Mycket trivsam lägenhet med skön markkontakt!

Ridhusgatan 6, Centrum

Om bostadsrätten

UTGÅNGSPRIS2 795 000 kr
AVGIFT TILL FÖRENING4 200 kr/månad
I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV, Internet, IP-Telefoni samt bostadsrättstillägg.
ANTAL RUM3 rok varav 2 sovrum
VÅNING1 av 5
HISSJa
Boarea72,4 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Centrum
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Härlig uteplats mot lugna innergården!

Välkomna till den välplanerade lägenhet som erbjuder en skön markkontakt mot den lugna innergården där vi gärna njuter av kvällssolen och utsikten upp mot Galgberget. Stort härligt kök från Marbodal samt en rymlig matplats för flera goda vänners sällskap. Genomgående stilrena materialval och ett fräscht helhetsintryck. Här bor ni i välmående förening med garage i källaren. Ett ypperligt läge mitt emellan centrum och Galgbergets underbara natur!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
BOENDEFORMBostadsrätt
FÖRENINGBrf Galgbergsterrassen
ANDEL I FÖRENING2,12839%
BYGGÅR2016
DRIFTSKOSTNAD300 kr/mån,
hushållsel 300 kr/mån.
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Henric Johansson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 502
Mail: henric@bostadco.se

Här vill man bo!

Endast en halvtrappa upp kommer vi in i denna fräscha lägenhet där vi får en skön markkontakt mot den lugna innergården.

I entrén kommer vi in och möts av ett slitstarkt träliknande klinkergolv som sedan övergår till parkett vilket är genomgående i hela lägenheten. I inre delen av hallen finner vi goda möjligheter att hänga av oss ytterkläderna i garderoberna som erbjuds.

Direkt till höger i entrén kommer vi in i det stilrena duschrummet som har har klinker med golvvärme i en grå ton på golvet. Golvet passar väl ihop med väggarna som är kaklade i vitt utförande. I taket sitter infällda spotlights som regleras till önskat sken. Här finns även bra tvättmöjligheter i form av tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk samt skåp till förvaring. Duschrummet är utrustat med wc, tvättställ, handdukstork samt dusch med infällbara glasdörrar.

Tar vi istället till vänster i entrén kommer vi in i det första sovrummet om drygt 13 kvm. Här är väggarna målade i vitt utförande. En praktiskt dubbelgarderob med skjutdörrar skapar bra förvaringsmöjligheter.

Det fräscha köket från Marbodal har luckor i vitt och matchas snyggt av en mörk bänkskiva med vitt kakel ovanför. I taket sitter infällda spotlights. Väl tilltagen matplats som rymmer flera goda vänners sällskap. Vid matplatsen finns ingången till ett mycket praktiskt skafferi. Kapitalvarorna består av ugn, mikrovågsugn, häll, fläkt samt diskmaskin.

Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns utgången till den härliga uteplatsen där vi njuter av kvällssolen och utsikten upp mot Galgbergets härliga natur. På uteplatsen ligger trätrall vilket skapar en skön känsla. Uteplatsen gör att vi behållen en skön markkontakt.

Från vardagsrummet kommer vi in till lägenhetens andra sovrum om cirka sju kvm. Sovrummet är beläget mot den lugna innergården.

Välkomna till den mycket trivsamma lägenhet som är belägen på ett ypperligt läge mitt emellan centrum och Galgbergets härliga natur!

Övrig information

Föreningen

Brf Galgbergsterrassen som består av totalt 40 lägenheter är belägen på ett synnerligen bra läge vid Galgebergets fot. Här bor vi lugnt med Galgbergets vackra natur och promenadstråk på ena sidan och stadens puls på andra sidan. Här har vi direkt närhet till badhus och gym samtidigt som vi enkelt tar oss ut ur stan på ett smidigt sätt.
Föreningen har en trivsam innergård med sittbänkar, bord och grill.

Föreningen har kollektivt tecknat bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar varför endast en vanlig hemförsäkring behöver tecknas.

Ett obligatorisk tillägg på 300 kr/mån görs för elförbrukningen, förbrukar man mer så får man betala extra och förbrukar man mindre får man mellanskillnaden tillbaka.

Föreningen är mycket välskött och har inte höjt avgiften de senast två åren. Amorteringar har samtidigt gjorts i mycket större grad än vad som beräknats i den ekonomiska planen.

Övriga utrymmen

I källarplan följer ett förråd om cirka sex kvm.

Cykelförråd finns i källarplan.

Parkering

Föreningen disponerar 36 garageplatser i källarplan som hyrs ut till en kostnad av cirka 816 kr/mån.
Möjlighet finns att teckna boendeparkering i området.

TV & Internet

I månadsavgiften ingår ett basutbud med TV-kanaler (ca 33 st), Internet (100/100 Mbit) samt IP-Telefoni.

Värme- och ventilationsanläggning

Huset värms upp med fjärrvärme. FTX ventilation med återvinning.

Dokument

file_download
Årsredovisning Galgbergsterrassen.
Beskrivning link
Ta del av den digitala beskrivningen!

Om Centrum

Med en 700-årig historia finns mycket att säga om Halmstad, staden med sina tre hjärtan. I centrum finner du en vacker stadsmiljö, massor av kultur, ett rikt utbud av shopping och restauranger samt flertalet rekreationsmiljöer längs med Nissan och i parkerna som omgärdar staden, bland andra Norre Katts Park som är centrums största. Här finns utrymme för många aktiviteter och upplevelser bland rhododendron, magnolior, azaleor och exotiska träd. I mitten av parken ligger en damm som främjar fågellivet, en rotunda och stans fina Pippipark där barnen gärna leker skeppsbrott eller lämnar sina nappar till sockerdricksträdet! Flera konstverk pryder parken, bland andra Magnus Lundbergs "Vårnymfen" vars vita klänning dansar vackert i vinden! Den mest välexponerade och välbesökta parken är annars Picassoparken som pryds av en 8 meter hög Picassostaty. Parken är en populär mötesplats.  Hela listan av parker och lekplatser hittar du på Halmstad kommuns hemsida!

I staden finner du flertalet hus och miljöer som vittnar om Halmstads historia och staden har satsat mycket på offentlig utsmyckning. Det finns otaliga stopp som erbjuder något för både kropp och själ. Genom staden går den lokala bussgatan som den ådra som fyller staden med liv - människorna. Härifrån tar man sig lätt ut till alla de områden som omgärdar staden och till stadens utbud av kommersialism, underhållning och puls. Flertalet nattklubbar, hotell och restauranger bidrar till att staden lever dag som natt.


Under 2017 har Storgatan och Brogatan genomgått en stor uppfräschning. Målet är att skapa ett ännu mer levande centrum med öppna gångytor som ökar det naturliga gångflödet mellan butiker och restauranger. Nya planteringar, belysning, konstverk och platser för lek har även anlagts.

Lilla Torg (där du bl.a. hittar biografen) och Stora Torg (där du hittar torghandeln), med gågator korsandes däremellan, ger en mängd stråk med utmärkta butikslägen. Det är trevligt att shoppa i Halmstad och du har nära till såväl personliga och unika butiker, stora kedjor, vintage och nytt samt flertalet caféer, pubar och barer som erbjuder allt från det lilla traditionella till de supermoderna inslagen. 

Att bo i Halmstads centrum erbjuder naturligtvis allt som har med stadsliv att göra. Du tar dig enkelt hit och bort genom att gå till tågstationen, busscentrum eller genom att ta en buss/taxi till flygplatsen. Centrum fungerar som ett nav för staden och du är aldrig långt ifrån varken skog eller hav. Här finns plats för allt!


Förskolor & skolor

Kastanjealléns förskola med två avdelningar, Kastanjeallén 5
Västanvindens förskola med tre avdelningar (1-5 år), Skånegatan 13 
Karlsro förskola med tre avdelningar (1-5 år) Väderögatan 4
Kimbogårdens förskola med tre avdelningar (1-6 år) , Fågelvägen 45 
Aleskogens Förskola (1-5 år), Gentoftev 1
Sömntutans förskola öppen dygnet runt (1-12 år), Rhedinsg 14
Dragonens förskola, Apelstamsgatan 2A
Musans förskola (privat, 1-5 år)
Höjdens förskola
Guldfiskens förskola med specialinriktning på allergier och  infektionskänsliga barn, Bohusg 2 A 

Slottsjordsskolan (åk F-3), Skånegatan 25
Brunnsåkerskolan (åk 4-9), Flygaregatan 2
Internationella Engelska Skolan (åk 4-9), Kastanjeallén 3

Läs mer om skolorna här: www.utb.halmstad.se

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här