utsmyckning. Det finns otaliga stopp som erbjuder något för både kropp och själ. Genom staden går den lokala bussgatan som den ådra som fyller staden med liv - människorna. Härifrån tar man sig lätt ut till alla de områden som omgärdar staden och till stadens utbud av kommersialism, underhållning och puls. Flertalet nattklubbar, hotell och restauranger bidrar till att staden lever dag som natt.


Under 2017 har Storgatan och Brogatan genomgått en stor uppfräschning. Målet är att skapa ett ännu mer levande centrum med öppna gångytor som ökar det naturliga gångflödet mellan butiker och restauranger. Nya planteringar, belysning, konstverk och platser för lek har även anlagts.

Lilla Torg (där du bl.a. hittar biografen) och Stora Torg (där du hittar torghandeln), med gågator korsandes däremellan, ger en mängd stråk med utmärkta butikslägen. Det är trevligt att shoppa i Halmstad och du har nära till såväl personliga och unika butiker, stora kedjor, vintage och nytt samt flertalet caféer, pubar och barer som erbjuder allt från det lilla traditionella till de supermoderna inslagen. 

Att bo i Halmstads centrum erbjuder naturligtvis allt som har med stadsliv att göra. Du tar dig enkelt hit och bort genom att gå till tågstationen, busscentrum eller genom att ta en buss/taxi till flygplatsen. Centrum fungerar som ett nav för staden och du är aldrig långt ifrån varken skog eller hav. Här finns plats för allt!


Förskolor & skolor

Kastanjealléns förskola med två avdelningar, Kastanjeallén 5
Västanvindens förskola med tre avdelningar (1-5 år), Skånegatan 13 
Karlsro förskola med tre avdelningar (1-5 år) Väderögatan 4
Kimbogårdens förskola med tre avdelningar (1-6 år) , Fågelvägen 45 
Aleskogens Förskola (1-5 år), Gentoftev 1
Sömntutans förskola öppen dygnet runt (1-12 år), Rhedinsg 14
Dragonens förskola, Apelstamsgatan 2A
Musans förskola (privat, 1-5 år)
Höjdens förskola
Guldfiskens förskola med specialinriktning på allergier och  infektionskänsliga barn, Bohusg 2 A 

Slottsjordsskolan (åk F-3), Skånegatan 25
Brunnsåkerskolan (åk 4-9), Flygaregatan 2
Internationella Engelska Skolan (åk 4-9), Kastanjeallén 3

Läs mer om skolorna här: www.utb.halmstad.se

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här