Välplanerad lägenhet nära Högskolan!

Hertig Knutsgatan 37C, Högskolan/Öster

Om bostadsrätten

UTGÅNGSPRIS2 300 000 kr
AVGIFT TILL FÖRENING3 509 kr/månad
I månadsavgiften ingår ett basutbud med fiber-tv, internet samt ip-telefoni från Bredbandsbolaget via fiber.
ANTAL RUM3 rok varav 2 sovrum
VÅNING1 av 3
HISSNej
Boarea81,0 kvm
OMRÅDESBESKRIVNING Högskolan/Öster
VISNING Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för din personliga visningstid!
KARTA Hitta hit

Välskött förening med gym och bastu!

Välkomna till denna välplanerade trea som nu söker nya ägare. Mycket välplanerade ytor som gör att det går utmärkt att dela boende för tex två studenter. Enskild sovrumsavdelning med tillgång till toalett samt helkaklat badrum. En av lägenhetens höjdpunkter är det schyssta köket i vitt och med påkostade kapitalvaror från 2018. Här bor ni på första våningen i en synnerligen välskött förening med såväl gym, bastu, grillplats och dessutom en mycket låg avgift som inkluderar värme, vatten, fiber-tv samt internet. En lägenhet som måste upplevas på plats!

3D View - the dollhouse experience

Här kan du besöka bostaden virtuellt. För att besöka övre plan samt vindsplan vandra ut genom entrén.Välkommen att titta in i dockskåpet, se den möblerade planlösningen eller gå omkring i bostaden genom att klicka dig framåt i ringarna - med piltangenter, fingrar eller mus, på samma sätt som för Google Streetview.

Ta din tid och peka på det du vill titta närmare på; tapeterna, golvet, spottarna i taket, utsikten - du väljer. I hela bostaden! Allt som krävs är att din webbläsare stöder 3D, Open GL. Välkommen hem!
Klicka för att starta Dollhouse 3D view
play_circle_outline

Lite mer information

   
BOENDEFORMBostadsrätt
FÖRENINGBrf Fartyget 1
ANDEL I FÖRENING4,1709%
BYGGÅR1947
ENERGIPRESTANDA71 kWh/kvm år
Har du frågor och funderingar om den här bostaden?
Tveka inte att kontakta mig!
Henric Johansson
Registrerad Fastighetsmäklare
Mobil: 0731 499 502
Mail: henric@bostadco.se

Här vill man bo!

Endast en halvtrapp upp kommer vi på ett lättillgängligt läge in i denna smakfulla och synnerligen välplanerade lägenhet som nu söker nya ägare.

I entrén ligger ett slitstarkt klinkergolv i ljus ton som sedan övergår till ett laminatgolv från 2019. Väggarna är ljust målade.

Direkt till vänster kommer vi in till en enskild sovrumsavdelning som har tillgång till egen toalett. Innan vi kommer in till sovrummet så passerar vi en dubbelgarderob samt ingången till toaletten. Toaletten har klinkergolv i en blå ton medan väggarna är målade i vitt. Toaletten är utrustad med vägghängd wc, tvättställ med kommod, spegelskåp, vattenburen handdukstork samt ett extra förvaringsskåp. Vidare kommer vi in till det rymliga sovrummet som har mycket goda förvaringsmöjligheter i form av en garderobsvägg och tillgång till klädkammare.

Tar vi istället till höger i entrén så kommer vi in till det läckra köket från 2018. Det exklusiva köket har luckor i vitt utförande samt en bänkskiva i grå ton. I taket ovanför köket sitter infällda spotlights. Kapitalvarorna är av mycket hög standard och består av induktionshäll (NEFF), fläkt, diskmaskin, två stycken kyl/frys (Bosch) samt varmluftsugn (NEFF). Köket erbjuder även en matplats för cirka fyra personer.

Badrummet är centralt placerat i lägenheten. På golvet ligger ett klinkergolv i blå ton medan väggarna är kaklade i vitt utförande. I golvet ligger värmeslingor för en skön komfort. Badrummet är utrustat med vägghängd wc, tvättställ med kommod, badkar samt handdukstork.

Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer såväl soffgrupp som matsalsmöbler. På golvet ligger ett parkettgolv i ek. Från vardagsrummet finns utgången till den sköna balkongen där vi njuter av solen under förmiddagen och en bit in på eftermiddagen.

Lägenhetens andra sovrum är också det rymligt och har ett laminatgolv. Väggarna är målade i en grå ton och matchas av en mörkare fondvägg. Även här finns förvaringsmöjligheter i form av en stor garderob med skjutdörrar.

En välplanerad lägenhet som går utmärkt att dela för t ex två studenter!

Övrig information

Föreningen

Välskötta Brf Fartyget består av totalt 30 bostadsrätter av varierande storlek. Ekonomin är mycket stabil och de har inte höjt avgifterna de senaste sju åren.
Diskussioner förs kring att eventuellt bygga små bostadsrätter på vinden vilket skulle tillföra kapital till föreningen vilket i sin tur skulle kunna innebära en sänkning av avgifterna.
Föreningen har genomfört alla stora renoveringar så det finns inga planer på större renoveringar framöver.

Övriga utrymmen

I källarplan finns ett rymligt förråd samt en mindre sk "matkällare" som följer lägenheten.

I källaren finns bastu, gym, cykelförråd, tvättstuga (3 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp), torkrum samt mangelrum.

Parkering

Föreningen har 8 varmgarage som hyrs ut till en kostnad av 320 kr/mån (sep.kö) samt 6 parkeringsplatser för 75 kr/mån.
Möjlighet finns att teckna boendeparkering på gatorna i området.

TV & Internet

I månadsavgiften ingår ett basutbud med fiber-TV, Internet samt IP-telefoni. Levereras från Tele2 via fiber.

Värme- och ventilationsanläggning

Fjärrvärme. En gång per år läses den individuella mätaren för värme och vatten av och då justeras ev. kostnaden för detta..

Renoveringar

Följande renoveringar är utförda i föreningen:
2015 - Bygge av boulebana, asafaltering av garageplatser, soprum renoverat, byte av källarfönster.
2014 - Uppdatering tvättstuga, torkskåp, stor tvättmaskin, stor torktumlare och golvcentrifug.
2012- Bygge av gym och bastu i källaren.
2011 - Stensättning och plantering.
2010 - Nytt tak, nya garageportar.
2006 - Byte lägenhetsdörrar.
2001 - Stambyte.
Början 2000-talet - Entrédörrar till trapphus.
Slutet 90-talet - Nya balkonger, fönster och balkongdörrar.


Dokument

file_download
Årsredovisning Fartyget 2018.
Beskrivning link
Ta del av den digitala beskrivningen!

Om Öster - Högskolan

Öster är ett omtyckt blandområde med flertalet flerbostadshus, villor och parvillor, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Eurostop vid E6:an. Om det så är frukostfrallor, inredning eller vård du behöver så finner du det nära! 

Med närhet till högskolan och det centrala Halmstad är läget perfekt för den som vill leva i händelsernas centrum! Här finner du det mesta på en promenads avstånd och cyklar du når du snart en strand att lapa sol på eller motionera längs med. Motionerar vintertid gör du annars i närbeläget gym eller badhus och pizzan eller sushin köper du på nära håll. Kommunikationerna är bra och önskar man resa utanför Halmstad ligger nya regionsbussterminalen på gångavstånd, från vilken man även lätt når centralstationen och stadsbussarnas nya hållplatser som stod klara december 2017. Nya resecentrum förväntas stå helt klart åren efter 2020 då sista etappen med utbyggnad av järnvägen förhoppningsvis skall påbörjas, om detta är beslut ännu inte taget. Halmstads resecentrum kommer när det står klart bli en knytpunkt för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten.

Du cyklar till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! Gröningen på Östra Stranden är en populär badplats i Halmstad, särskilt för de boende på Öster. Under sommaren är det många som vill utnyttja denna lugna plats nära centrum för grillning och bad. Invid Gröningen på Östra stranden sträcker sig en 30 meter långa badbryggan ut från land och 2009 invigdes här Halmstads andra tillgänglighetsanpassade bad. Förutom hjälpmedel för bad i havet erbjuds ett omklädningshus med anpassad toalett och dusch. Utanför huset finns det picknickbänkar. 
På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad andra aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing. 


Senior

PRO Halmstad Öster aktiverar ca 300 medlemmar med bland annat canasta och minigolf!


Förskolor & skolor

Granitens förskola (1-5 år), Granatvägen 8 A 
Klackerups förskola (1-5 år), Blomstervägen 8 
Klotets förskola, Malcusgatan 26 
Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24 
Fiskens förskola (privat), Mårtenhusgatan 10 
Teknikförskolan (1-5 år). Mårtenhusgatan 10
Österängs förskola (1-6 år), Österängsg 52
Östra Lyckans förskola, Carl Kuylenstjernas väg 1

Furulundsskolan (åk F-9), Karl Ifvarssons gata 23
Linehedsskolan (åk F-3), Linehedsvägen 20
Nyhemsskolan, (åk F-5), Stålgatan 10 
Östergårdsskolan (åk 4-9) Carl Kuylenstiernas Väg 1

Allmänt

Uppgifterna i bostadsbeskrivningen kommer huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheterna ger anledning till detta.

Areauppgifter härrör från fastighetsregistret och kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser att arean är av betydelse bör vidta en uppmätning.

Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna för denna bostad?
Vänligen kontakta ansvarig mäklare som kan hjälpa dig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

Vänligen respektera säljarnas önskemål om att boka tid för visning etc med mäklaren.

Informationen på denna sida är inte alltid 100% komplett. Vänligen tag del av fullständig beskrivning i broschyrform.

Budgivning

En budgivning vid en försäljning som sker genom Bostad&Co är fullkomligt transparent och buden redovisas löpande till samtliga budgivare under processen. Samtliga bud som läggs är ”säkra” då alla budgivare har lämnat in lånelöfte till mäklaren alternativt medgivit mäklaren att kontakta deras bankkontakt. Allt för att säkerställa att de bud som läggs har en ekonomisk bärighet. När köpekontraktets samtliga villkor är uppfyllda överlämnas en budgivningslista till såväl köpare som säljare med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt bud och klockslag för lagda bud.

Säljaren har alltid fri prövningsrätt till lagda bud och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet skrivits under har inget bindande avtal upprättats. Det innebär att om det inkommer ytterligare bud efter budgivningen är avslutad men innan kontrakt undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren som då tar ställning till om budet skall beaktas eller inte.

Läs mer om budgivningen här