MISSA INTE CHANSEN TILL EN GOD AFFÄR!

Skallebackavägen 13, lokal 1018, Flygstaden

Om lokalen

UTGÅNGSPRIS1 350 000 kr
AVGIFT TILL FÖRENING4 425 kr/månad
I månadsavgiften ingår 2 parkeringsplatser samt renhållning (hushållssopor). Månadsavgift exkl. moms.
VÅNING av 2
HISSNej
Boarea180,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Flygstaden
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Bostadsrättslokaler att investera i!

LOKAL TILL ÅRSKOSTNAD 560 KR/KVM: Köp 180 kvm i två plan. Väl tilltagen takhöjd, separata brandceller, dubbla värmesystem för våningarna och golvbrunn med oljeavskiljare. Lokalen lämpar sig för en rad olika användningsområden, är inflyttningsklar och ligger i Flygstaden.

BOENDEFORMBostadsrätt
FÖRENINGBrf Ängen 7
ANDEL I FÖRENING5,56%
BYGGÅR2017
ENERGIPRESTANDA42 kWh/kvm år
Beräknad förbrukning
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Ante Nilsson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 501
Mail: ante@bostadco.se

OBS! Projektsidan hittar du om du klickar här!

HÄR "HYR" DU AV DIG SJÄLV TILL EN ÅRSKOSTNAD PER KVADRAT FÖR BARA 560 KR/KVM*

Perfekt möjlighet, kanske marknadens bästa, för dig som vill investera i en egen lokal! Låg månatlig avgift till föreningen ger lägre "totalhyra" än motsvarande hyresobjekt på marknaden där snittet ligger på 1000 kr/kvm. Här betalar du bara 560 kr/kvm* och detta till dig själv. Vi räknar att investeringen ger god avkastning under ägandetiden samt att värdet på andrahandsmarknaden är god.

Fler fördelar med denna investering kan kortas ner i följande punkter:

> Förmånligt ägande
> Kontroll över hyreshöjningar
> Svårslagen kvadratmeterkostnad jämfört med hyra
> Andrahandsuthyrning tillåten
> Flexibelt för egna anpassningar och inredning
> Entresolplan möjligt
> Möjligt att köpa och slå ihop intilliggande lokaler
> Högport
> Golvbrunn med oljeavskiljare
> Möjlighet för juridisk person att köpa

OMRÅDET
Flygstaden är ett växande handelsområde vid Flygplatsen väster om Halmstad centrum. Förbindelserna hit är goda och man hittar här idag systembolag, stormarknader, butiker främst inom hus och hem, sport och fritid, men även mode, elektronik och skönhet. Här finns ett flertal större företag inom olika sektorer som t ex restaurang, bil, hälsa, samt även en återvinningscentral, bilprovning och bensinmack.

I detta område har nu 18 st bostadsrättslokaler färdigställts. Lokalerna är i två plan med både lager- och verksamhetsdel, med hög inkörningsport och separat entré till övre plan. Samtliga lokaler utrustas med wc/dusch samt ett kök. Möjlighet finns att förvärva två intilliggande lokaler för att slå ihop dessa och anpassa dem till verksamheten om så krävs.

Bottenplan och övre plan går att användas separat – t ex vid uthyrning. Har du bara behov av t ex ett kontor, blir bottenvåningen en inkomstkälla som sänker dina egna utgifter för ”hyra”. Här ingår också möjligheten att ta del av en framtida värdestegring.

Projektet riktar sig enbart till företag som bedriver momspliktig verksamhet* (se not längst ner). Lokalerna är anpassade för egenföretagare som här kan bedriva verksamhet inom t ex hantverk, reklam, import/export, lager och kontor, utförsäljning av produkter, produktexponering, verkstad, bilprovning/verkstad, men är även idealiska för uppställning av båt eller motorfordon. Bara fantasin sätter gränser för vad du kan använda lokalen till!

BOTTENVÅNING (PERFEKT LAGERLOKAL)
På bottenvåningen om 90 m² är golvet av betong och takhöjden är 422 cm. Portarna in till byggnaden är av hög kvalitet med härdat glas och har en höjd på 400 cm samt en bredd på 350 cm. Det finns även en separat dörr som går att dela av så att trappan leder direkt upp till ovanvåningen utan tillgång till bottenvåningen som då kan användas som lager eller verkstad utan att störa verksamheten på våning två. I golvet finns brunn med oljeavskiljare och under trappan finns förberett med anslutningar för VA om man vill inreda wc.

Våningarna är separata brandceller som går att användas helt separat vid t.ex. uthyrning. Här finns också separat mätare för el, vatten och värme i varje enhet.

OVANVÅNING (PERFEKT KONTORSLOKAL)
På ovanvåningen om 90 m² finns möjlighet att inreda kontor eller annan verksamhet som inte är lika skrymmande som bottenvåningen tillåter. Mot ena kortsidan finns ett komplett wc/duschrum och ett kök inkl kapitalvaror placerat. Trappan som leder upp till ovanvåningen går att komplettera med hiss om behovet finns. På varje kortsida finns fyra fönster placerade, alla öppningsbara. Gavellokalerna har fler fönster.

STANDARD
På bottenplan är betongplattan obehandlad och innerväggar är i vit sandwichpanel. Trappan upp till ovanvåningen ingår. På ovanvåningen finns skivmaterial på golv samt innerväggar av vit sandwichpanel. I köksdelen finns en köksinredning. Badrummet har plastmatta på golv och väggar samt wc och handfat. Uniträ lämnar gärna en offert gällande inredning av din nya lokal, t ex innerväggar (gipsade och målade) golvbeklädnad, innertak etc.

SKYLTNING
Alla lokaler får möjlighet till fasadskylt.

BYGGNAD
Vatten och avlopp.........Kommunalt vatten och avlopp, gemensamt abonnemang med enskild mätning.
Grund...........Betongplatta
Fasad..........Plåtfasad med betongsockel till 120 cm höjd. Fasadbelysning ingår. El finns ovanför varje port för möjlighet att montera egen skylt eller mer belysning.
Stomme..........Isolerad ståltomme.
Tak..........Papp
Omgivning..........Omgivningen kring lokalen asfalteras med inslag av planteringar och buskar.

TILLTRÄDE
Lokalerna är färdigställda och står klara att anpassas efter dina behov.

PRIS
Fast pris utan budgivning 1 350 000 kr
Förskottsbetalning 150 000 kr
Full slutbetalning erläggs i samband med att lokalen lämnas över

Utöver detta tillkommer kostnader för dina tillval.

RÄKNEEXEMPEL*
Avgift till föreningen: 53 100 kr
Lånekostnad: 23 625 kr
Amortering: 24 000 kr
Total årskostnad: 100 725 kr
Månadskostnad inkl amortering: 8 394 kr
Årskostnad per kvadrat: 560 kr

Räkneexemplet kommer från GMC Group. Den egna insatsen för köpare till liknande projekt har varit 30-40% och ovan kostnader är beräknade utifrån denna utgångspunkt samt en uppskattad ränta om 2.5%.

ÖVRIG ENONOMI
Möjlighet till en god hyresintäkt på upp till 135 000 - 150 000 kr årligen vid uthyrning av hela lokalen. Vid deluthyrning sitter du själv utan kostnader för din egen verksamhet.

Möjlighet till en riktigt bra investering!

Föreningen

*Obs! Projektet riktar sig enbart till företag som bedriver momspliktig verksamhet

Bostadsrättsföreningen kräver att samtliga bostadsrättsinnehavare bedriver momspliktig verksamhet i lokalerna. Detta krävs för att momsregistrera både fastighet och förening hos skatteverket. Slutar köparen att bedriva momspliktig verksamhet alternativt överlåter lokalen eller hyr ut till någon som inte bedriver momspliktig verksamhet i lokalen ansvarar köparen för eventuella krav från Skatteverket riktade mot Bostadsrättsföreningen gällande moms samt eventuella merkostnader för föreningen. Detta åtagande gäller även eventuella merkostnader som är hänförliga till avdrag för momsen för byggnationen av enheterna.

Parkering

Till varje lokal ingår två parkeringsplatser.

TV & Internet

Fiber finns indraget i varje lokal. Eget abonnemang tecknas och bekostas enligt de önskemål och behov man har.

Värme- och ventilationsanläggning

Via luft/luftvärmepump. Ovan- och undervåning värms av två separata luft/luftvärmepumpar. Mekanisk ventilation med frånluft och tilluftsdon. På ovanvåningen anpassad för kontor, på bottenplan för lager. Vid behov av extra ventilation för krävande verksamheter kan detta installeras separat.

PROJEKTSIDAN HITTAR DU OM DU KLICKAR HÄR

Dokument

Broschyr file_download
Ladda ditt material här! Formatet är A4.

Om Flygstaden

Flygstaden är ett växande handelsområde vid Flygplatsen väster om Halmstad centrum. Förbindelserna hit är goda och man hittar här idag systembolag, stormarknader, butiker främst inom hus och hem, sport och fritid, men även mode, elektronik och skönhet. Här finns ett flertal större företag inom olika sektorer som t ex restaurang, bil, hälsa, samt även en återvinningscentral, bilprovning och bensinmack.

Granne med Flygstaden hittar vi Halmstad City Airport som totalrenoverats med en ny modern terminalbyggnad. Terminalbyggnaden har designats i form av en vit flygplansvinge och härifrån avgår dagligen flyg till främst Stockholm. På senare år har en satsning även gjorts på charterresor med direktflyg från Halmstad till bland annat Rhodos och Mallorca!

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här