Takvåning med terrass!

Södra Vägen 21, Söder

Om bostadsrätten

UTGÅNGSPRIS3 295 000 kr
AVGIFT TILL FÖRENING5 260 kr/månad
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, Internet (100/100) samt IP-telefoni.
ANTAL RUM3 rok varav 1 sovrum
VÅNING5 av 5
HISSJa
Boarea93,9 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Söder
VISNING 6:e & 10:e september Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Bo ostört med uterum och terrass om hela 31 kvm!

Nu finns äntligen en unik möjlighet att förvärva en takvåning på söder. Vi kan nu presentera en mycket attraktiv lägenhet som har en generös takhöjd och generösa sällskapsytor med rikligt ljusinsläpp, lägg därtill den öppna spisen som förhöjer mysfaktorn. Lägenheten erbjuder även två kompletta duschrum där det ena har tvättmöjligheter. Utemiljön om hela 31 kvm varav en del är inglasad är något alldeles extra, här njuter vi av den storslagna utsikten och det fria läget, det soliga söderläget gör inte saken sämre. Föreningen är välskött och har garage i källaren. En lägenhet som bör upplevas på plats!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
BOENDEFORMBostadsrätt
FÖRENINGBrf Kompassen
ANDEL I FÖRENING2,70040%
BYGGÅR2002
ENERGIPRESTANDA133 kWh/kvm år
DRIFTSKOSTNAD300 kr/mån,
hushållsel 300 kr/mån.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Henric Johansson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 502
Mail: henric@bostadco.se

Här vill man bo!

På ett ypperligt läge på översta våningen kommer vi in i denna takvåning som nu söker nya ägare.

I entrén ligger ett parkettgolv i ek vilket är genomgående i hela lägenheten. I inre delen av hallen finner vi bra möjligheter till att hänga av oss ytterkläderna.

Direkt till höger i entrén når vi det fräscha duschrummet som har klinkers på golvet samt kaklade väggar i vitt utförande. Duschrummet erbjuder bra tvättmöjligheter i form av tvättmaskin, torktumlare, arbetsyta samt överskåp till förvaring. I övrigt är duschrummet utrustat med vägghängd wc, dusch med glasdörrar, handdukstork samt tvättställ med kommod.

När vi går vidare in i lägenheten så fastnar blicken snabbt på det fria och ostörda läget. Här breder de generösa sällskapsytorna ut sig framför oss och här flödar ljuset fritt. Vardagsrummet har tillgång till en kamin som förhöjer mysfaktorn vintertid. För den som önskar skapa ytterligare ett sovrum finns möjligheten att sätta upp en vägg i bortre delen av vardagsrummet. I fönsterna sitter måttanpassade persienner.

Lägenheten har en separat sovrumsavdelning med tillgång till eget duschrum. Innan vi når sovrummet kommer vi in till en mindre hall som har bra förvaringsmöjligheter i form av en dubbelgarderob.
Lägenhetens sovrum (drygt 11 kvm) nås från vardagsrummet och har tapetserade väggar. Sovrummet har tillgång till en bra garderob.
Duschrummet har tillgång till fönster som ger såväl ljusinsläpp som vädringsmöjligheter. Duschrummet är inrett med vägghängd wc, dusch med glasdörrar, tvättställ med kommod samt handdukstork. På golvet ligger ett klinkergolv i blå ton och väggarna är kaklade i vitt. I golvet ligger värmeslingor som ger en skön komfort.

Köket samspelar med vardagsrummet i en öppen planlösning. Köket som är inrett med luckor i ek matchas av ett vitt kakel ovanför arbetsytorna. Köket har väl tilltagna arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter. Köket har ett härligt hörnfönster som ger en behaglig arbetsmiljö. Kapitalvarorna består av kyl, frys, ugn, mikrovågsugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin.

I anslutning till köket finns en trivsamt matrum om crika 11 kvm. Här sitter vi gärna och avnjuter en god middag med flera goda vänner.

Från köket kommer vi ut till en av lägenhetens absoluta höjdpunkter, det inglasade uterummet och den öppna terrassen som tillsammans mäter hela 31 kvm. Uterummet förlänger utesäsongen från tidig vår till sen höst, läget på översta våningen är oslagbart och här njuter vi stort av utsikten över takåsarna och den vidsträckta utsikten. För den som önskar skärma av solen så är det bara att dra för lamellgardinerna. Den öppna delen av terrassen är också den helt fantastisk och här har vi utsikt över Nissan. Detta är definitivt en lägenhet för den som gilla solen.

Den generösa takhöjden i lägenheten tillför en skön rymd!

En unik takvåning med en fantastisk miljö såväl interiört som exteriört!

Övrig information

Föreningen

Brf Kompassen är belägen på ett mycket attraktivt läge utmed Nissans kant. Föreningen består av totalt 38 st bostadsrättslägenheter fördelat på tre 5-våningsfastigheter och 32 st garageplatser. Föreningens ekonomi är god.

En mycket trivsam och grönskande innergård med lekplats för barnen.

Övriga utrymmen

Varje lägenhet har ett rymligt förråd i källarplan där även cykelförråd finns. Hiss finns även till detta plan.

Två övernattningslägenheter finns att hyra till en kostnad av ca 150 kr/natt. Övernattningslägenheterna delas tillsammans med grannföreningarna Brf Lanternan och Brf Kompassen.

Parkering

Föreningen disponerar 32 garageplatser i källaren som hyrs ut till en kostnad av ca 400 kr/mån. Separat kö.
Föreningen disponerar även sex parkeringar utomhus (ca 200 kr/mån) som hyrs ut till medlemmarna.Separat kö.
Möjlighet finns att ta hissen från garaget och rakt upp till lägenheten.
Föreningen har installerat fem laddstolpar för elbilar i garaget.

TV & Internet

Fastigheten är ansluten till Com Hem. Ett basutbud med kabel-TV (ca 16 kanaler), Internet (100 Mbit) samt abonnemang för telefoni ingår i månadsavgiften.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme.

Renoveringar

Föreningen har nyligen installerat solpaneler på taket som genererar el till de allmänna utrymmena.

Föreningen ska sätta in ett nytt passersystem i trappuppgångarna.


Dokument

file_download
Årsredovisning Kompassen 2018.
Beskrivning link
Ta del av den digitala broschyren här!

Om SÖDER

Söder har snabbt förvandlats till en attraktiv stadsdel och fler bostäder planeras till området. Det centrala läget i kombination av det lika avskilda läget med närheten till Nissan och havet är kvalitéer som lockar. Men Söder har också en lång väldokumenterad historia, så det är inte bara nu som bland andra bostadsbyggarna har lockats hit!

Under början av 1600-talet byggdes Halmstad slott på Kung Kristian av Danmarks begäran. Ett lustslott för nöje och avkoppling var det tänkt, men redan 1645 fick han överlämna det nöjet till svenska kungar då Halland blivit svenskt. Idag återfinns här bl a Länsstyrelsens lokaler. Söder om slottet finns slottsparken med spår från tidig historia.

Den maritima historien präglar Söder längs Nissans strandpromenad. Fiskebodar och bryggor minner om tiden som fiskehamn. Här bodde fiskare, sjömän, varvsarbetare, lotsar och tullare, korna betade på Patrikshills ängar och i skeppsvarvet arbetades det hårt när den tiden begav sig. På Dragvägen drogs skepp och båtar för hand och där ligger idag Marinstugan med väl dokumenterad historia för den som är intresserad. Här är föreningen Halmstad Flottans Män aktiva i stort och smått! Även Doktorsvillan, Läkarvillan eller Villa Riverside (kärt barn har många namn), har en spännande historia liksom Kronobränneriet där Kultur i Halland idag huserar! 

Söder har en identitet som präglas av mångfald, och denna vill man i tiden av förnyelse bevara och vårda. Serviceutbudet täcks av centrums rika utbud.

På Söders udde vid Västra Stranden, eller Dog shit beach även kallat i folkmun då Halmstads hundbad är beläget här, ligger Söderpiren, ett charmigt tillhåll för surfare och andra! Här hittar vi också Halmstad Segelsällskap i småbåtshamnen med plats för ca 200 båtar. 

Naturens skiftningar tål här att njutas av året om och du når hundbadet på Västra Stranden efter en kort promenad. Eller så söker du en skyddad badplats längs Prins Bertils stig som startar vid slottet och löper genom söder, fortsätter genom den skyddade Aleskogen, förbi bassängerna och konsertarenan vid Simstadion, längs med havet hela vägen förbi diverse utflyktsmål som Grötvik hamn, Rhododendronparken etc, innan den vänder inåt land i Tylösand och leder mot slutdestinationen i Möllegård. En 18 km lång vandringsled avsedd för alla.


Förskolor & skolor

Aleskogens förskola med tre avdelningar (1-5 år) Gentoftevägen 1 
Västanvindens förskola, med tre avdelningar (1-5 år) Skånegatan 13 
Kajutans förskola med tre avdelningar (1-6 år) Fiskaregatan 7
Guldfiskens förskola som är en allergiförskola, Bohusgatan 2 A 

Brunnsåkersskolan (år 4-9) Flygaregatan 2 
Slottsjordsskolan (år F-3) Skånegatan 25 
Engelska Skolan (år 4-9) Kastanjeallén

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här